Manýry The Rocka prý vedly k obludnému nabobtnání rozpočtu. Problémový miláček má vroubek

Manýry The Rocka prý vedly k obludnému nabobtnání rozpočtu. Problémový miláček má vroubek
Dwayne Johnson | Twentieth Century Fox
Dwayne Johnson si vybudoval pozici jednoho z největších gigantů Hollywoodu, desátá léta byla rozhodně jeho érou. Poslední dobou ale začíná jeho hvězda nebezpečně poblikávat, jak dosvědčuje hlavně fiasko jménem Black Adam. Zvlášť nemilé bylo, že se studio během produkce a distribuce muselo podle všeho potýkat nejen s pandemií, ale také s egem své hvězdy.
Dwayne Johnson
Dwayne Johnson

Herec

7.4
The Rock podle všeho jel produkční taktiku Homera Simpsona, a sice: „The Rock musí být hlasitější a naštvanější, a když The Rock není na scéně, všechny postavy se musí ptát: 'Kde je The Rock?'“ Celý projekt byl napsaný tak, aby na nikoho jiného nemohla padnout záře reflektorů a bývalá hvězda wrestlingu prý do poslední chvíle věřila, že stojí na počátku nové úspěšné komiksové série, jež bude vystavěna výhradně okolo něj. Když se tak nestalo, nechal se Dwayne na Twitteru slyšet, že za to můžou všichni ti, kteří se proti němu spikli.
Samozřejmě nejde o první případ, kdy se mluví o egu The Rocka. Notoricky propíraná je už jeho rivalita s Vinem Dieselem na place Rychle a zběsile. Tehdy to ale vnímáme jako skoro roztomilé, protože se tu dvě star vybíjejí jedna na druhé. Jakmile tahle rovnováha chybí a terčem manýr se stane štáb plný lidí, kteří se ze strachu o práci bojí na nenahraditelného velikána křivě podívat, je to o kus méně cool. A zprávy z jeho projektů posledních let jsou bohužel opravdu nepříjemné.
Red One
Red One | Amazon Prime Video
Peklo měl údajně Johnson pro všechny okolo sebe rozpoutat na place chystané vánoční akční komedie Red One, kterou Amazon chystá na listopad letošního roku. Producenti nechali v dost velkém předstihu „leaknout“ informace o tom, že testovací publikum je nadšené, což je podle hollywoodského insidera World of Reel  (spolu s jeho interními informacemi) důkazem pravého opaku. Tedy že se blíží obrovská katastrofa a Amazon už nyní rozjíždí damage control ve snaze vyvolat pozitivní buzz ještě před tím, než někdo film uvidí a bude moct začít protestovat.
Red One
Red One
AI
68%
Podle třeskuté reportáže The Wrap má navíc Amazon hodně co ztratit. Rozpočet so prý vyšplhal na 250 milionů dolarů, a to výhradně v důsledku neprofesionality Johnsona, který se prý běžně na plac dostavoval o sedm až osm hodin později a někdy nedorazil vůbec. Nejde pak o věc několika kusých přešlapů, rozpočet kvůli tomu měl nabobtnat o 50 milionů dolarů. To je něco přes miliardu korun. „Dwayne na nás tentokrát s*al,“ nechal se slyšet anonymní člen štábu v reportu. V paralele k dřívějším historkám o tom, že Johnson před štábem močil do lahve, aby si ušetřil cestu na toaletu.
z-black-adama-mel-byt-hit-ktery-nastartuje-novou-eru-dc-filmu-misto-toho-jde-o-propadak-na-kterem-studio-prodela-kalhoty
Black Adam
top-kina-cr-dwayne-johnson-pretlacil-marka-vasuta-i-vojtu-dyka
Rychle a zběsile 5
top-kina-usa-hobbs-a-shaw-se-sice-snazi-mozna-ale-pohrbi-budouci-plany-serie
Nedávno jsme si připomínali trajektorii jiné velké hvězdy Johnnyho Deppa, jemuž Hollywood stejné chování toleroval právě tak dlouho, dokud jeho filmy vydělávaly. A když se k témuž uchyluje nyní, velmi tím ohrožuje svůj údajně vysněný návrat před kamery. The Rock je na podobném rozcestí a bohužel pro sebe nemá exmanželku, na niž by svoje problémy mohl svést. Rozhodně je příliš brzy mluvit o nějakém jasném kariérním pádu. Pokud ale Red One výrazně selže, bude to mít Johnson velmi nahnuté. I když se stále šušká o jeho vstupu do politiky, nemůže Hollywood opustit s pověstí tyrana. Jistě to sám ví, svůj comeback ostatně už začal plánovat v předstihu ve festivalovce The Smashing Machine studia A24. Jak to s Johnsonem dopadne, bude tedy ještě zajímavé.
Podívejte se na žebříček nejlepších herců podle Kinoboxu.
zdroje: World of Reel, The Wrap, Kinobox