Jennifer Lopez, výbuchy i robotí bitvy. Netflix útočí v explozivní ukázce s další velkolepou sci-fi

Jennifer Lopez, výbuchy i robotí bitvy. Netflix útočí v explozivní ukázce s další velkolepou sci-fi
Atlas | Netflix
A to nejen po stránce kvalitativní, ale také sledovaností. Zatímco druhý Rebel Moon bude mít kvůli negativním ohlasům na první část i současné nevalné pověsti Zacka Snydera co dělat, aby se o snímku dalo mluvit coby o megahitu, Atlas se může stát enormním úspěchem poměrně snadno. Může za to zejména účast Jennifer Lopez, na jejíž jméno diváci pořád slyší a její Matka patřila i přes pochybné kvality mezi nejsledovanější netflixovské filmy loňského roku. Dá se tedy očekávat, že Atlas bude slavit minimálně podobný úspěch. A to i díky tomu, že se s Lopez vydává na pole vizuálně poutavých sci-fi.
Atlas
Atlas
AI
65%
V příběhu z budoucnosti si zahraje titulní geniální analytičku, která je na stopě zlé umělé inteligence, jež kdysi málem zapříčinila zánik lidstva. Během akce se ovšem cosi pokazí a ona zůstane sama na nehostinné planetě pouze v robotickém bojovém obleku, který neumí řídit, a s AI, jež stroj ovládá. Pokud tedy chce přežít a zastavit svého úhlavního nepřítele, musí umělé inteligenci přeci jen začít důvěřovat.
V příběhu tak velmi snadno a rychle rozpoznáte vlivy a velké inspirace z jiných filmů, ostatně i robotický oblek vypadá, jako by si ho hlavní hrdinka vypůjčila z Avatara. Nedostatek originality zde ovšem příliš nevadí. Režisér Brad Peyton (San Andreas) totiž zatím nevykrádá tak bezostyšně a rádoby originálně jako Zack Snyder, a navíc jeho výlet do budoucnosti vypadá vizuálně značně atraktivněji a i po akční stránce mnohem živěji.
Atlas: trailer | Netflix
Pravda, dá se očekávat, že velkolepé bitevní scenérie klamou tělem. Velká porce akce nás nejspíš čeká pouze na začátku či na konci, ve zbytku stopáže pak bude hlavní hrdinka jen kdesi v digitální pustině bojovat o přežití a kamarádit se s hodnou AI. Bude to kamarádění poutavé a zábavné? To je i po druhém traileru těžké posoudit. Ukázka je ovšem střižena poměrně lákavě, svižně a s patřičnou gradací a minimálně zábavná sci-fi jednohubka by z Atlas vylézt mohla. Tedy pokud se nebude jednat o tradiční prázdnou a spotřební netflixovku.
Podívejte se také na žebříček nejlepších sci-fi podle Kinoboxu.
Zdroj: Netflix