Prokletá Amy Winehouse bez drog a alkoholu. Trailer na její životopis sází na nešťastnou lásku

Prokletá Amy Winehouse bez drog a alkoholu. Trailer na její životopis sází na nešťastnou lásku
Back To Black | CinemArt
Z první upoutávky se o blížícím se filmu Back to Black nedalo příliš mnoho vyčíst a hudební fanoušci se často zaměřovali pouze na to, že herečka Marisa Abela má do podoby s pěveckou ikonou přeci jen daleko. Nová ukázka už však nabízí více střípků o příběhu a o tom, jakým směrem se režisérka Sam Taylor-Johnson (50 odstínů šedi) vydá.
Back to Black
Back to Black
66%
Budeme sledovat ranou fázi její kariéry, v níž se Amy díky svému nezaměnitelnému hlasu a přednesu stávala čím dál větší hudební senzací. Dozvíme se také o jejím neveselém osobním příběhu, který ji inspiroval k nejintimnějším skladbám a vzniku slavného alba Back to Black, jež jí vyneslo nesmrtelnou slávu. Upoutávka se zaměřuje zejména na její komplikovanou a divokou lásku s bouřlivákem Blakem Fielderem-Civilem, jenž jí navždy změnil život. Dále tu máme vztah s její rodinou a také náznaky zničujícího vlivu showbyznysu a médií.
Upoutávka se však pohybuje v mezích klasického životopisu, a i když může z filmu ve výsledku vzniknout hezky intimní a komorní zpověď, materiál zatím nejde dostatečně na dřeň a drsnější, kontroverznější sondu do jejího života neslibuje. Dosud jsme se tak vůbec nedočkali třeba náznaků na zpěvaččin několikaletý boj s alkoholem a drogami, který se jí nakonec stal osudným. Bude se tedy snímek nakonec spíše vyhýbat těmto palčivým tématům a temnějším stránkám hudební ikony, jako jsme to viděli třeba v Bohemian Rhapsody? Doufejme, že Back to Black nebude tento případ a nabídne nám i znepokojivou a tísnivou podívanou.
Back to Black: trailer | Focus Features
Upoutávka navíc jinak šlape, jak má. Sází logicky na silné zpěvaččiny hity a Marise Abele by smutný přerod zpěvačky dle všeho taky neměl dělat problém. Ve vedlejších rolích ji navíc budou podporovat prověřená britská jména jako Jack O'Connell, Lesley Manville či Eddie Marsan. Snad se tedy nakonec opravdu dočkáme silného životopisu, co se nebude bát dostat zpěvačce pořádně pod kůži.
Podívejte se také na žebříček nejočekávanějších filmů roku 2024.
Zdroj: Focus Features