Vinaři

51%
Vinaři
Kateřina Hýsková přijíždí z Prahy se svými dvěma dospělými dětmi navštívit rodiče do malebné jihomoravské vesnice Křetice, kde její otec vinař právě .slaví narozeniny. Kateřina je emancipovaná rozvedená manažerka, má poněkud rozjíveného syna Buddyho, který by se nejradši jen poflakoval, a sportovně založenou dceru Petru, která sní o dráze profesionální basketbalistky. Jenže zatím ani jeden z nich netuší, že se vlivem různých okolností jejich pobyt v Křeticích značně protáhne... Vážený křetický občan Bedřich Pavlíček slaví pětašedesáté narozeniny. Jeho narozeniny jsou v Křeticích stejně významnou událostí jako třeba Vánoce – ale oproti Vánocům můžou všichni pít jeho víno zadarmo, takže je to ještě lepší. Jediný, kdo si nepřeje, aby ho Pavlíček hostil, je velkovinař Vlček. Chtěl by se s ním konečně usmířit, a tak mu chce oslavu udělat po svém. Jenže organizaci narozenin drží pevně v rukou Stázi Pavlíčková, takže to nebude mít jednoduché. Popřát Bedřichovi chce i jeho dcera Kateřina, která přijíždí i se svými skoro dospělými dětmi Buddym a Petrou. Těm návštěva „Asie", jak říká Moravě Pražák Buddy, moc nevoní. Ale to je nakonec všechno jedno, protože v hlavní roli se stejně ocitne jedno mrtvé prase... (oficiální text distributora)




Recenze: Vinaři

Kinobox.cz
45%

Vinařům nelze upřít jisté sympatie, neboť je jasné, že nejde o žádnou rychlokvašku, která by vznikala na koleni. Pořád to ale nepůsobí dojmem dobře zužitkované energie. Ano, je to pěkná reklama na Mikulov a jeho okolí, ale plnohodnotný seriál?


Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
6.5
Vinaři mají dvě tváře. První tvář - první série je výborná a svěží. Tvůrci měli výborný smysl pro humor a seriál je plný pozitivní energie. Každá epizoda má šmrnc a vždy mi hrozně rychle utekla. Vinaře to možná trochu popudí,protože jsou zde vylíčení jako násoskové,kteří celý den jen vysedávají a popíjí víno. Já vinař nejsem a tak mne tenhle problém netrápí. Jsem ale z Moravy a moc mi nedala spát ta jejich mluva. Ještě jsem nepotkal nikoho kdo by tak mluvil. Druhá tvář - druhá série se už moc nevydařila. Přesun do Čech se příliš nepodařil a válka mezi vinaři a pivaři mne nijak neuchvátila. Začali se střídat povedené díly s hroznými díly a to se v první sérii nestávalo. Stále to mělo i tak něco do sebe,ale to kouzlo z první série se vypařilo.
Pete69
Pete69
30 588 bodů
4
Seriál, který měl obrovské promo a velká očekávání. "Skutek utek" . Objektivně ale musím říci, že načeské scéně bylo a bude natočeno spousta mnohem horších seriálů.
avenis
avenis
9 205 bodů
4
Teprve po shlédnutí Pálavy jsem objevila Vinaře, takže to mám jako prequel. Když odpustím imitaci moravského nářečí, které jen pár rodilých Moraváků pouze náznakem používá, zůstane ne příliš povedená snaha o kombinaci jednoduché zábavy a edukativní poučení o odrůdách vín. Nosná myšlenka - moravští Montekové a Kapuleti se táhne všemi epizodami a při šestnácti je to už trochu moc. Můžu odpustit přehnané pověry i sumce v zatopeném lomu, můžu se pousmát nad krtkem, který se ve vinohradech nevyskytuje, natož aby vyhrabal bombu, ale co odpustit nemůžu, jsou takové blbosti, jako že vinař není u sběru hroznů a že tři flákači sklidí tímto tempem několik hektarů, nemůžu přejít bez odporu způsob, jakým Matohoha nosí svou zbraň a ten houf myslicvů, co jdou jako mateřská školka na klokana. Kromě toho, že zhruba cimbálem začínají témata dost drhnout, během derby hasičského útoku nesedí kalendář. Pokud je teprve září (Kateřina má nastoupit do práce 1.10.), ještě zdaleka nemůže být po vinobraní.
Poslední 16. epizoda, která působí tak rušivě, nás asi měla připravit na druhou sérii, která bude ještě více plná absurdit a nelogičností... Tuhle českou anabázi jsem si přetrpěla už jen z povinnosti. Z 80% je to o pivním humoru s fekální příchutí. Kolečko, jak hluboko jsi klesnul...

Dodatečné informace

Původní název:
Vinaři (více)
  • Česká republika Vinaři
Země původu:
Česká republika

Předplatná

Powered byJustWatch