Suspiria

67%
Suspiria
Film je remake stejnojmenného filmu Daria Argenta z roku 197Suspiria je hororový film z roku 2018 režírovaný Luca Guadagninem. Jedná se o remake klasického hororu Daria Argenta z roku 1977. Snímek sleduje mladou americkou tanečnici Susie Bannion (Dakota Johnson), která přijíždí do prestižní taneční akademie v Berlíně během studené války. Brzy však zjišťuje, že na na akademii ,vedené záhadnou Madamme Blanc (Tilda Swinton), je cosi podezřelého. Jak Susie postupně získává důvěru učitelů a stoupá v hierarchii školy, odhaluje strašlivé pravdy o podstatě akademie, která je ovládána čarodějnickým covenem. Paralelně s tím se stárnoucí psychoterapeut Dr. Jozef Klemperer (rovněž Tilda Swinton) snaží vyšetřit zmizení jedné ze studentek.



Sheldon
Sheldon
16 059 bodů
8.5
Film se stejně jako originál natáčel na filmovou surovinu 35 mm a japonský kameraman Sayombhu Mukdeeprom, který natáčel i Guadagniho Dej mi své jméno má můj velký obdiv za to, jak skvěle se vypořádal s vizualizací filmu včetně filmařských postupů 70. let, které do filmu dostal. Ačkoli k nim mám obvykle výhrady, v tomto filmu všechny ty podivné rychlé zoomy skvěle pasují. Jestliže se v původním filmu skoro netančí, pak tady je tanec naprosto klíčový a film s ním stojí a padá. Řada tanečních scén je naprosto zneklidňující a taneční kreace vychází od opravdových mistrů tanečníků a tanečnic. Předposlední filmový tanec Volk je naprosto zběsilý a pochopitelně finále už z hlavy nikdy nevymažete, pokud tedy až k němu vydržíte.
Klajnik
Klajnik
8 695 bodů
6
Vedení děje je táhlé, ačkoliv toho říká málo, či snad o tom nevypovídá s takovou autorskou grácií. Režijní podání to však povyšuje k umění svou formou, které se jistá podmanivost upřít nedá. Škoda tak unylého scénáře.


Dodatečné informace

Původní název:
Suspiria (více)
  • Itálie Suspiria
  • Itálie Суспирия
Premiéra v ČR:
17. 5. 2019
Země původu:
Itálie, USA
Přístupnost:
15+
Rozpočet:
20 mil. USD
Tržby:
7,9 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Suspiria je dostupný s českými titulky a českým dabingem
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch