Profilový obrázek

Jonák

Adam Jonák
1 737

Mladší, vcelku nenáročný divák, který má rád všelijaké filmy (především starší - české, a nebo různé animované). Více info o mně na mé webové stránce :)

https://www.jonak.cz/
Praha, Hlavní město Praha, Česká republika



Klec
Klec (2019)
9
Velmi povedený film. Jak Hádek, tak Bohdalová jsou ve svých rolí perfektní. Celkový příběh je dramatický a napínavý každou scénou. Scénář tedy velmi povedený, myšlenka - příběh vyprávějíc o Důchodkyni s víceméně nezajímavým životem, ke které se nachomýtne mladý "student" Daniel, jehož život též není zrovna v nejlepším, který se začne vydávat za příslušníka rodiny, kdy v této roli pokračuje až do bodu, než si to paní Galová uvědomí, jenže to už je pozdě. Konkrétně scény v jejím zamčeném bytě jsou místy fakt síla... Film hodnotím rozhodně nadprůměrně, z české dílny velmi povedené drama. Krásných 8.5/10.
Konečně doma
Konečně doma (2015)
7
Celý příběh mi přijde zkrátka průměrný, není nic, co by mě nějak extra zaujalo a zároveň nic, co by mi nějak vadilo. I tak se zkusím trochu více rozepsat. Když už vzniká animovaný film (animace pěkná, film působí po vizuální stránce krásně) který nemá ničím oslnivý příběh (prostě mimozemšťani - což zase nějak extra originální není) tak si říkám, že by to měli "dohnat" někde jinde. A že bylo příležitostí... Konkrétně mi přijde škoda, že nebylo více opravdu vtipných scén. Několik jich bylo, myslím že ale spíše ke konci filmu, ale u tohoto typu filmu bych se vůbec nebál stavit vše právě na humor. A další věcí je příběh, protože i ten, jak se může zdát už jen námětem "prostě takový klasický, nic extra" mohl být klidně super, kdyby měl více zápletek, již zmiňovaných vtipných scén a vlastně celkovou nepředvídatelnost.

Podtrženo sečteno: pro mladší diváky jistě nadprůměrný animák, který si užijí. Ale co si budeme povídat, v tomhle směru moc nároční nejsou. Pokud se ale už do skupiny mladších diváků neřadíte, tak nevim nevim. Osobně hodnotím 6,5/10 a to si říkám, že je takový max.
Kmotr
Kmotr (1972)
8
Super film, který považuji za nejlepší ve svém žánru. Nicméně i přesto na mě neudělal takový dojem, jak na ostatní komentující. Možná po dalším zhlédnutí změním názor, nicméně nyní hodnotím optimálními 8/10. Herecké výkony perfektní, po příběhové - scénáristické stránce také fajn.
Croodsovi
Croodsovi (2013)
7
Jak vidím, tak zde půjdu spíše proti davu, nicméně na mě film nějakým extra svižným spádem rozhodně nepůsobil. Animace je pěkná, místy fakt realistická a příběh vlastně také super (kdyby nic jiného, tak originální, jiný animák z tohoto prostředí bych si stěží vybavil. Tedy uplně nechápu, proč mě to tolik nebralo, každopádně hodnotím 7/10.
Zlouni
Zlouni (2022)
7
Animace pěkná, film má po celou dobu své stopáže velmi svižné tempo - nudit se zaručeně nebudete. Toto všechno je pěkný, nicméně jako slabší část vnímám děj - příběh, který není ničím originální. Místy je to vtipné, ale osobně mám radši, když mají (právě animované snímky obzvláště) nějakou přidanou hodnotu, nějakou hlubší myšlenku... Což zde až na tu naprosto primitivní "konat dobro" není, a většina scén a zápletek mi přišla spíše stereotypní. Tedy primárně pro mladší diváky, kterým věřím, že se film bude naprosto líbit!

Oblíbená díla

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5

Oblíbení tvůrci

  • Plakát 1
  • Plakát 2
  • Plakát 3
  • Plakát 4
  • Plakát 5+13