Jen řeka teče

67%

Zajímavosti 7

  • Yilong Zhu strávil 45 dní v malém okresním městě Nanfeng, kde žil životem své postavy Ma Zhe. Pozoroval a mluvil s místními vysloužilými policisty, aby se dozvěděl něco o policistech v 90. letech .
  • Po svém pozorování a studiu Yilong Zhu navrhl režisérovi a rozhodli se, že postava Ma Zhe by měla být na začátku tlustá a v průběhu příběhu zhubnout. Yilong Zhu snědl pět jídel s extra sacharidy denně. Po měsíci přibral nejméně 20 kg a dosáhl váhy 180 kg, což bylo jeho dosavadní maximum. Během 2-3 měsíců natáčení zhubl 22 kg, jak si to pro postavu v průběhu příběhu navrhl.
  • Scéna s řekou se natáčela v mrazivé zimě, Yilong Zhu musel vejít a ponořit obličej do ledové vody.
  • Podle herce Yilonga Zhu v rozhovoru pro ELLE bylo nejtěžší najít způsob, jak vytvořit jeho postavu Ma Zhe, jak by měla postava vypadat. Neměl na to odpověď, dokud neviděl obrázek Yu Hua, autora původního příběhu. Yu Hua byl na obrázku s knírkem, na sněhu, s dlouhými vlasy. To inspirovalo Yilong Zhua k vzhledu Ma Zhe.
  • Yilong Zhu se na základě studia a pozorování místních vysloužilých policistů rozhodl, že pro roli Ma Zhe přibere. Policejní vyšetřovatelé museli být dlouho vzhůru a často jedli v pozdních hodinách, což by byl hlavní faktor pro přibírání na váze z přepracování. První věc, kterou udělal po příjezdu do Nanfengu, místa natáčení (což bylo také den poté, co získal ocenění Zlatý kohout), bylo přibrání na váze.
  • Režisér Wei Shujun trpělivě čekal několik měsíců na Yilong Zhu, aby si zahrál hlavní roli Ma Zhe.
  • Snímek Only the River Flows vychází z povídky Yu Hua Mistakes by the River. Režisér Yimou Zhang chtěl podle této povídky původně natočit napínavý film už v 90. letech. Podle Yu Hua psali mnoho dní, ale nevěděli, jak to natočit. Yu Hua dal Yimou Zhangovi místo toho jinou povídku, To Live, která byla zfilmována do stejnojmenného filmu Huo zhe (1994 ) , a následně získala v roce 1994 hlavní cenu poroty na filmovém festivalu v Cannes.