Konflikt se přiostřuje, draků přibývá. Nový trailer Rodu draka rozpoutává občanskou válku

Konflikt se přiostřuje, draků přibývá. Nový trailer Rodu draka rozpoutává občanskou válku
Rod draka série 2 | HBO
Rod draka se vrací po netrpělivost vyvolávající dvouleté pauze. HBO by se ráda postarala o to, aby k takovému faux pas už nedocházelo a seriály podle G. R. R. Martina se nadále hezky střídaly tak, aby když má jeden pauzu, si premiéru odbude jiný. Už příští rok by nás snad měl čekat první příběh Dunka a Egga, relativně odlehčená verze jinak velmi vážné ságy.
Rod draka
Rod draka
  • Max
82%
Zatím tu ale máme Rod draka, jenž po Hře o trůny úspěšně přebral pozici páteře celé franšízy. První řada premiérovala doprovázená velkou nedůvěrou poté, co Hra o trůny po opuštění nedokončené předlohy ztratila smysl a řád. A přestože by se i zde našlo pár přešlapů v logice děje, celkový dojem shakespearovské tragédie si velkou část ztraceného publika získal zpět. HBO si nebyla zcela jistá, jestli někdo o pokračování Hry o trůny vůbec stojí. Nyní to ale ví a můžeme čekat, že nás jimi zasype, dokud jich opět nebudeme mít plné zuby.
Rod draka: trailer na 2. sérii | HBO Max
Druhá řada vypadá z upoutávek na první pohled velkolepěji. V jedničce se víceméně rozestavěly figurky pro nadcházející občanskou válku. Když to přeženeme, jednalo se o sérii dialogů na dvou lokacích. Nyní bychom opět měli víc cestovat (v traileru se podíváme i na pověstnou Zeď) a draci by měli konečně předvést něco ze svého tance.
Dosavadním pojivem Rodu draka byl král Viserys ve strhujícím podání Paddyho Considina. Jeho smrt na konci první řady dává do pohybu ústřední konflikt, ale stejně jako v případě skonu Neda Starka na konci úvodní řady Hry o trůny se nabízí otázka, co si počneme bez našeho oblíbence? Tvůrci si s tím poradili tehdy, snad si s tím poradí i dnes. Pravdu se dozvíme již 16. června.
Podívejte se na žebříček nejlepších seriálů HBO podle databáze Kinoboxu.
Zdroj: HBO