Appaloosa

66%
Appaloosa

V práci šerifa Virgila Colea a jeho zástupce Everetta Hitche platí jediné: střílet rychle, střílet přesně a okamžitě znovu nabíjet. Bez emocí, protože emoce vás mohou zabít. V Dějinách násilí byli protivníky. V drsném psychologickém westernu podle románu Roberta B. Parkera se Ed Harris (který také režíroval, produkoval a podílel se na scénáři) a Viggo Mortensen sešli jako přátelé a nájemní strážci pořádku Cole a Hitch. Renée Zellweger jako žena, která přijede do města jen s dolarem v kapse a podivuhodnou schopností přežít, dodá jejich snaze postavit před soud vraha Randalla Bragga to, co může zabíjet -city. V městečku Appaloosa poteče krev.




Psisko59
Psisko59
32 829 bodů
8.5
Autorský western Eda Harrise (scénář, režie, jedna z hlavních rolí) - řemeslně dobrý, scénáristicky zvládnutý, velmi uvěřitelné postavy: vypravěč-zástupce šerifa a konečný deus ex machina Everett Hitch (Viggo Mortensen), šerif-právník Virgil Cole (Ed Harris), jejich protivník, bezskrupulózní rančer Randall Bragg (Jeremy Irons), a konečně vypočítavá Allie French (Renée Zellweger) - žádná hrdinka Divokého západu, ale živočišná mrcha, která instinktivně využívá svých ženských zbraní ve svůj prospěch, ke spojenectví s momentálně nejsilnějším alfa samcem smečky. A když není nablízku Virgil, klidně využije Randalla - a vzápětí otočí ... Klíčová věta Virgila k Everettovi ("Víš, proč nejsi tak dobrej pistolník jako Sheltonové a já? Protože do toho pleteš city!") předznamenává celý film jako motto. Přesto tentokrát žádný z kladných hrdinů nezahyne.
  • výborné herecké obsazení (Jeremy Irons v záporné roli, Renée Zellweger jako božská mrcha)
hanys_
hanys_
18 771 bodů
8
Líbilo. Jakože dost. Fainový oldschoolový western, rozhodně ne nejak předvídatelný. Stylový závěr a hlavně fakt parádní Viggo Mortensen.
avenis
avenis
9 018 bodů
6
Až na pár stříleček trochu ospale působící western. Snažila jsem se dívat nezaujatě, ale přestože Renée Zellweger i s její dvorní dabérkou Martinou Hudečkovou mám moc ráda, tady se mi ani Renée, ani její postava nezamlouvala. Viggo Mortensen a Ed Harris jsou oba sympaťáci a v podstatě neudělali nic, co by mi vadilo, ale ani nic, co by mě nadchlo. Prostě western... (10.12.2021)

Dodatečné informace

Původní název:
Appaloosa (více)
  • USA Appaloosa
  • USA Appaloosa - Uma Cidade Sem Lei
  • USA Entre la vida y la muerte
  • USA Kanun benim
Premiéra v ČR:
1. 12. 2014
Země původu:
USA
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
20,21 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Appaloosa je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch