Kinovýhled: Sály rozezpívá Amy Winehouse, děti rozesměje nový Garfield

Kinovýhled: Sály rozezpívá Amy Winehouse, děti rozesměje nový Garfield
Back to Black | CinemArt
Snímek Back to Black navazuje na populární trend životopisných dramat z hudebního showbyznysu. Po Freddiem Mercurym, Elvisovi a Bobu Marleym se převyprávění svého osudu dočká také britská zpěvačka Amy Winehouse, která tragicky zesnula v pouhých sedmadvaceti letech. Snímek pojmenovaný podle její zásadní desky natočila Sam Taylor-Johnson, v hlavní roli se jako Amy představí Marisa Abela.
Back to Black
Back to Black
64%
Back to Black: trailer | Focus Features
Pokud plánujete vzít do kina děti, lepší volbou bude Garfield ve filmu. Světoznámý obézní kocour, který miluje lasagne a nesnáší pondělky, se tentokrát potká se svým dlouho pohřešovaným otcem Vicem. Společně s Garfieldem se za dobrodružstvím vydá i jeho parťák, pes Odie. V originálním zněním se může snímek pochlubit hvězdným obsazením v čele s Chrisem Prattem a Samuelem L. Jacksonem. Tato jména si však v dabované verzi logicky neužijeme.
Garfield ve filmu
Garfield ve filmu
59%
Garfield ve filmu: trailer, český dabing | Falcon
Mezi nejzajímavější premiéry tohoto týdne patří unikavá dobrodružná romance, příznačně nazvaná Chiméra. Jen ten, kdo viděl předchozí filmy toskánské rodačky Alice Rohrwacher (Zázraky, Šťastný Lazzaro), může tušit, co jej čeká. Snímek o skupině vykradačů etruských hrobek recenzoval Mojmír Sedláček vloni u příležitosti jeho tuzemské premiéry na festivalu v Karlových Varech.
Chiméra
Chiméra
70%
Chiméra: 2. trailer | Aerofilms
Jeho pozornosti tehdy neunikl ani nejnovější projekt Roberta Kirchhoffa Všichni lidé budou bratři, který si v recenzi vysloužil úctyhodných 85 %. Režisér se totiž během portrétování Alexandra Dubčeka brání vynášení jednoduchých soudů a kontroverzního státníka představuje velmi plasticky. Kromě historické lekce navíc nabízí i podněty k přemýšlení nad současností.
Všichni lidé budou bratři
Všichni lidé budou bratři
72%
Všichni lidé budou bratři: trailer | Pilot Film
Povídkový snímek Společně sami se obrací čistě k současnosti a přibližuje typické problémy dnešní mládeže: od neschopnosti vybrat si bezpečnou brigádu až po patologickou touhu pitvat jiné děti. Debutantka Gabriela „Gaby“ Sittová natočila tento film ve spolupráci s Tomášem Magnuskem.
Společně sami
Společně sami
35%
Společně sami: trailer | Bioscop
Nyní si v rychlosti probereme zbytek aktuální nabídky kin. Po deseti letech představil svůj nový film švédský režisér Lukas Moodysson (Láska je láska). V černé komedii Společně 99 vypráví o „nejmenší komunitě na světě“, tvořené pouhými dvěma členy. Americký horor Cizinci: Kapitola 1 je ve skutečnosti už třetím filmem ze série o skupince vraždících sadistů, kterou v roce 2008 poprvé představil Bryan Bertino snímkem Oni. A polské romantické drama Zakázaná touha nejspíš ocení masochisté, neboť jde o nejnovější počin od režiséra filmů ze série 365 dní. Slavný český muzikál Noc na Karlštejně pak snad ani blíže představovat nemusíme.
Cizinci: Kapitola 1
Cizinci: Kapitola 1
50%
Cizinci: Kapitola 1 | Lionsgate
Podívejte se na všechny filmy, které aktuálně vstupují do českých kin.
Zdroj: Unie filmových distributorů, Kinobox