Život na naší planetě

73%
Život na naší planetě
Život na naší planetě musel svést velký boj nejen o její dobytí, ale i o své vlastní udržení. Dnes tu žije přes dvacet milionů živočišných druhů a přesto to, co vidíme je jen zlomek toho, co zde žilo dříve. Příběh toho, co se těmto dynastiím stalo, jejich zrodu a pádu je neuvěřitelný...



Motinski
Motinski
7 269 bodů
10
Dychberúca séria ktorá vyčnieva v prvom rade tým ako je natočená. Sledujeme perfektnú animáciu doplnenú reálnymi zábermi prírody a svojim spôsobom ide o vrchol toho čo moderná kinematografia dokáže v rámci dokumentov. Okrem prvej časti ktorá bola mierne chaotická, skákalo sa v nej z miesta na miesto a chýbala ucelnosť (ako intro na seriál ale OK) sú všetky ďalšie rovnako nádherné. Obsahovo nabité informáciami, paralelami k súčasnosti a hlavne poznatkami aké som doteraz nevedel. Pokludné tempo pôsobí občas až terapeutickým dojmom. Čo pri prírodovedných seriáloch nebýva zvykom, každá epizóda na konci teasuje ďalšiu a vytvára to pocit nedočkavosti a chuti po vedomostiach. Zobrazenie masových vymierani si budem dlho pamätať. (hlavne pád asteroidu)
Pasadenka
Pasadenka
1 062 bodů
8
Jako dobrý. Penízky jdou v tom vidět. Možná místo Morgana by se mi víc líbil David, dokaď ještě žije :D Ale vizuálně moc hezký a nakonec i poutavý dokument. Samozřejmě informačně se nejedná o žádnou napichovanou piňatu, která jen čeká, až ji někdo rozmlátí. Zvířecí příběhy jsou jednoduché a jasné. Vybraný průřez dějin planety také není ničím proti ničemu. Možná ke konci mi přišlo trapné mluvit o tom, jak savci ovládli zem, moře i vzduch. Jako kromě země sice mají své zastoupení, ale že by se jednalo o nějak zvlášť významné zastoupení si dovolím nesouhlasit. Také mi přišlo, že komentář se hodně krát opakoval, hlavně když na to člověk kouká v kuse (2 dnů). Navzdory výtkám mě to však pohltilo a bavilo. :)
BUtLA
368 bodů
4
Brutálně zjednodušené jen, abychom ukázali téměř dokonalé a na efekt vytvořené obrázky dávno mrtvých zviřátek, jak se perou. Morgan Freeman to doprovází úplně prvoplánově dementně laděnejma kecama, který představují "příběh života" furt jen jako "válku" a "boj", používá termíny jak z neoliberální učebnice ekonomie a vyhynulým zvířatům se přisuzují lidské vlastnosti, které jsou důvodem, proč získali evoluční výhodu. Jako taková (pre)historicky zoologická pohádka pro lidi netknutý základní školou asi dobrý.


Dodatečné informace

Původní název:
Life on Our Planet (více)
  • USA Život na naší planetě
  • USA Life on Our Planet
  • USA A vida no nosso planeta
  • USA Élet a bolygónkon
  • USA La vita sul nostro pianeta
  • USA Livet på planeten vår
  • USA Життя на нашій планеті
Premiéra v ČR:
25. 10. 2023
Distributor:
Netflix
Země původu:
USA
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch