Malá mořská víla

51%
Malá mořská víla
Malá mořská víla je oblíbený příběh Ariel, překrásné a zvídavé mladé mořské víly toužící po dobrodružství. Nejmladší a zároveň nejsvéhlavější z dcer krále oceánů Tritona touží poznat svět na souši, a tak vyplouvá na hladinu. Při jedné z takových výprav se zamiluje do šarmantního prince Erika. Přestože mají mořské víly zapovězeno stýkat se s lidmi, Ariel se rozhodne poslechnout své srdce. Uzavře dohodu se záludnou mořskou čarodějnicí Uršulou, která jí umožní poznat život na souši, ale přitom tajně usiluje o Arielin život, jakož i královskou korunu jejího otce.



Recenze: Malá mořská víla

Kinobox.cz
60%

Malá mořská víla stojí na hodně pevných základech a daří se jí evokovat dostatek původní kvality, aby se hodnocení dostalo nad průměr. To nejlepší lze přát i Halle Bailey, jež splnila svůj úkol právě tak, jak měla. Existuje však nějaký důvod upřednostnit tento film před originálem? Hádejte!


Zlobert
Zlobert
3 155 bodů
6
Čím více hot mužů v promočených bílých košilích v Disneyho live action adaptacích bude, tím lepší hodnocení dám! Slibuju!
Barbarrossa698
Barbarrossa698
2 324 bodů
10
Krásný film přesně takový jak jsem si představoval
JaraSlama
JaraSlama
2 146 bodů
3
Další live-action remake Disneyho animáku je tu a tak se pojďme společně kouknout, jestli to tentokrát za něco stálo. Tomuto filmu jsem nevěřil od prvních ukázek, vizuál vypadal v době druhého Avatara v kinech ohyzdně, hlavní herečka dostávala jeden hate za druhým a zároveň jde stále o průměrné Disneyho remaky. Ariel tomu není výjimkou. Hlavní herečka má strašný CGI design a její sympatie se také blíží k levelu 0. Barvy a nasvícení jsou zde tak syté, že nepoznáte jestli je na pevnině den nebo noc. Jediné co to je zachraňuje je to, že se to stále drží ději původnímu dílu, který je za mě solidní. Co je ale nejhorší? Má to z nějakého nepochopitelného důvodu 2 a čtvrt hodiny! Původní Ariel měla hodinu 20 a vůbec to neškodilo. Tudíž celý tento celý snímek působí neskutečně nudně.


Dodatečné informace

Původní název:
The Little Mermaid (více)
  • USA Malá mořská víla
  • USA The Little Mermaid
  • USA Arielle, die Meerjungfrau
  • USA La Petite Sirène
  • USA La sirenetta
  • USA La sirenita
  • USA Malá morská víla
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Distributor:
Falcon
Země původu:
USA
Rozpočet:
297 mil. USD
Tržby:
569,6 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Malá mořská víla je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch