Nečekané seriálové novinky: Vrátí se Lara Croft, Nicolas Cage si opravdu zahraje Spider-Mana

Nečekané seriálové novinky: Vrátí se Lara Croft, Nicolas Cage si opravdu zahraje Spider-Mana
Angelina Jolie jako Lara Croft | Paramount Pictures
Lara Croft je možná nejslavnější videoherní postavou historie, již na stříbrném plátně dosud propůjčily vizáž Angelina Jolie a Alicia Vikander. V prvním případě jsme dostali dva podprůměrné, i když mile zábavné dobrodružné výplachy. Tomb Raider z roku 2018 obecenstvo potěšil víc, přestože obsazení drobné švédské herečky mnohým nevyhovovalo. Waller-Bridge, která loni proháněla Harrisona Forda v pátém Indiana Jonesovi, se populární látky ujímá v rámci své exkluzivní a pohádkově placené spolupráce s Amazonem. Ta přitom už několik let stagnovala a málokdo ještě doufal, že se od ní Lary Croft skutečně dočkáme.
Phoebe Waller-Bridge
Phoebe Waller-Bridge

Herečka, Scénáristka

7.6
„Kdybych sama sobě v pubertě mohla říct, že se to opravdu děje, asi bych explodovala,“ prohlásila osmatřicetiletá herečka a scenáristka na akci studií Amazon a MGM v New Yorku, kde nové projekty ohlásila šéfka Amazon Studios Jennifer Salke. „Tomb Raider byl podstatnou součástí mého života a je mi ctí, že ho převádím do televize s natolik zarputilými spolupracovníky. Lara Croft pro mě znamená mnoho, stejně jako pro spoustu dalších lidí. Nemohu se dočkat, až se vypravím na tohle dobrodružství,“ dodala Bridge, která napíše příběh a produkuje spolu s vývojářskou společností dj2 Entertainment a studiem Legendary, které vlastní práva. Na obsazení hlavní role si zatím musíme počkat.
V tomto ohledu je zajímavější druhý velký potvrzený projekt, hraná komiksová série Noir. Nicolas Cage si vůbec poprvé zahraje v seriálu, v šedesáti letech si vyzkouší superhrdinskou pózu, která mu v jeho bujaré filmografii schází. Nejblíž k ní měl v podvratném akčňáku Kick-Ass, Peteru Parkerovi z potemnělé „noir“ dimenze pak propůjčil hlas v animovaném hitu Spider-Man: Paralelní světy. Jeho producentské trio Chris Miller, Phil Lord a Amy Pascal se chopí výkonné produkce také v Noir, který bude dle oficiální synopse sledovat stárnoucího soukromého detektiva, k němuž se ve 30. letech v New Yorku štěstěna obrací zády. Ve městě s věčnou pamětí musí setřásat vlastní minulost, kdy byl jediným tamním superhrdinou.
Phoebe Waller-Bridge
To se mi snad zdá
Tomb Raider (2018)
Angelina Jolie
Spider-Man: Paralelní světy
„Rozšířit marvelovský vesmír s Noir je speciální příležitostí a jsme nadšení, že sérii doručíme konzumentům Prime Video z celého světa. Talentovaný Nicolas Cage je skvělou volbou pro nového superhrdinu a renomovaný produkční tým kolem Phila Lorda, Christophera Millera a Amy Pascal spolu s úžasným kolektivem Sony nepoleví, dokud tuto franšízu nerozvine tím nejoriginálnějším způsobem,“ prohlásil šéf televizního oddělení Amazon MGM Studios Vernon Sanders. Výkonným producentem a režisérem prvních dvou epizod bude zkušený Harry Bradbeer (Potvora, Enola Holmes) a spokojenost panuje také u Sony, kde drží práva na bezmála 900 marvelovských postav asociovaných se Spider-Manem. „Jsme u vytržení z účasti Nicolase Cage! Nikdo jiný by nedokázal vnést do jediné postavy tolik dojetí, bolesti a srdíčka,“ kvitovala prezidentka Sony Pictures Television Studios Katherine Pope.
Nicolas Cage
Nicolas Cage

Herec, Producent

7.1
Cage má doma Oscara za drama Leaving Las Vegas a další nominaci za Adaptaci. Býval akčním hrdinou, z nutnosti splácet vysoké dluhy však začal přijímat i podřadnější úlohy. Tím se paradoxně transformoval do ještě milovanějšího herce a v posledních letech je na vzestupu díky originálním autorským filmům jako To se mi snad zdá nebo Pig. V televizi měl ztvárnit pána tygrů Joea Exotica v hrané sérii, z níž ale sešlo. Jeho situování do kostýmu Supermana je dlouhodobým internetovým gagem, ovšem zádumčivý pavoučí hrdina ve stylu filmu noir nabízí snový vstup do televizní branže. Amazon vedle Noir vyvíjí také sérii Silk: Spider Society o korejsko-americké hrdince Cindy Moon, již kousne tentýž pavouk jako Petera Parkera. V únoru se však psalo o tom, že celý tým scenáristů dostal padáka a práce se pozastavily.
Podívejte se, jak si Nicolas Cage stojí v žebříčku nejlepších herců Kinoboxu.
Zdroje: Deadline, Variety