Profilový obrázek

avenis

Eva Šindler
8 957
25. TopUživatel

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Moravskoslezský, Frýdek-Místek, Česká republika



    Shrek: Zvonec a konec
    Shrek: Zvonec a konec (2010)
    9
    "To je tvá žena? No už tuším, kdo u vás doma nosí brnění." Čtvrté pokračování je bezvadné. Postava Rampelníka zamíchá Shrekovým životem. Opět je tu spousta vtipných nápadů (ježibabí komando, přepínací flétna...) a konečně máme možnost seznámit se i s dalšími zlobry. Musím uznat, že se to povedlo.
    Čarodějky z Eastwicku
    Čarodějky z Eastwicku (1987)
    9
    Od prvního shlédnutí jsem si tuhle směsici Darylových nechutností, amerického ženského kamarádství a čarování zamilovala. Je to totiž o tom, že ta ďábelská zrůda se všemi nejhoršími mužskými vlastnostmi dokáže všechny tři ženy nepochopitelným způsobem přitahovat, protože jim dokáže dát to nejpodstatnější. Porozumění pro jejich podstatu. Ale protože je to ďábel, musí být poražen. No, škoda...
    Němá tajemství
    Němá tajemství (2023)
    10
    Prosté konstatování, že se mi to moc líbilo, by mohlo vyznít poněkud cynicky, a to vzhledem k tématu. Je to vynikající kombinace detektivního případu a rodinného dramatu. Jedna blbá nešťastná náhoda a vyplují na povrch věci, které by možná později vypluly tak jako tak. Když už pak víme všechny pravdy, pochopíme i nepochopitelné. Úplně jiná Jana Plodková, než ji známe podává parádní výkon. U Milena Steinmasslové to až tak nepřekvapuje (po jejím výkonu v roli Anežky České).
    Superman
    Superman (1978)
    7
    Christopher Reeve byl opravdu nádherný exemplář chlapa a ty červené gaťky mu slušely. Nikdy jsem nechápala, jak může být Lois tak blbá a nepoznat, že Clark a Superman je jedna osoba. Tohle zpracování není sice první, ale je takové opravdové. Marlon Brando jako otec Jor-El je úchvatný v bílé paruce. A líbí se mi, že do rolí otce a matky Lois Laneové byli obsazeni Kirk Alyn a Noel Neillová, kteří hráli Clarka a Lois ve filmu z roku 1948.
    Shrek Třetí
    Shrek Třetí (2007)
    8
    Díky kocourovi a oslikovi jsem se docela bavila. Obzvlášť závěrečné titulky s jejich tanečními kreacemi a zpěvem jsou príma. Zbytek filmu není úplně špatný, ale protože efekt prvotního překvapení už je dávno pryč, tak v podstatě jen čekáme, co z dnešní doby zase uvidíme "zpohádkovělé". A tak dávám bod za středověké školní uniformy a za hemžící se zlobří a drakoslí batolata.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4
    • Plakát 5