Profilový obrázek

HNTR

Filip Šafránek
1 049

Kluk, kterého baví filmy, seriály a hry. Je to jeho únik z reality a relax.

Královéhradecký, Náchod, Česká republika



Rivalové
Rivalové (2024)
0
Já teda nevím, ale po tom, co jsem viděl jsem opravdu rád, že jsem tentokrát nedal na recenze a nešel na film do kina, i když jsem to měl původně v plánu. Film považuji za 2h totální ztráty času. Větší debilnost ten scénář ani snad nemohl být. Poutavost nulová, u toho velkého zápasu mezi Artem a Patrickem není nic, co by dělalo atmosféru, hlavy koukající na míček tam sem fakt nejsou záživnost a dramatičnost. Herecké výkony nudné a tragické, všechny tři hlavní hvězdy mají rozhodně navíc, než jen na debilní puberťácké románky, které se nějakým způsobem propsali až do dospělosti. Začínám si říkat, režisér je gay nebo proč v každém třetím záběru lezou péra a zadky? Možná by filmu pomohlo, kdyby se jednalo o kontinuální neroztrhaný děj, ale to se tady rozhodně nevede. Nikde nevidím tu fantastickou cinematografii, kterou každý na filmu tak strašně vychvaluje, až na tři záběry ve finále film působí jako studentský snímek. Záběry ve slowmo z gopra rozhodně nejsou vrchol cinematografie. Nudná šaškárna.
Království Planeta opic
Království Planeta opic (2024)
6
Po Caesarově trilogii pokračuje planeta opic dalším příběhem. Avšak podle mě nedosahuje takových kvalit. Noa jako hlavní hrdina z orlího klanu je sympatický a všechny jeho motivace jsou pochopitelné. Avšak postava, která mě strašně vytáčí je Mae v podání Freyi Allan. Ona prostě od role Ciri hraje každou postavu stejně nudně s kamennou tváří. Proximus, hlavní záporák je nevyužitý a ukazuje se ve filmu poprvé strašně pozdě, přitom by si v zápletce zasloužil mnohem více prostoru a všechno by dosáhlo většího smyslu. Film by mohl být klidně o něco kratší, v určitých momentech se to všechno strašně táhne. Cgi by v určitých záběrech stálo za dolazení, pusobí hodně uměle, v zásadě právě Proximus je vzhledově nedodělaný. Původní trilogie nastavila laťku dost vysoko, proto je pro mě těžké hodně věcí přehlížet, i tak si ale nemyslím, že se jedná o špatný začátek nové trilogie a rozhodně se jedná o start, který má potenciál nakopnout další dění.
Šógun
Šógun (2024)
8
Šógun mě bavil. Japonskou historii mám rád a filmy / seriály o samurajích hltám. Když se vynoří John Blackthorne na japonských březích vše nabírá na obrátkách a v Ósace se rozjíždí boj o moc. Seriál je v zásadě drama, kde se na akční scény moc nehraje. Pár se jich během dílů odehraje, ale v zásadě není moc o co stát. Šógun se nám snaží ukázat, že ne vždy je vše jen o krveprolití mnohočetné armády. Intriky, které se v průběhu prohlubují a dávají čím dál větší smysl v závěru krásně vyvrcholí a opravdu se všechno propojí tím směrem, kterým se to propojit mělo. Předlohu jsem nikdy nečetl a ani jsem neviděl předchozí filmové zpracování, takže mě jakýkoliv zvrat nesmírně zasáhl a často jsem koukal jako tele na nová vrata. Nebudu vyjmenovávat postupně všechny herce, protože každý hraje svou roli skvěle. Atmosféra Japonska je přes téma nápaditá a barvitá. Rozhodně se za nějakou dobu na seriál kouknu znovu.
The Walking Dead: The Ones Who Live
The Walking Dead: The Ones Who Live (2024)
8
ení tajemstvím, že posledním sériím The Walking Dead docházel dech. A když Walking Dead přišlo o Ricka Grimese, přišlo zároveň o hlavní stavební pilíř. Teď se Rick v podání Andrewa Lincolna konečně vrací na scénu a dokazuje, že Ricka má pořád v krvi. Budget seriálu narostl, zbroje vypadají realisticky, vizuál je poutavý, barvitý a vystihuje atmosféru. Seriál nepotřebuje vysvětlovat úhlavní postavy a tak zásadně nebrzdí děj. I když si myslím, že by si zrovna tenhle spin off zasloužil více epizod, jsem spokojený a i přes uzavřený konec, doufám, že jsme Ricka a Michonne neviděli naposledy.
Krotitelé duchů: Říše ledu
Krotitelé duchů: Říše ledu (2024)
4
První dva díly z osmdesátek jsou již dnes kultovní záležitostí. Na jejich úspěch v roce 2021 navázali Krotitelé duchů: Odkaz. Nostalgie zafungovala a děj dával smysl. Jenže nostalgie nefunguje do nekonečna a zde se to hodně projevuje. Říše ledu zásadním způsobem upozaďuje děj. Postavy, které byly představeny v předchozím díle nemají absolutně žádný dějový oblouk. Trosky děje se snaží budovat velkou hrozbu v podobě úhlavního nepřítele, toho ale vidíme až v třetím aktu, takže nestihne ani napáchat dostatek škody. Žádné zajímavé krocení duchů se zde neodehrává až do posledních dvaceti minut. Každou desetiminutovku se film snaží o odkaz na některý z předchozích dílů a zapomíná se na to, že by film měl nějak gradovat. V zásadě si nepamatuji, že bych se zasmál víckrát než jednou. Bohužel zbytečný film, který zahrabe celou sérii pod drn.

Oblíbená díla

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5

Oblíbení tvůrci

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5