Kuca25

Jan Kučera

Komentáře 320

Od nejnovějších
  1. Monty Pythonův smysl života
    Monty Pythonův smysl života (1983)
    4
    Nikdy jsem nic od Pythonů neviděl a tohle byl první počin, které jsem zhlédl. I přes všechny vtipné narážky, dvojsmysly a vlastně všechno co mělo humorný přesah, nemůžu dát více než dvě hvězdičky. Když se jedná o komedii, tak se chci smát a né jenom chápat, co se vlastně snímek snaží svým zvláštním způsobem sdělit. Samozřejmě, ale musím vychválit fakt, že i když se zdá, že jsou to občas náhodně sestříhané skeče, tak do sebe vše zapadá. To se mi líbilo. Vypadá to, ale že asi nikdy nebudu jejich příznivce.
  2. Dívka a moře
    Dívka a moře (2023)
    8
    Upřímně jsem nečekal, že by mě tenhle film dokázal takhle vtáhnout, ale zkrátka se to povedlo. Dívka a moře mi jistým způsobem připomněla další skvělý snímek Orel Eddie. Řekl bych, že je to natáčeno s podobným duchem a asi i proto mě to tolik bavilo. Přišlo mi vlastně užitečné, že snímek nebyl tak dlouhý, jak by asi mohl být, protože to kouzlo by se postupně mohlo vytratit. Tvůrci očividně netvořili dokument, ale spíše chtěli zachytit hezkým i dramatickým způsobem plavbu, jež změnila historii. Hudební podkres je výborný a záběry jak by smet. I když samozřejmě jsou zde pasáže, kde je jednoduché rozpoznat green screen. Vzhledem k neznámým hercům byl pro mě zážitek mnohem lepší a uvěřitelnější, takže casting supr. Celkově snímek hodnotím jako výborný objev a počin Jessicy Watson je pro mě dech beroucí. Příběh mě dokázal nadchnout a inspirovat, což je přesně něco co od tohoto typu filmu chci. Pokud divákovi vadí krátká stopáž, přeskočení určitých bodů, tak ať si pustí 210 Days: Around the Wolrd with Jessica Watson.
  3. Top Gun: Maverick
    Top Gun: Maverick (2022)
    8
    Vzhledem k tomu, že jsem ještě nebyl ani na světě, když Top Gun vyšel, tak pro něho nemám takovou slabost, jako starší ročníky. Co se, však týče druhého dílu, tak ten byl pro mě o poznání lepší. Nejzásadnější změnou jsou asi bojové scény a záběry ze stíhaček, což je samozřejmě dané dobou. V prvním Top Gunu, jsem však ani pořádně nechápal zadání misí a celkově to bylo takové neucelené. Tady je jasně dané co je potřeba a kolem toho se točí celý příběh. Herci jsou dobře namíchaný a i přesto, že na mě nedýchne závan nostalgie, z dříve zmíněných důvodů, tak se stále dokážu perfektně bavit. Na 5 hvězdiček to není, ale filmu se nedá skoro nic vyčíst. Celou dobu tu vidím hlavně pozitiva, ale asi je to kvůli srovnání s první dílem. Kdyby žádný film předtím nebyl, kritiky by byli míň příznivé.
  4. Black Panther: Wakanda nechť žije
    Black Panther: Wakanda nechť žije (2022)
    6
    Black Panther nebyl nikdy vyloženě ten můj nejoblíbenější superhrdina a pravděpodobně ani nejsem cílovka tohoto snímku. Což je na druhou stranu u Marvelu fajn, že nedělá všechno stejně. V prvním filmu jsem kromě Chadwika Bosemana neměl příliš nikoho rád, teda Andy Serkis byl fajn, ale jinak mi postavy vyloženě neseděly. V druhém díle se to zlepšilo, hlavně u Okoye, kde jsem choval jisté nesympatie, ale jak proběhla scéna na mostě tak jsem změnil názor. Black Panther je hodně o Wakandě a menšinách, což je téma, jež se mě příliš nedotýká, takže nedokážu tolik ocenit, ale co ocenit můžu je hudba. Přišla mi lepší než v prvním díle. Stopáž je samozřejmě astronomická, ale bohužel tady nebylo zbytí. Tolik témat co museli tvůrci vyřešit asi více zkrátit nešlo. Postavy celkem fajn i když mi přijdou na sílu vytvořeny pro určitý typ osobnosti, ale možná jsem jen už zvyklý na starý dobrý Avengers a k novým postavám si hůře hledám cestu. Kdybych mohl udělit 3,5 hvězdiček tak to udělám, ale jak říkám Black Panther určitě není špatný film, přesto se radši podívám na Spider-mana.
  5. Rocky IV
    Rocky IV (1985)
    8
    Paradoxně čtvrtý díl u mě není ten z těch oblíbenějších z této ikonické série. Z nějakého důvodu mi tolik nesedl i když se stále jedná o skvělé dílo. Stále mám rád Rockyho, stále mám rád Apollo Creeda a stále to má tu správnou atmosféru. Tréninkové scény jsou tu možná i ikoničtější než v jedničce, ale na jedničku to zkrátka nemá. Rocky IV je skvělý snímek, ale ne ten nejlepší. Nevím co více bych o tom psal, prostě jsem se bavil, ale...
  6. Smlouva s ďáblem
    Smlouva s ďáblem (2000)
    8
    Pro mě zapomenutý klenot, který si velmi rád pustím, když mám chuť na nenáročnou komedii. Brendan Fraser ve své nejlepší době a samozřejmě neskutečně sexy Elizabeth Hurley. Jak už tu psalo asi tisíc lidí, tento snímek si můžete klidně pustit jenom kvůli tomu abyste viděli Elizabeth, jelikož je tu vyobrazena v nekonečně skvělých podobách. Náměť je naprosto skvělý, provedení úplně ne. Jak říkám mě to vůbec nevadí, protože od filmu nic nečekám a spíš si příjemně odpočinu, ale popravdě není to nejlepší komedie všech dob. Stopáž by mohla být klidně delší a tvůrci si mohli více vyhrát. Začátek je, však velmi dobrý, ale po hodině už všechno jede na půl plynu. Konec je už opravdu jenom kvůli tomu aby byl, ale jinak jsem se příjemně bavil.
  7. Muž na Měsíci
    Muž na Měsíci (1999)
    8
    Velmi zajímavý snímek, který toho má spoustu k nabídnutí, ale samozřejmě i zde je pár mínusů. Začnu, však u toho pozitivního. Je vidět, že Miloš Forman byl perfektní režisér, jelikož film je vytvořen s přesně padnoucí grácií. Zároveň Jim Carrey je zde naprosto strhující a jeho výkon boží. Hudba taky skvělá a celkově je tu spoustu skvělých věcí. Pro člověka co, však vůbec neví kdo byl Andy Kaufman to nemusí být vůbec příjemný zážitek. Je tu spousta věcí nevysvětlených, což však neberu jako mínus. Muž na měsíci tu dle mého názoru není od toho aby neznalým divákům ukázal jak žil Andy, ale aby oslavil jeho život přesně jako to udělal Forman. Snímek je vytvořen, stejným způsobem jakým Andy Kaufman žil a tak se pro lidi, kteří Andyho mají rádi jedná o poklad. Ale jak říkám naprosto bych pochopil kdyby mi někdo řekl, že se mu Muž na měsíci vůbec nelíbil.
  8. Shrekoleda
    Shrekoleda (2007)
    8
    Asi jsem jeden z mála, ale mě přijde tenhle speciál legrační. Jako malý jsem se vždy těšil, že ho budou dávat na Nově a přemlouval rodiče abychom buď měli večeři dříve nebo později, protože jsem to nechtěl prošvihnout. Dnes jsem to po spoustě letech pustil svým dětem a všichni jsme se bavili. Upřímně já asi nejvíc. Jak jsem řekl přišlo mi to vtipné a ideálně dlouhé. Samozřejmě kdyby byl takto natočen celý film asi bych tolik nejásal, ale zde mi to prostě všechno sedlo.
  9. Mystery, Aljaška
    Mystery, Aljaška (1999)
    8
    Kdy jsem jako malý hokejista snil jenom o každodenním a celodenním hraní hokeje, tak snímek Mystery Aljaška byl mou modlou. Přál jsem si žít ve světě, kde můžu bruslit cestou do školy a vlastně žít jenom pro sobotní zápas. Mystery má v mém srdci už navždy místo a i přesto, že dnešníma očima je to plné velkého klišé, tak mi to vůbec nevadí. Vždycky se dobře bavím a užívám si příběhy lidí z malého města i když tu jsou prostě nějaké věci podprůměrné. Mystery je zkrátka snímek, který ukazuje lásku k hokeji bez všech trablí a to je pro člověka, který miluje hokej vždy příjemné.
  10. Wednesday
    Wednesday (2022)
    8
    Seriál, který mě po dlouhé době opět zaujmul. Tim Burton nám dává možnost opět nahlédnout do jeho temných vizuálů a já jsem za to strašně rád. Jenna Ortega hrála naprosto famózně a celkově převážná většina obsazení mi sedla. Jasně našli se postavy naprosto nesympatické, ale bylo jich méně. Upřímně, příběh není to co by zde bylo tím nejlepším, ale o nějakou hovadinu se určitě nejedná. Spíše já si opravdu užíval styl natáčení, herecké výkony a hudbu. Jsem zvědavý jak bude vypadat druhá série, jelikož si myslím, že je tu několik věcí k vylepšení. Pokud, však seriál zůstane stejný, tak se zlobit nebudu.
  11. Predátor 2
    Predátor 2 (1990)
    6
    Vzhledem k tomu, že jednička mě bavila hlavně asi kvůli tomu, jak moc akční a často absurdní byla, tak druhý díl už neměl moc šancí to napodobit. O to se ani nesnažil a dopadlo to průměrně. Nejedná se o nic hrozného, ale taky o nic zapamatovatelného. Danny Glover tu má podobnou postavu jako Bruce Willis ve Smrtonosné pasti, což znamená, že je více "lidský" než Arnold Schwarzenegger v jedničce. Narozdíl od Willise u Glovera je to spíše na škodu. Na druhou stranu stále se jedná o sympatický charakter. Co se Predátora týče, tak ten bohužel nepůsobí už tak nebezpečně jako předtím. U jedničky jsem měl v závěrečném boji opravdu pocit, že to hlavní hrdina nepřežije. Tady moc ne. Změna prostředí není na škodu, ale džungle mě bavila víc. Abych to stále neshazoval, tak řeknu, že se jedná o dobrý snímek, který má nádech klasických akčních filmů 90. let, což je pro spoustu lidí výhodou. A hlavní výhody jsou zde: za 1. lepší vidění Predátora (to mi hodně u jedničky vadilo) za 2. více informací o samotném Predátorovi (v jedničce v podstatě nulové).
  12. Predátor
    Predátor (1987)
    8
    U tohle snímku jsem hrozně nerozhodný co se hodnocení týče. Jedna půlka se nesmírně bavila nad vším co se ve filmu dělo a ta druhá, logicky smýšlející říká proč? co? vždyť to nedává smysl. Je to snad nejvíce chlapský film co jsem kdy viděl. Tolik testosteronu co na mě lezlo z obrazovky zapříčinilo zvětšení mého pohlavního ústrojí minimálně o 3 centimetry. Často jsem při sledování přemýšlel jak moc byli filmy v 80. letech jiné a že dnes tohle natočit by rozhodně neprošlo. Což je smutný. Schwarzenegger je klasika, ale nejvíce jsem měl radost z účinkování Carla Weatherse, který si mě získal už v prvním Rockym. Efekty byli hrozné, ale chápu rok 87.... Hudba výrazná, ale vidění z pohledu Predátora mě spíš štvalo. Takže na závěr říct, vůbec nechápu proč se mi to líbilo, ale jo líbilo.
  13. Šoumen krokodýl
    Šoumen krokodýl (2022)
    4
    První výprava s dcerou do kina dopadla celkem zklamáním. Ne, že bych od filmu čekal něco víc, ale tohle opravdu nebyl snímek, který si bude divák pamatovat. Dcera byla spokojená, to jo, ale jinak pro mě to byl jenom pokus o hledání pozitiv. Našel jsem jediné a to lokace. Jsem obrovský milovník New Yorku, takže tady jsem slintal blahem. Vše ostatní špatně. Hrozné herecké výkony, nesympatická hlavní postava a nakonec i náměť je stupidní. Pro mě osobně, by bylo příjemnější kdyby krokodýl, nevydával zvuk žádný. Zpěv mi přišel tak naprosto nepřirozený, na něco jako je krokodýl, že po celé době mlčení, vždy chvilka zpěvu, působila přinejmenším zvláštně. Já nevím. Tentokrát to prostě Sony nevychytalo, to si radši znovu pustíme Sonica.
  14. Vlkodlak: Noční lovec
    Vlkodlak: Noční lovec (2022)
    4
    Hodně jsem přemýšlel jestli nakonec nedám ty tři hvězdičky, jelikož mi sledování nijak nevadilo, ale... Čekal jsem horor a něco jiného a i když to lehké hororové prvky má, tak nakonec z toho vzejde klasický Disney film. Začátek je slušný a divák se připravuje na hrůzy, ale přijde nečekaný zvrat v podobě "rodinného filmu". Upřímně nevím za jakým větším účelem speciál vznikl, ale myslím si, že by tvůrci u Marvelu měli ubrat a zkusit se zaměřit na skutečně dobré projekty a ne chrlit jeden za druhým. Pro mě zklamání, i když jsem neočekával nic speciálního. Kdyby, však vzniklo pokračování, tak se ze zvědavosti mrknu.
  15. Ledové království II
    Ledové království II (2019)
    10
    Stále se skvěle bavím. Hlavně taky kvůli tomu, že nemusím doma pouštět první Frozen stále dokola, ale můžu teď střídat mezi dvěma. Ne upřímně musím říct, že opět je Ledové království naprosto krásné a vizuálně zkrátka perfektní. Hudba je opět také dokonalá a dokonce jsem si zde našel oblíbenější písničku než u prvního snímku. Líbilo se mi, že se tvůrci více zaměřili i na vedlejší postavy a celkově je prostě fajn rozšíření celého příběhu. Elsu stále velmi nemusím, ale ostatní postavy opět bodovali. Ani nevím co k tomu dále říkat, ať už se jedné o jedničku či dvojku, tak já se vždycky dobře bavím.
  16. Top Gun
    Top Gun (1986)
    8
    Klasická pecka z 80. let, která má určitý nádech, který mi v dnešních filmech zkrátka chybí. Přijde mi, že dříve se podobné filmy natáčeli skutečně s vášni pro jedno, aniž by se přitom muselo hledět na spoustu dalších faktorů. Tom Cruise skvěle zahrál egomaniaka, který, ale není ve svém vnitru špatný. Nejradši jsem, však měl Goose. Co se týče hudby, tak Dangerous zone je pecka, ale co se týče záběrů ze stíhaček, tak mi vzhledem k dnešní době připadají zkrátka zastaralé a ne tak zajímavé. Určitě by se mi snímek líbil ještě o něco více, kdyby jsem ho viděl v roce 86, ale i tak jsem spokojený. Klasická, pánská záležitost.
  17. Ledové království
    Ledové království (2013)
    10
    Zcela bez přehánění je Ledové království jedním z mých nejoblíbenějších animáků. Velkou měrou je to způsobené vztahu, jaký ke snímku mají mé dcery, ale i bez toho se dle mého názoru jedná o velmi povedené dílo. Hudba je perfektní a animace jak by smet. Sice příliš nemusím Elsu, ale všichni ostatní v čele s Annou a Olafem jsou skutečně zábavné a zajímavé charaktery. Děj snímku je prostý a někdy lehce zvláštní, ale na Ledovém království není nejhezčí příběh sám o sobě, ale celkový vizuál. Rozhodně si nemyslím, že by film měl bůhvíjak promakané motivy, ale vyzařuje z něho neskutečné kouzlo, které dokáže ohromit. Ledové království je zkrátka naprosto úžasně vytvořený snímek, který sice lehce brzdí jedna z hlavních postav, ale tolik promakaných detailů co se týče vizuálu, to je prostě nádherné.
  18. Barry Seal: Nebeský gauner
    Barry Seal: Nebeský gauner (2017)
    8
    Taková velmi příjemná jednohubka, která sice neuvízne v hlavě na dlouhou dobu, ale jak říkám opravdu příjemně se na to koukalo. Tom Cruise byl naprosto uvolnění a Barrymu jste zkrátka museli fandit. Děj je velmi zrychlený, kvůli čemuž jsem byl zprvu na vážkách jestli si ty 4 hvězdičky zaslouží. Ale jak říkám tvůrci se nesnažili o bůhvíjak velkou přesnost nebo rozebírání všeho do detailu. Prostě si pohráli s vizuálem a zábavným přednesem. Barry Seal je příjemný film u kterého vím, že mi nebude dělat problém podívat se znovu.
  19. Velký draft
    Velký draft (2014)
    8
    Dlouho jsem neviděl takový americký film, který by mě svým závěrem naprosto rozveselil. Já samozřejmě miluju sportovní filmy a draft je něco co mě láká každý rok, ale neznamená, že každý sportovní film mě hned učaruje. To vůbec ne, v tomhle případě jsem byl, však nadšený. Nebyl potřeba ani žádný sportovní výkon k tomu abych cítil napětí a stres. Vyjednávání bylo vždy něco co mě bavilo a takový majstrštyk na konci no to bylo něco. Všichni herci do svých rolí pasují dokonale, ale neřekl bych, že někdo vyloženě vyčníval. Tentokrát to nebylo o hercích, ale o dobře promýšleném příběhu. Co ještě musím pochválit je přecházení mezi určitými scénami, to mě neskutečně bavilo. Takže na závěr hodnotím jen kladně.
  20. The Gray Man
    The Gray Man (2022)
    4
    Nechtěl jsem to vidět a ani jsem to vidět nepotřeboval. Jedná se o zcela neosobitý snímek, který sází pouze na akci, která, ale nedokáže zachránit nic, když film nemá dobrý příběh. Upřímně já nejsem nijak velký fanoušek tohoto žánru, ale když se ukáže kvalitní akčňák, tak se bavit dokážu. Bohužel tady se to říct nedá. Pravděpodobně pro lidi v Americe to nemusí být tak hrozné, ale fakt, že vidím Vítkov a jsem v Baku, potom seběhnu dolů na Hlavák a jsem ve Vídni, pak se schovám jen za roh a jsem v Berlíně no a nakonec i v Praze, je pro mě vcelku divné. Nepříjemný pro mě byl i fakt, že jsem film viděl s dabingem, ale za to určitě nemůžou tvůrci. Těm můžu akorát vytknout, že nedokázali vytvořit ani jednu postavu, které bych jako divák fandil. Necítil jsem ani nijak velkou hrozbu, možná jen závěrečný souboj mezi Goslingem a Evansem budil určité emoce. Akce v Praze taky nebyla špatná a naopak, zde přítomnost českých policistů zvedala můj zájem, ale nakonec prostě nedokážu dát víc než dvě hvězdičky.
  21. Focus
    Focus (2015)
    8
    Dlouho jsem se kolem tohoto filmu motal až jsem si ho nakonec pustil, aniž bych věděl o čem je. Musím říct, že výběr herců je prostě perfektní Will Smith je jednička a Margot Robbie je krásná až to bolí, přičemž samozřejmě hraje taky perfektně. Příběh utíká rychle, což nevím jestli je dobře. Neříkám, že je to špatně, prostě fakt nevím. Myslím si, však, že když je film vybudovaný z půlky na podvodech a z půlky na vztahu mezi Nickym a Jess, tak nestačí takto rychlé prolítnutí. Konec potom nezapůsobí, tak jak by skutečně měl. Samotné scény s podvody fungují perfektně a jednoznačně dělají film záživný celou dobu. Líbili se mi časté zvraty, což je výhoda u toho když film vidíte poprvé, podruhé už to tak dobře nezafunguje. Přemýšlel jsem i o třech hvězdičák, ale vzhledem ke kvalitně odvedené práci se toho dá spoustu odpustit.
  22. Agent Carter
    Agent Carter (2015)
    8
    Nejedná se o seriál, který by mě naprosto vtáhnul do děje a nemohl jsem se od něho odtrhnout, ale zajímavý rozhodně byl. Peggy je postava, která si svůj seriál zasloužila a jsem rád, že jsem ho mohl vidět. Bohužel je vidět malý rozpočet a především v první sérii vám to bude pravděpodobně vadit. Hlavně pokud jste jako já před seriálem zrovna viděli Kapitána Ameriku. V druhé sérii mi už to tolik nepřišlo, ale možná jsem si zvykl. Největším tajemstvím, však není samotná Peggy, ale zajímavé vedlejší postavy, což jsem upřímně nečekal. Edwin Jarvis se stal jednou z mých nejoblíbenějších postav napříč Universem a i ostatní agenty, doktory, záporáky postupně začnete poznávat. Hodně mě překvapila ne tak velká účast Howarda Starka, ale seriálu to vůbec v ničem nevadí, jelikož Howard je z poloviny výskytu sice výborným charakterem, ale druhou polovinu vás dokonce štve. Agentka Carterová je příjemný seriál, který nijak nevyčnívá, ale dokáže vás zaujmout, kdyby vznikla třetí série, tak bych určitě pokračoval dál.
  23. Co na to Češi
    Co na to Češi (2016)
    8
    Možná jsem to s těmi 4 hvězdičkami přehnal, ale já se na to upřímně vždy rád podívám. Je to samozřejmě, jak je zvykem naprosto přebrané ze zahraničí, kde Steve Harvey velmi úspěšně již několik let uvádí Family Feud, ale je to zpracované velmi dobře. Upřímně ono se na tom nedá ani moc pokazit. Jediné co může drhnout je moderátor, přičemž je sice fakt, že Tomáš Matonoha není bůhvíjak dobrý, možná bych řekl, že to často i spíše kazí, ale dá se to. Hra samotná je jednoduchá, ale velmi zábavná a to je hlavní důvod, proč se na to občas kouknu. Svůj účel to splňuje perfektně a člověk si rád zasoutěží s lidmi v televizi. Oproti tomu co většinou na českých televizích běží, je tenhle pořad velmi příjemný a tak si ty čtyři ode mne zaslouží.
  24. Singl Švindl
    Singl Švindl (2022)
    2
    Mohl by to být zajímá pořad, kdyby to nedělala Prima. Přijde mi, že umí točit už jen Prostřeno na všechny možné způsoby. Singl švindl je absurdní pořad, který nemá nic společného se soutěžením ani něčím podobným. V podstatě jde jenom o to aby divák mohl ohrnovat nos nad účastníky a u televize říkat věci typu "proč to tam nechal?" "ježiš to je vůl" "co to musí být za lidi, když jdou do televize podvádět svou ženu" Jako jeden z účastníku musím říct, že jsem naprosto zklamán způsobem jak dnes televize točí pořady. Až Prima přijde s něčím zajímavým, tak si to rád pustím, ale tohle je furt to samý.
  25. Čas na sebe
    Čas na sebe (2022)
    4
    Já už jsem viděl podobných komedií snad stovky. Upřímně, ani nevím proč si je furt pouštím, když vím, že je to vlastně vždycky úplně stejný. Člověk co mu nesedí rodinný se rozhodne jednou po dlouhé době zapařit se svým nejlepším kámošem. Tam vždy dojde k nějakému průseru, jenž se musí ke konci filmu vyžehlit. Mezitím se samozřejmě formuje charakter hlavní postavy. Zprvu si připadá jako lepší verze sama sebe aby nakonec dospěl k bodu, že jeho původní život je vlastně mnohem lepší a rodina je vždy to nejlepší co může mít. Samozřejmě tu nesmí chybět ani žárlivost na partnera a souboj se svým sokem. Nekonečně opakující formát, který má 90% amerických komedií. A mě to vlastně přijde i fajn. Je to přesně to co si chci pustit když potřebuji úplně vypnout a kouknout jakou výplň vytvořili tvůrci tentokrát. U Času na sebe to bylo úplně stejné a vzhledem k tomu, že mám rád Harta i Wahlberga, tak jsem si řekl proč ne. I přes vypnutí mozku, však byli momenty, kdy jsem si říkal jak? proč? atd. Kdybych byl hodně milý, tak bych dokonce dal i 3 hvězdičky, jelikož film splnil účel, za kterým jsem si ho pouštěl, ale to by nebylo vůbec fér. Takže dvě hvězdy v podstatě za nijaký film, který vás, ale nechá odpočinout. Dlouho si ho pamatovat nebudete, ale svůj účel splní,
  26. Nespoutaný Django
    Nespoutaný Django (2012)
    10
    Nečekal bych to, ale ten film byl dokonalý. Důvod proč jsem to nečekal je ten, že asi jako jenom jeden z mála nejsem Tarantinův příznivec. O kvalitní herce není nouze, to bylo jasné už dopředu. Foxx, Waltz, Dicaprio všichni tři jsou boží a neuvěřitelně mě baví, ještě k tomu Jackson jako neuvěřitelně vtipný komorník no prostě pecka. Co se týče kamery, tak to je vyloženě orgasmická záležitost. Hudba je skvělá, ale je to asi první věc co není dokonalá. Další nedokonalost je zbytečně dlouhá stopáž. Ne, že bych se nebavil celou dobu, ale v momentě kdy se film dostal do největšího píku a čekal bych závěr, nás čekalo ještě dalších 30 minut. Samozřejmě stříkající krev 300 metrů vysoko mi opět přijde divná, ale brutálnost mi rozhodně nevadila. Na závěr napíšu jen to, že jsem se neskutečně bavil a měl jsem z toho neskutečnou radost.
  27. Můj otec je šílenec
    Můj otec je šílenec (2012)
    4
    Poslední dobou projíždím mnou zatím neobjevené Sandlerovky. Po několika strašných zážitcích přemýšlím, jestli jsou to jenom nepovedené pokusy o to být vtipný, říkejme tomu Sandlerovo špatné období a nebo naopak je tohle přesně jeho humor a všechny ty ostatní dobré snímky jsou spíše vyjímkou. Opravdu mi to teď nedá spát. Sandler tu opět hraje naprostého hňupa co divně mluví a vtipnej prostě není. Andy Samberg obstál asi stejně jako Sandler a vlastně žádný herec nebo herečka tu nebudí větší vášně. Jediný kdo mě zaujal byl Milo Ventimiglia, protože pokaždé, když ho někde vidím tak celý film přemýšlím odkud ho znám. (Pro ty co to máte stejně, je to dospělá verze Rockyho syna). Scénář je dementní, ale to asi ani nemusím psát. Takže to máme hrozné herce, hroznej scénář, špatnej příběh, ale i tak to dosáhlo na dvě hvězdičky. Asi tam někde bylo kousek něčeho co mě tolik nesralo.
  28. Když se všechno po*ere: Woodstock 99
    Když se všechno po*ere: Woodstock 99 (2022)
    10
    Po dlouhé době jsem zas mohl vidět dobře zpracovaný dokument. Vždycky jsem tvrdil, že Netflix dokumenty umí a zde to jen potvrdil. Dobře uchopené vyprávění s výpovědmi určitých lidí, přesně tak jak to má být. Je pravda, že by mě zajímali komentáře frontmanů i jiných kapel než Korn, ale i takto to bylo dost záživné. 5 hvězdiček dávám spíše kvůli radosti, že jsem zase po dlouhé době viděl něco dobře zpracovaného, ale opravdu se tento trojdílný dokument povedl. Podíval se do mých oblíbených 90. kde ještě byla populární skutečně dobrá muzika. I přesto, že jsem valil bulvy na všechno co se tam událo, tak tam byli i momenty, které připomínali dobré časy. Bohužel to všechno zastínili neduhy jednotlivých návštěvníků tak i pořadatelů.
  29. Thor: Láska jako hrom
    Thor: Láska jako hrom (2022)
    8
    Upřímně jsem dost uvažoval na třema hvězdičkama, ale vzhledem k mé lásce k Thorovi jsem musel dát aspoň horší 4. Thor: Ragnarok byl a do dnes vlastně je jeden z nejlepších Marvel filmů vůbec. Waititi, tenkrát dokázal z nudného Thora udělat frajerského boha a všechnu akci vyždímat na maximum. Neuvěřitelně jsem se tedy těšil na Thora 4, akorát přišlo zklamání. Líbí se mi humor, ale aby musel být mermomocí v každé scéně, v každém momentě, to už je trochu moc. Jasně všichni jsme chtěli vtipný film, ale ne na úkor ostatních filmových prvků. Thor už vlastně vůbec nepůsobí jako frajer, ale spíš jako hlupák, jelikož vždycky musí prostě říct něco, ať už je to vtipný nebo stupidní, tak vždycky to musí zaznít. Jane Foster je taky docela dost jiná, až mi to přišlo zvláštní, ale na druhou stranu Valkýra je tady perfektní. Bezpochyby se jedná o nejlepší postavu snímku. Abych stále nemudroval, tak samotná akce mě taky hodně bavila a Guns and Roses miluju, takže to bylo taky fajn. Záporák si malou chválu taky zaslouží, ale co se týče všeho ostatního... No prostě se tvůrci utrhli ze řetězu a neuvědomili si, že nejde úplně ignorovat všechno co Thor dřív dělal.
  30. Divočina
    Divočina (2014)
    8
    Povedený snímek, který překvapivě rychle utekl. Člověk by řekl, že vzhledem k pomalému tempu se může sledování zdát nekonečné, ale já měl přesně opačný pocit. Když film skončil přišlo mi to takové náhlé. Co se týče hlavní role, tak musím konstatovat, že Reese Witherspoon odvedla skutečně perfektní práci. Její výkon se mi hrozně líbil a přišel mi uvěřitelný. Když si vzpomenu na flashbacky, tak ty mi přišli takové nijaké. Samozřejmě dozvěděli jsme se z nich spoustu o Cheryl, ale možná se mohli udělat více uceleně. Co se týče celkové dojmu po shlédnutí, tak film Divočina ve mě zanechal příjemný pocit pochopení a důvod k zamyšlení. Poslední věc, kterou bych lehce vytknul je fakt, že mi příběh přišel celkem neúplný. Možná si budu muset ještě přečíst knížku.
  31. 127 hodin
    127 hodin (2010)
    8
    Silný, ne zbytečně dlouhý a úctyhodný, to vše se dá v klidu říct o tomhle filmu. James Franco v hlavní roli podává velmi solidní výkon a vlastně nic jiného není potřeba. Příběh je to sám o sobě neuvěřitelný, člověk pak přemítá co on sám by udělal v této situaci. Úvod před nehodou je poměrně rychlý, ale víc asi ani nebylo potřeba. To stejné platí i o závěru. Důležitá část byla ta pod kamenem, ve které je skutečně vše co má být. Je těžké vyjádřit určitý pocit beze slov, ale Dannymu Boylovi a Jamesu Francovi se to povedlo. Přes každý jeho pohyb či výraz divák přesně věděl co se mu honí hlavou. Chytráci typu, vždyť to mohl udělat takhle... tu pěkně ztroskotají, jelikož i já měl ze začátku nápad, který ještě Aron nezkusil, ale i na ten později došlo. Aron Ralston se dostal do šílené situace, kterou vyřešil ještě šílenějším způsobem a my můžeme poděkovat tvůrcům, že jsme toho mohli být svědky.
  32. Survivor Česko & Slovensko
    Survivor Česko & Slovensko (2022)
    6
    Jako fanoušek originálního Survivoru se vždy podívám i na České pokusy o napodobení. Upřímně musím říct, že jsem si tuto soutěž užil více než Robinsonův ostrov. Bylo to způsobeno mnoha faktory, ale ten nejdůležitější byl asi ten, že já na Survivoru miluju hlavně soutěžení. Takže je jasné, že když se v jednom díle objeví klidně dvě soutěže jsem z toho na větvi. Bohužel postupem času i mě soutěže omrzely a to hlavně kvůli neustále se opakujícím konceptu. Vždy to byl parkour a pak házení. Počítání bodů mi často přišlo už taky dost zdlouhavé a někdy jsem skutečně kroutil hlavou. Když se zaměřím na samotné účastníky, tak musím říct, že casting skutečně nebyl špatný. Celebrity měli ze začátku výhodu, protože je divák už znal, ale během chvilky se rozdíl mezi dvěmi skupinami smazal a vše bylo tak jak má být. Na závěr řeknu, že i přes několik stupidních pravidel, zdlouhavých záběrů a neustále se měnící hry jsem si sledování užil a uvítal bych klidně další řadu.
  33. Clickbait
    Clickbait (2021)
    8
    Překvapivě velmi zajímavá minisérie, která mě skutečně bavila až do konce. Nejsem ten typ člověka, který by vyhledával zrovna detektivní či vražedné příběhy, ale Clickbait mě pohltil a každý díl jsem nutně potřeboval vědět co se stane dál. Líbilo se mi jak byli zpracované jednotlivé epizody, protože díky ním jsme vždy měly možnost nahlédnout do života hlavních postav a přitom postupně zjišťovat, kdo tedy za vším vězí. Co se týče příběhu, tak ten byl dobře promyšlený jelikož jsem si více jak půlku seriálu byl téměř jistý, že vím o koho se jedná, až jsem najednou narazil. Poté jsem opět nabyl jasného dojmu a přestalo mě to na chvíli bavit až do momentu, kdy jsem opět zjistil, že jsem se pletl. Zkrátka s tímto přístupem jsem byl velmi spokojený. Byl jsem rád i za dobré herecké výkony pro mě neznámých herců, díky nímž jsem si připadal jako by se vše skutečně dělo. Na závěr pouze doplním mé vřelé doporučení.
  34. Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství
    Doctor Strange v mnohovesmíru šílenství (2022)
    8
    Divím se, že má druhý Doctor Strange tak chladné přijetí. Pro mě to byla velmi zajímavá podívaná, která sice nebyla nijak extra propracovaná co se odkazu a scénáře týče, ale na druhou stranu vizuálem se mi líbila snad nejvíce. Sam Raimi má skvělý cit pro to aby vše na plátně vypadalo skvěle a mě jeho styl prostě baví. Doctor Strange byl opět něco nového co sice v kostře naprosto opakuje všechny marvelovky vůbec, ale aspoň výplň byla zcela jiná. Samotný Doctor Strange mě tolik nebavil, ale například Benedict Wong či Scarlett Witch, tak ti byli perfektní. Svým způsobem se mi líbí vývoj Wandy, určitě více než v jejím seriálu, který tomu všemu předcházel, ale její změna chování od Ultrona až sem je rozhodně rozsáhlejší než u většiny postav. Konec všeho byl poněkud nešťastně udělán, na tom vidím asi největší slabinu snímku. Myslím tím způsob, kterým byla tak rychle poražena. Nové postavy byli zprvu příjemné sledovat než hned přišlo zklamání v jejich nic nedělání, ale prostě celkově to bylo hezky barevný, tajemný a zkrátka jiný. Musím říct, že jsem se bavil.
  35. Na hraně zítřka
    Na hraně zítřka (2014)
    8
    Svižnej zábavnej film, kterej mi, však v hlavě zanechal několik otázek, na které jsem nedostal odpověď. Možná jsem jen ne tak pozorně vnímal, ale spíše si myslím, že nad něčím tvůrci máchli rukou a řekli si, že to nikoho nebude zajímat. Což je rozhodně škoda, protože určité části by chtěli více vysvětlit. Jinak se jedná o super válečno sci-fi film, který sice není bezchybný, ale plusy tu rozhodně převyšují mínusy. Velkou zásluhu udělali oba hlavní herci, kteří byli perfektní, hlavně Emily Blunt, ta mě překvapila. Co se týče efektů atd. tak to je na nejvyšším levelu, ale abych byl upřímný mou duši mi to neukradlo i přesto, že se skutečně jedná o dobrý film.
  36. Duše
    Duše (2020)
    8
    Už dlouho nevyhledávám filmy od Pixaru, ale tenhle mě z nějakého důvodu zaujal a tak jsem se na něj konečně podíval. Samozřejmě jako vždy Pixar odvedl slušnou práci, při které se baví jak dospělý tak dítě, to už je taková jejich klasika. Příběh se mi velmi líbil, ale upřímně jsem možná čekal ještě o trochu víc, ale na druhou stranu stále je to animovaný film pro děti, takže více filozofie tu asi není příliš možné. Hlavní postava je sympatická a děj utíká v perfektním tempu. Pro svou cílovku naprosto dokonalé dílo, dospělý člověk, který si po traileru usmyslí velké věci může být, však lehce zklamaný. Zklamání, ale brzdí příjemný pocit z filmu a také dobře odvedená práce, takže 4 hvězdy jak vyšité.
  37. Conor McGregor: Notorious
    Conor McGregor: Notorious (2017)
    6
    Jako velký fanoušek Connora jsem samozřejmě musel tento počin shlédnout, ale také jako velký příznivce sportovních dokumentů musím říct, že jsem viděl už spoustu lepších. Connorův příběh je parádní, hodný pořádného zpracování, které se zde prostě nepovedlo. Jakože nejedná se o nic hrozného, ale spíše tu vidíme sestřihy zápasů s pár malými záběry ze soukromý. Připadalo mi to jako dokumenty, které dělá octagon před zápasy na youtube. Což jak říkám není špatné, ale na takhle dlouhý dokument to mělo být udělané trochu jinak. Čekal jsem třeba nějaké komentáře od něho samotného či nejbližších. Víte co myslím, že. Takové ty retrospektivní v klidu před kamerou. V tomhle byla perfektní série Last Dance o Chicago Bulls a hlavně Jordanovi. Přesto se mi to líbilo a jsem rád, že někdo jako Connor existuje.
  38. Životní trefa
    Životní trefa (2022)
    8
    I když to není nejzajímavější nebo nejlepší film o basketbalu, co jsem kdy viděl, tak na čtyři hvězdy asi dosáhne. Adama Sandlera mám hrozně rád, ať už je to komedie nebo tato role mentora. Podle mého názoru se držel průměrně dobrého výkonu, který byl příjemný, ale na žádnou cenu to určitě není. Trochu zvláštní mi přišlo spojení jeho a Queen Latifah, ale to může být jenom můj názor. Co se týče našeho hrdiného basketbalisty, tak sice nebyl nijak hrozný, ale že bych mu v každém koutku přál úspěch to ne. Samozřejmě jsem mu fandil to jo, ale bylo to spíše kvůli do oka bijící dominanci. Velmi kladně hodnotím tréninkové scény, které prostě na sportovních filmech miluju a celkově se dle mého názoru jedná o kvalitní film. Příběh je sice už trochu ohraný a prostě tu není nic co by Hustle od klasickým amerických zero to hero snímků lišilo, ale to bych si asi přál moc.
  39. Jurský svět: Nadvláda (6)
    Jurský svět: Nadvláda (6) (2022)
    6
    Upřímně, už dávno nejsem takový fanoušek Jurského světa jakým jsem býval jako malý kluk, ale na závěrečný díl celé ságy jsem byl poměrně zvědavý. Těšil jsem se hodně na epické souboje Dinosaurů, které jsou spíše lepší v dřívějších dílech. Ač jsem nad tím skutečně přemýšlel, tak upřímně furt nemůžu přijít na to, jestli se tímto filmem něco opravdu změnilo. Je to klasický dnešní blockbuster, jenž nemá příliš moc duši a pořádný příběh, ale pouze sází na nostalgii a trikové efekty. Bohužel na mě to už po několikáté fakt fungovat nebude a tak musím dát "epickému" zakončení pouhé tři hvězdičky. Je, však potřeba říct, že všichni herci byli na dobré úrovni, ale původní trojka mohla předvést trochu víc. To, však nezazlívám samotným herců, ale spíš scénáristům. Uvidíme co se značkou bude dál, ale možná už je klobouk nápadů zcela vyčerpán. Půjdu se radši kouknout s dětmi na Křídový kemp.
  40. Chlapi sobě
    Chlapi sobě (2019)
    4
    Jako vzhledem k tomu, že jsem přesně ten typ člověka, který pořádá podobné hry, tak jsem byl velmi nadchnut úkoly, kterými museli soutěžící projít a to až tak, že jsem málem dal 3 hvězdičky. Pak jsem si, ale vzpomněl, že horší herecké výkony jsem neviděl a díky Buddy games jsem udělil aspoň dvě. Upřímně kromě samotného soutěžení je to jedno z nejhorších představení co jsem za poslední dobu viděl. Vtip je na té nejnižší hranici a to jak byl poskládán herecký ansábl mi přijde absurdní. Josh Duhamel je v podstatě průměr, kde se vzal Dan Bakkedahl vůbec nechápu, ale dokázal dokonce porazit i Nicka Swardsona v nejotravnější postavě celého filmu. Nostalgické shledání s Daxem Shepardem moc nefungovalo a zbylí dva členové týmu byli jen tak do počtu. Jediná na koho bylo hezké se dívat byla Olivia Munn. Celkově se jedná o vypatlanou americkou komedii, která svoji absurditou bohužel není vtipná, ale bacha, hra to musí být jistě zábavná.