Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře

Natáčení druhé Wednesday konečně začíná. Nová řada verbuje známé herecké tváře
Wednesday | Netflix
Tím prvním je před několika dny ohlášený příchod hereckého matadora Steva Buscemiho, jehož si všichni pamatují z řady rolí podivínů či svérázných komických postaviček. Do divácké paměti se navždy zapsal díky spolupracím s bratry Coeny, v Gaunerech a Pulp Fiction byl u začátků Quentina Tarantina, objevil se v ikonických devadesátkových akčních blbinách Con Air či Armageddon a vděčné vedlejší postavičky ztvárnil i v komediích Adama Sandlera. O svých dramatických kvalitách pak dokázal přesvědčit např. v seriálu Impérium – Mafie v Atlantic City. Do temného a stylizovaného světa Wednesday se zdá být ideální volbou a k výrazným svérázným postavičkám nejspíš velmi rychle zapadne. V seriálu by si pak měl podle všeho zahrát nového ředitele školy.
Wednesday
Wednesday
81%
Také druhý nováček bude mnoha divákům povědomý. Je jím totiž herečka Thandiwe Newton, jež už se také dlouhá léta počítá mezi hollywoodské jistoty. V posledních letech jsme ji vídali zejména v seriálu Westworld, výraznou stopu ale za sebou zanechala např. v oscarovce Crash, druhém Mission: Impossible či Solo: Star Wars Story. Stejně jako Buscemi, i ona už patří mezi prověřená jména, jež vždy odvedou bez problémů svou práci a zanechají dobrý dojem. A takové herecké obsazení bude mezi dospívající omladinou jistě znovu potřeba.
Podrobnosti okolo její role však dosud nejsou známy a tvůrci je drží pod pokličkou, ostatně stejně jako samotný příběh. O něm se prakticky nic neví, Ortega ovšem v dřívějších dílech lákala na úbytek romantiky a větší příklon k akci a hororu. „Je to opravdu hrozně vzrušující, napříč celým seriálem. Zatímco Wednesday se potřebuje trochu vyvíjet, nikdy se úplně nezmění, což je na ní skvělé. V textu je strašně moc skvělých hlášek a myslím, že všeho je tak nějak víc. Třeba akce. Každá epizoda připomíná samostatný film, což je sympatické,“ popisuje Ortega.
Steve Buscemi
Steve Buscemi
Steve Buscemi
Westworld
facebook-testuje-algoritmus-po-kterem-fanousci-filmu-volaji-uz-pekne-dlouho
Natáčení by podle dřívějších informací webu Deadline mělo začít právě v těchto dnech. Jenže zatímco první série se natáčela kompletně v Rumunsku, pro druhou řadu se štáb přesouvá do Irska, kde se podle rozvrhu má začít natáčet ke konci dubna. Vzhledem k tomu, že kamery budou v provozu několik měsíců, je už prakticky jisté, že druhé Wednesday se letos na Netflixu nedočkáme. Na druhou stranu, pokud si dají showrunneři Alfred Gough a Miles Millar znovu záležet a pomůže jim k tomu opět i Tim Burton, tak si na výsledek velmi rádi počkáme.
Podívejte se během čekání na žebříček nejlepších seriálů dostupných na Netflixu.
Zdroj: Variety, Deadline, Collider