Profilový obrázek

Zbyndex

Komentáře 338

Od nejnovějších
  1. Lidská společnost
    Lidská společnost (2019)
    10
    Pro uznání nějakých kreditů za tento seriál musíte nejprve vypustit fakt, že se jedná o seriál výhradně hraný herci jako američtí vysokoškoláci. Jelikož po tomto zjištění většině lidí zatemní mysl předsudky, což dost chápu z předchozích zkušeností, ovšem tady to neplatí. Začátek nebyl úplně nejšťastnější, ale udržel moji pozornost, takže asi ne tak úplně zlý. Rozhodně námět celého seriálu nebyl nijak originální a trochu to smrdělo "KINGovinou", nicméně to neberu jako negativní věc. Po rozlousknutí prvních pár dílů se už děj zabírá tématy, které poslaly The Society vysoko do mého imaginárního žebříčků seriálů. Výborně se zaměřuje na psychologické a zároveň praktické problémy, které musí skupina řešit ve své svízelné situaci. Moc dobře je tam popsaný celý proces vznik různých ustanoveních a procesních záležitostí až vlastně začnete přemýšlet, jak byste se v takové situaci zachovali vy. Tato otázka mi nabíhala po celou dobu sledování a bylo velmi zajímavé vidět vývoj všech postav a vlastně i konec to celý slušně zakončil. Celkově je tam vidět hezky chování toho takového "tupého stáda" a na druhé straně lidí, kteří mají v hlavě aspoň špetku rozumu a snaží se něco řešit. Samozřejmě je tam i hodně nedostatků, hodně laciných zápletek a scén, které tam vůbec být nemusely a někdy to dost kazilo dojem. Ale celkovým nápadem a konceptem je tento projekt na hodně dobré úrovni. Stojí za to!
  2. Řád
    Řád (2019)
    6
    I přes hodně nedostatků a divného pocitu po pár prvních dílech tu musím nakonec zanechat vcelku pozitivní hodnocení. Zpočátku možná moc nebudete chápat, ale postupem času se vám svět, kde na jedné straně je "prohnaný" čarodějnický Řád a na druhé rytíři von vlkodlak, bude zamlouvat. Prvků magie a různých nadpřirozených vjemů se tu objevuje nespočet, to rozhodně zvyšuje zajímavost, jelikož jsme úplně všichni fanoušci Harryho Pottera. Celkově příběh a děj je plný někdy i trochu laciných zvratů, které se dají snadno předvídat. Ruku v ruce to scenáristicky taky není žádná sláva, to však napravují některé herecké výkony. Obsazení jsem po prvním seznámení také proklínal, nicméně postupem času se dá zvyknout na všechno. Což není tak úplně dobrá věc, ale musím říct, že ke konci, kdy zápletky byly hodně citově zabarvený, mi to nepřišlo tak kýčovité a o tom to je. Konečná část byla jen celkovém vyústění situace, nic převratného. Pokud nemáte na co koukat,"The Order" je určitě dobrá volba na zabití času. 66%.
  3. The Umbrella Academy
    The Umbrella Academy (2019)
    8
    Toto byl zajímavý seriálový zážitek. Podle trendu dnešní doby a podle toho, kolik lidí vidím v kinech na komiksových adaptacích, bude tohle podlé mého trefa do černého. Ačkoliv je to příběh, který byste po přečtení shrnutí děje charakterizovali jako "superhrdinský", po pár minutách sledování by vás to rychle vyvedlo z omylu. Je to vlastně takový citový příběh o sourozencích, kteří byli od dětství terorizováni svým tatínkem, a to na nich zanechalo výrazné psychické následky. Neustálé hádání a dohadování hlavních aktérů bylo chvílemi už dost otravné, nicméně poté přibylo trochu více akce, zápletek a už se to dalo snést lépe. Než jste se pořádně seznámili s postavami, bylo to celkem těžké sledování, jelikož každá z postav měla své silnější a slabší chvíle, kdy jsem si je v jednu chvíli oblíbil, ale za chvíli mě svým chováním akorát vytočili. Byl to spíš takový "antihrdinský" příběh, který ale ve své druhé polovině neskutečně bavil. To, že bylo chování postav takové jako bylo, vedlo ke větší nepředvídatelnosti děje. Celkové pojetí s koncem světa, cestování v čase a tajné organizaci, které to má všechno pod palcem jsem dost žral. Mělo to celkem i pár vedlejších dějových linek, které postupně s flashbacky dávali k vzniku květnatý děj, který stojí za to vidět. 80%.
  4. Ruská panenka
    Ruská panenka (2019)
    8
    Námět s opakujícím se jedním dnem/večerem byl použit snad už víckrát, než moje předsevzetí po chlastačce, že už nikdy nebudu pít. Ostatně po většinou jsem je zatím vždycky porušil. A u takových podobně laděných děl jsem se taky většinou bavil, u Russian Doll jakbysmet. Velkou měrou se na úspěchu podílela hlavní protagonistka spolu s celkem dobrých humorem. Celková zápletka a vyústění celé prekérní situace mohlo být promyšlenější, ale následně s celým zakončením jsem byl spokojen. Zabroušení do morální stránky věci bylo celkem jasné vzhledem k začátku a chování se Nadii. Žádné velké překvapení, ale za to solidní 4 hvězdy.
  5. Sexuální výchova
    Sexuální výchova (2019)
    10
    Skvěle svěží teenagerský seriál, který vlastně ze všeobecného povědomí teenagerský ani nebyl. To, proč tento seriál byl po svém vydání hned hitem zjistíte už po pár desítkách minut. Britské seriálové řemeslo opět předvedlo svůj šmrnc a humor v celé své kráse. Celý příběh se rozjíždí svižně a nastolí tempo, které se drží až do konce. Až na někdy časté klišé a dost čitelné vyústění některých situací(nemyslím konec) jsem byl s celým dějem velmi spokojen. Myslím, že obsazení má také velký podíl na celém úspěchu. Asa Butterfield už předvedl kvality v jiných počinech, ale tímhle se u mě výrazně zapsal do škatulky Herců. Celá výprava a lokace filmu mi evokovala pocit, že je seriál někde z 90. let. Když pak ve druhém díle Otis vytáhl iPhone a začal psát textovku, docela jsem koukal. Rozhodně originální kontent, který dává jiný rozměr a význam seriálům pro náctiletý. Překvapení roku.
  6. Narcos: Mexico
    Narcos: Mexico (2018)
    8
    Abych řekl pravdu, po prvním dílu jsem byl mírně zklamaný a nedával jsem dalšímu pokračování moc nadějí. Navázaní na předchozí narkobaronské série nebylo podle mého úplně ideální. Nicméně po přelouskání se prvním dílem a seznámení se s Félixem a jeho bandou se mexické narcos dostalo na stejnou úroveň kvality jako to kolumbijské. Mělo to vše, co stálo za úspěchem příběhů o Escobarovi a gentlemanů z Cali. Po tom slabším začátku si už seriál držel standart a do každého dílu jsem šel se zájmem a nedočkavostí. Příběhově to nakonec mělo taky dobrý "drajv" s dobrými akčními scénami. Herecky taky velmi dobře obsazeno. Ti darební záporáčtí gangsteři se vám opět dostanou nějak pod kůži až s nimi i lehce soucítíte. Dobově velmi profesionálně zpracováno, jak jsme již byli od tvůrců zvyklý. Vlastně jsem ani nebyl z ničeho zas tak překvapen, což ovšem nebylo na škodu. Dostal jsem přesně to, co jsme očekával a také požadoval. "Smutnější" konec se dal lehce čekat a je dobře, že se tak stalo. #zárukakvality
  7. Haunted
    Haunted (2018)
    6
    Auvajs! Velmi těžko se mi tento český netflixový počin hodnotí... Naděje na zajímavou podívanou vám zmizí hned po úvodních minutách prvního dílu, kde kruh podivných, rádoby herců s ještě podivnějším scénářem, se bude snažit hrát na city opírající se o jedno velké, duchařské klišé. Rozhodně celé sérii nejvíce scházela originalita. Skoro každý příběh začínal klepáním strašícího tělesa na dveře s následnými trapnými pokusy alespoň trochu vylekat. Celkově děje byly jak přes kopírák, k tomu ani moc nejde vypíchnout herecké výkony spojené s dialogy. Takový dialog Janka Gregora s přítelkyní v posledním díle, který zakončí větou "Go f*ck yourself" poté, co jí přinese jako dárek náhrobní kámen, mluví za vše. Hraní si na reálné vyprávění postav rozhodně mělo větší potenciál, který se tady ani z daleka nenaplnil, jaká škoda! Tvůrci se snažili navozovat temnou atmosféru, což se občas dařilo, a spolu s dobrým vizuálem a kamerou to nebyl zas takový propadák. Rozhodně by měl každý fanoušek hororů dát tomuto českému dílu šanci, protože si myslím, že tuzemskou stopu v Netflixu po tomhle asi dlouho neuvidíme. 40%.
  8. The End of the F***ing World
    The End of the F***ing World (2017)
    10
    Pokud máte rádi přísný britský humor, nezbývá mi nic víc, než vám doporučit se "vydat" na výše zmíněný konec F***ing světa, protože to byla vskutku jízda. Musím říct, že jsem na tento projekt narazil náhodou. Nevěděl jsem vůbec do čeho jdu, nicméně hned po pilotní dílu jsem věděl, že to bude stát za to. Dvě hlavní postavy jsou jeden z hlavních důvodu mého kladného hodnocení spolu s výbornou kamerou a i celým vyprávěním příběhu. Mělo to spád, zvraty a neméně vtipných situací, kde herecká dvojice excelovala. Britové tenhle styl žánru prostě umí, dávám silných 5 hvězd. Pobavilo!
  9. Ozark
    Ozark (2017)
    8
    Ozark je přesně ten typ seriálu, kdy při každé scéně jen čekáte, až se zase něco pos*re. Těch zvratů a různých vyústěních situací tam je na příběh Martyho Byrdea a jeho family možná až moc. Na druhou stranu díky tomuto faktu děj a akce prakticky nestagnuje, spíše vrcholí každý dílem více a více. Bude vám pár dílů trvat, než se vám postavy dostanou pod kůži, ale až se tak stane, budete hltat tyto rodinné trampoty ve velkém. Musíte si zvyknout na trochu přehnané scény a extrémy, které udiví. Těšit se však můžete na skvělé herecké obsazení a na výkony s tím spojené. Celý příběh si rozhodně nebere servítky a nedá se říct, že by bylo nějaké hluché místo během obou sérií. Dávám 75%.
  10. Psychiatr
    Psychiatr (2018)
    8
    The Alienist rozhodně předčil mé očekávání. Precizně natočený seriál, kde všechno vypadalo dobře promyšleně. Až si říkám, jestli jsem vůbec schopen něco tvůrcům vytknout. Herecké obsazení rozhodně na vysoké úrovni, dokonale to vše do sebe zapadalo. Příběhově to bylo taky super, temná atmosféra New Yorku ke konci 19. století rozhodně nebyla na škodu. Začátek hned vtáhl do děje a po mírně hluchém místě v první polovině linie už jen dějově gradoval. Rozhodně stojí za to dát této partě vyšetřovatelů šanci. 80%.
  11. Ghoul
    Ghoul (2018)
    8
    Sledování tohoto seriálu se dá přirovnat k jízdě na horské dráze. První díl na vás už od začátku dýchne hodně deep atmosféru, což je podle mého přesně to, proč si většina konzumentů tento seroš pustila. Nicméně to je asi největší pozitivum první části. Ta měla navnadit na následné pokračovaní a leccos nakreslit, což se stalo, ale některé mohla odradit od dalšího sledování malou akčností. Když jste se přelouskali ke druhé části, muselo to být pro vás příjemné překvapení. Druhá část měla přísný ráz a hodně bavila. To je asi hlavní důvod, proč toto dílo vychvaluji. Spolu s temnou atmoškou a celkem i hustými postavami to mělo náběh na zajímavý příběh. Jak už to občas bývá, konečná část zasazena do posledního, třetího dílu zase tolik radosti nepřinesla. Nechci tady úplně spoilerovat, a tak jen upustím hodnocení a rozhodně doporučím dám tomuto výtvoru Indické sekce Netflixu šanci. 75%.
  12. Annabelle 2: Zrození zla
    Annabelle 2: Zrození zla (2017)
    6
    Musím přiznat, že při pár scénách jsem měl stažené pozadí, takže v tomto film obstál. Abych to shrnul celé hezky popořádku, líbilo se mi, že ani na začátku nebyla žádná velká odmlka od lekacích scén. Mohlo to být sice trochu ostřejší, ale i tak jsem byl navnaděn na další pokračování filmu. Následné scény s jezdící židlí po schodech, nebo v provazovém výtahu byly fakt cool. Celkový děj filmu mi nedával zpočátku moc smysl, některé scény jako by tam byly kýčovitě zasazeny, ale postupně jsem to nějak rozluštil. Musím říct, že ty necelé dvě hodiny promítání mi rychle utekly, což je zřejmě dobré znamení. Nicméně největší mínus filmu byla jeho závěrečná část, která leccos vysvětlila, ale žádný vygradování děje nepřišlo. Místo toho jsem mohl vidět stupidní chování aktérů, které u takových filmů není tak nevídané, ale tady to bylo občas přes čáru. A že na konci byly nějaké dech beroucí záběry, to se také říct nedá. Abych to celé nějak zhodnotil, rozhodně toto pokračování předčilo první dílo. V tom jsem tak nějak doufal, takže jsem nemohl být zklamán. Hezké navázání v konečné scéně na předchozí film. 65%.
  13. Živí mrtví
    Živí mrtví (2010)
    8
    PROSTĚ MŮJ ŽÁNR!!! Tenhle seriál je pro mě opravdu modlou. Jasně, že není bezchybný, ale já žádně chyby vidět nechci! Pilotní díl mě pořádně navnadil na díly následující, 1. série byla výborná a jak se u většiny seriálů dá čekat, 2. už nebyla taková. Ale pořád to bylo na TOP úrovni. V únoru očekávám další série a jsem velmi natěšen. Herci si myslím, že hrají dobře, celkově dobře odvedená práce! Nic jiného než 5 hvězd dát nemůžu a ani nechci. Po Úsvitu mrtvých zase TOP zombie projekt!
  14. Phantom
    Phantom (2015)
    8
    Phantom aka Indický James Bond je pro mě příjemným překvapením. I přes dvouhodinovou stopáž měl film stále spád, příběh byl velmi dobře sepsán, takže vás hned vtáhl a nepustil. Akční scény byly bez výraznějších nedostatků, opravdu mě celkem nenapadá nic, co bych musel tomuto dílu vytknout. Myslím si, že příběh borce vyvrhela, který je poslán na sebevražednou onemanshow, prostě musí bavit každého, kdo není hater. Je samozřejmé, že v průběhu dobrodružství nezůstane Sandokan osamocen, a tak mu zdatně sekunduje sympatická Katrina. Celkový koncept filmu má navíc aktuální nádech, o to je to zajímavější. Já jsem spokojen! 80% pro indickou kinematografii.
  15. Kosti a skalp
    Kosti a skalp (2015)
    8
    Pokud vydržíte slabší první polovinu tohoto díla, tak po druhé budete mít výrazně kladnější pocity. Film se rozjíždí opravdu pomaličku, přirovnal bych to k mému klasickému všednímu dnu. Po kalbě ráno vstanu a začínám hledat sám sobě smysl. Přemýšlím jestli půjdu na přednášky, na které stejně nepůjdu a pomalu se probouzím. Odpo nějaké to cviko, ale už se pomalu rozjíždím a přemýšlím kam večer zakotvím na pivko, začínám plně fungovat. Ve druhé části tohoto představení se stal film zajímavým, pěkný jakoby western s dobrou plejádou herců, kteří se, ač všemožně zmrzačení, snažili pozabíjet pár indiánů na záchranné misi. Způsob vyprávění příběhu se mi fakt líbil, trochu Tarantino styl, a to cením.
  16. Man Up
    Man Up (2015)
    8
    Ano, romantická komedie, kde je v roli rádoby prince Simon Pegg. A ano, já dávám čtyřhvězdu. Proč? Protože tento film měl ve zkratce všechno, co bych si představoval ve správné slaďárně. Ze začátku to byl sice trochu nezvyk vidět Simona jako romantika, dobývajícího srdce žen, a přitom u toho nebyl pronásledován zombíky, nebo mimozemšťany. Ale na druhou stranu to beru jako příjemnou změnu, která evokovala v příjemný snímek. Lake Bell zde byla sympatickou druhou polovičkou. Příběh měl i pár vtipných pasáží, tudíž jsem spokojen. Ke konci bych lehce ubral z romantické stránky věci, přeci jen už to vypadlo trochu kýčovitě. 70% však dávám i přesto.
  17. Nezlomný
    Nezlomný (2014)
    8
    Byl jsem skeptický směrem k tomuto filmu. Už jen proto, že režisérské počiny od našich poloviček jsou většinou slabé odvary. Nicméně tento odvar bych rozhodně přívlastkem slabý nenazval. Naopak, fakt se mi to líbilo. Sice bylo vidět, že se v některých pasážích Angelina snažila hrát trochu až přehnaně na city, ale ve výsledku jsem to celkem bez problémů akceptoval. Nevadila mi ani delší stopáž, film se odvíjel celkem v tempu. Nebyla tam žádná slabší pasáž, kde bych nějak ztrácel pozornost. Dobře stavěné a poutávé dialogy spolu s hereckými výkony posílají tento film vysoko v mém žebříčku. I jako válečný film v úvodní fázi toto dílo obstálo. 80% je myslím adekvátní ohodnocení.
  18. Hlasy
    Hlasy (2014)
    6
    No tak divnější film jsem už dlouho neviděl. Nicméně Ryan Reynolds jako sběratel hlav celkem bavil. Film bych rozdělil do takových tří fází. První třetina filmu byla samozřejmě taková rozjížděcí, vůbec jsem nevěděl kam to celkově bude všechno směřovat. Zhruba v půlce to chvilku vypadalo, že z toho bude šťastná, romantická story. No a závěrečná část už byla celkem nářez, až mi z toho stála hlava kolem, což je docela trefné přirovnání vzhledem k obsahu ledničky hlavního hrdiny. V tom obsahu se vyskytovaly hlavové údy dvou sympatických hereček, které zpříjemňovaly sledování. Rozhodně to byl zajímavý film, ale řadím do takového průměru v mém sledovacím žebříčku. Chvílemi to bylo fakt zvláštní, jistěže někteří fajnšmekři tohle cení.
  19. Městečko Fortitude
    Městečko Fortitude (2015)
    8
    Tohle vypadá na opravdu pekelnou jízdu! Velmi suprová atmosféra arktického klimatu ve sklíčeném prostředí malého městečka téměř odstřihnutého od okolního světa. Myslím, že to je rozjetý opravdu skvěle. Jsou tam prvky kriminálky, dramatu s mysteriózním nádechem. K tomu je tu dobrá herecká skvadra, tudíž na edně dávám tento seriál do oblíbených. Zařazuji se mezi pravidelné diváky, protože vím že to bude stát za to.
  20. Co děláme v temnotách
    Co děláme v temnotách (2014)
    8
    Tak tohle byla pecka! Ne moc známý film velmi mile překvapil. Asi první konfrontace s novozélandským filmem, když nepočítám Pána Prstenu, zanechala jen pozitivní pocity. Tolika vtipnými pasážemi by chtěl oplývat každý komediální film. Myslím, že spojením problematiky upírů a všech monster typu zombies nebo vlkodlaků do komedie většinou dopadne dobře. Tady to dopadlo dokonce na výbornou. Velmi zajímavé bylo pojetí filmu jako dokument, to přineslo další humorné prvky. Takovýhle humor zbožňuji, tento film ještě několikrát v budoucnu pustím, protože dokáže zaručeně pobavit. A o tom to je.
  21. Špinavý prachy
    Špinavý prachy (2014)
    8
    Už jsem se bál, že už zase bude hrát Tom Hardy nějakého uplakaného pěšáka. Naštěstí ten uplakánek zůstal ve svém autě, kde strávil před tím celý film, a vydal se k zajímavému projektu od prakticky neznámého režiséra. Musím říct, že se mi to líbilo. Dobrý výběr herců jako Noomi Rapace nebo James Gandolfini (R.I.P) vytvořil pěknou podívanou. Tom Hardy jako spící sopka opět prokázal, že v holém údu je právoplatně za hvězdu. Plynule tekoucí říčka děje nestavěla moc na akci, ale spíše na příběhu. Už hned počáteční fáze s pejskem trošku zahřála u srdíčka. Po krátké době tu máme dalšího ochránce zvířat. Asi nový trend, tam za louží. John Wick by mohl vyprávět. Samozřejmě tohle podporuji. 70%.
  22. John Wick
    John Wick (2014)
    8
    Tak tohle byl odvaz! Rýl šit mén. John Wick jako mistr světa amuleta kosí ruský killaz jeden po druhém jako by hrál Call of Duty na amatéra. Já mu tohle žral, přeborník v dávání headshotů a ochránce zvířat mi zpříjemnil den. Akce tu bylo požehnaně, bylo moc vidět, že celý koncept bojových scén dělali odborníci na slovo vzaté. I když byly jednotlivé scény dost monotónní a stále se opakující, zas tolik to nevadilo. Suverénní Keanu to prostě v sobě má. Příběh rozhodně neoplývá rozmanitostí, ale svůj účel splnil. Samozřejmě tam jsou nějaké mouchy, ale to se prostě v takových filmech, chce nechce, stává.A tak logičnost a zřejmě retardovaní nepřátelé nejsou překvapením. Přesto 80%.
  23. Kód Enigmy
    Kód Enigmy (2014)
    8
    Cumberbatch opět prokázal, že podivíny hrát opravdu umí. Něco jako náš Pavel Liška, i když to je asi tak jediné, co mají společného. No nic, Imitation Game není nijak na první pohled atraktivní film. Tedy pokud opomeneme 5 nominací na Zlaté glóby a nejspíše i nějaké ty na Oscary. Ajéje, trochu takový oxymóron. Ale nevadí, chtěl jsem říct, že téma o nějakém matematickém géniovi určitě zprvu moc netáhne. Nicméně po podrobnější analýze zjistíte, že dát Alanovi Turingovi šanci se vyplatí. Ať herecké výkony, nebo dobrý scénář ve vás zanechají uspokojivé pocity. Posléze i děj nabral na obrátkách a stal se z toho poutavý snímek s fakty o válce, o kterých jsem osobně neměl moc tušení. Já byl spokojen.
  24. The Frame
    The Frame (2014)
    8
    Musím uznat, že jsem byl trochu skeptický před sledováním tohoto filmu. Ani začátek ve mě zrovna neposilňoval optimistické smýšlení. Ale to, co se dělo poté... Takovýhle styl filmů opravdu miluji a tak trochu se v nich vyžívám. Je to přesně ten typ, kde si musíte všímat detailů a dávat neustále pozor. Tady to šlo opravdu samo, celý děj je i přes utrápený začátek chytlavý a donutí vás dokoukat celé představení až do konce. Jsem rád, že jsem si to pustil i když jsem neznal režiséra, a ani herce. Kvalitou se to klidně může rovnat áčkovým filmů, dalo by se říct, po všech stránkách. Velmi příjemné překvapení. 80%
  25. Hobit: Bitva pěti armád
    Hobit: Bitva pěti armád (2014)
    8
    Toto byl film, na který jsem se opravdu těšil. V podvědomí jsem tajně doufal, že budu odcházet z kina s pocitem, že to byl přinejmenším nejlepší film ze Středozemě. Potenciál tu rozhodně byl, po lehce akce postrádajících dvou dílech Hobita tu bylo rozhodně velké očekávání. Počáteční část byla dozvuk druhého dílu trilogie. Ale už se dal vyčíst podtext následujícího dění. V tu dobu už jsem cítil, že by všechno nemuselo být úplně v pořádku. Postupem času se bohužel mé obavy potvrdily. Moc nechápu rozhodnutí, které závěrečnou bitvu, ke které se schylovalo od začátku prvního dílu, zdeformovalo a zkrátilo na nepřehlednou vřavu s nepochopitelně useknutým koncem. Mrzelo mě to. Navíc tam byly vskutku nelogické až paradoxní pasáže, které bych u Jacksona nečekal. Abych jen nekritizoval, vizuálně opět na top úrovni, celkově v kontextu při zmínění dobrodružství ze Středozemě nemohu dát menší počet hvězd než 4. Bylo zajímavé sledovat trpasličí armádu v boji, navíc se objevilo pár nových stvůr, nejlepší asi hlavou zeď prorážející troll, ten byl dobrej. Snad někdy ještě uvidím nové dobrodružství ze světa hobitů, elfů, lidí a skřetů, protože pro mě je tohle vrchol.
  26. Undateable
    Undateable (2014)
    8
    Pro mě jedno z milých překvapení. Stylem humoru je tento seriálem na top úrovni. Situací, u kterých jsem se upřímně zasmál bylo daleko více než třeba u Big Bang Theory. To už je samo o sobě něco. Největším kladem jsou živé dialogy, i když herecký um není tak kvalitní. Ale má to své kouzlo. Je to možná právě tím, že herci nehrají jako úplní profíci. Trochu bych zapracoval na příbězích jednotlivých epizod. Bylo to už ke konci série trochu stereotypní. Ale jinak, 80% jdou na vrub tomuhle nadějnému počinu.
  27. Hercules
    Hercules (2014)
    8
    Srovnávat "tvajlajtského" Herculese s Herculesem z Wrestlemanie je jako kdyby se vedle sebe postavil Frodo Pytlík a robot z Pacific Rim. Jsem rád, že tento příběh o nejznámějším hrdinovi bavil. I když zprvu jsem se trochu obával, jak bude The Rock vypadat s dlouhými vlasy. No, vypadal strašně. Ale to nemění nic na faktu, že mu tato role parádně sedla. Jak prdel na hrnec, jak by řekl klasik. Příběh to nemělo zas tak dobrý, mnohem víc by to bylo zajímavější, kdyby se tvůrci zaměřili na těch ze začátku zmiňovaných 12 úkolů. Takhle to byl jen klasický potkáš, zradí, zabiješ. Ale i tak musím pochválit akční scény, kráčející skála odrážela protivníky svou palicí desítky metrů daleko jako by se nechumelilo. Za jiné situace bych si klepal na čelo, tady jsem to ale žral. Kvalitní mýtické dobrodružství. 70%.
  28. The Captive
    The Captive (2014)
    8
    Opravdu chladný thriller. Po Zmizení je tu další podobný srdcervoucí příběh. Ztráta potomka je vážná záležitost, a je jasné, že to diváka dostane. Ale tady se mi líbilo, že se netlačilo zas tak na pilu, a byly tam i jiné dějové linie. Takže veškerá koncentrace nebyla jen na dívenku v multifunkční místnosti. Celý průběh a vyvrcholení bylo celkem očekávané. Ale jsem rád za happyend. Po herecké stránce žádné výtky, scénář si myslím obstojný. Tak mi nic asi nebrání dát tomuto dílu už slušných 70%.
  29. Svatební cesta
    Svatební cesta (2014)
    6
    Vcelku vydařený počin. V tomto filmu se sešli dva herci, kteří hrají ve dvou mých oblíbených seriálech. Rose Leslie je už z notoricky známé Game of Thrones, za to Harry P. Treadway je z Penny Dreadful. Už jen proto jsem stiskl tlačitko "play" na svém dvd přehrávači. Nutno říct, že jsem na konci nelitoval. Medové týdny, jak to přeložil nějaký tvůrce titulků, by se daly označit jako film s přívlastkem atmosférický. K tomu napomáhal fakt, že byl skvěle ozvučen. Samotný příběh není nějak světoborný, ale stavbou a aspekty v chování postav se dá popsat slovy konkurence schopný, za mně 60%.
  30. Nejvyšší nabídka
    Nejvyšší nabídka (2013)
    10
    O tomhle filmu jsem vůbec nevěděl. Narazil jsem na něj náhodou, a jsem za to velice rád. Opravdu musím vypíchnout skvělou atmosféru, kterou film oplýval po celou dobu. Celý příběh byl z mého pohledu originální. Hned od začátku, díky zajímavé zápletce, jsem pozorně sledoval slibně rozvíjející se děj. Vůbec mi nevadila ani délka filmu. Takovéto filmy by mohli mít klidně o hodinu víc, a já bych to sledoval se stejným zájmem. Velmi kvalitní film po všech stránkách, od Geoffreyho Rushe, až po režisérkou a scénáristickou stránku věci. 91%.
  31. Fakjů pane učiteli
    Fakjů pane učiteli (2013)
    8
    Svěží komedie. Abych pravdu řekl, byl jsem trochu skeptický, už jen kvůli tomu, že je to německý film. Ale byl jsem překvapen, a to mile. Opravdu dobrý film, humor nebyl moc přehnaný. Navíc byl celkem inteligentní, žádné laciné vtípky. Prostě ideální film na uvolnění. 77%.
  32. Labyrint: Útěk
    Labyrint: Útěk (2014)
    2
    Proč, pít vlastní moč? Takhle otázka byla stejně zbytečná jako celý film. Pokus o vytvoření trochu jiných Hunger Games se slušně řečeno nepovedl. Mysteriózní tento film opravdu byl, spousty otázek, ke kterým přibývali postupně další a další, ale žádné odpovědi. Po většinu jsem vůbec netušil o co tam šlo, a proč jsou tam ty nesympatičtí, samozřejmě teenageři, zavření. Ke konci se nám rozhodli tvůrci něco poodhalit, ale radši jen základní věci. Poté dostali pěkně stupidní nápad, udělat další díl. Mysleli si, že zvědavost dožene ostatní k tomu, aby pak si pustil další díl. Já se teda mezi tyhle zvrhlíky neřadím. Stačilo mi tohle.
  33. Zmizelá
    Zmizelá (2014)
    10
    Tohle je přesně ten typ filmu, na který si přejete jít do kina. Mě se to poštěstilo, ačkoliv jsem si 80% filmu myslel, že jsem pánem situace a že jsem Finche absolutně prokouknul. Divil jsem se proč je tento film tak opěvován. Konec mi ale úplně zbořil mé dříve pevné základy sebevědomí samozvaného filmového experta. Měl bych být nasratý, ale byl jsem rád. Protože jsem to pak následně sledoval s otevřenou papulou. Geniální závěr umocnil už tak mocný film na rovných 95%. Každý, kdo tento snímek viděl, musí se mnou souhlasit, že to není jen tak obyčejný film.
  34. Rohy
    Rohy (2013)
    8
    Rohatý Harry Potter, kterému zabili Hermionu, byl už před začátkem kandidátem na film dne. V úvodu to vypadalo na parádní černou komedii. Avšak tvůrci pomalu přešli z žánrů drama, thriller, až na celkem srdcervoucí story. A já se přiznám, baštil jsem to! Radcliffe přeci jen zahrát umí, s těmi rohy mu to navíc i seklo. Příběh je tu velmi zapeklitý, a navíc se celkem pomalu vyvíjí, což mohlo dokonale mást. Pa-Roháč byl chvílemi záporák, a pak zas klaďas. To se mi líbilo, naivně jsem si myslel, že už to mám prokouklý. Ale prd, byl jsem total vedle, a přesně kvůli tomu se dívám na filmy. Spokojenost! 80%.
  35. Lucy
    Lucy (2014)
    6
    Je to tak trochu podivný film, ale z hlediska originality by v této kategorii bral vavříny. Počáteční zápletka byla vcelku čitelná záležitost, čínský prvek ale tomu dodal potřebnou šťávu. Náběh to mělo po prvním seznámením s drogou opravdu dobrý, Scarlett jak jinak, než bezchybná, a co potom když ještě měla upgrade mozku. Poté se to už ale zvrtlo do sfér, které už byly trochu přehnané. Luc Besson se nechal podle mého trochu unést, a propustil uzdu své fantazii, to není vetšinou od věci, ale tady bych trochu ubral z plynu. Tempo to mělo po celou stopáž dobré, i délkou to nabralo na atraktivitě. 60% je tak na úrovni, kam bych tento film poslal.
  36. Ten třetí
    Ten třetí (2013)
    8
    Dlouho jsem neviděl tak zajímavý film. Nutno říct, že už nějakou dobu jsem neviděl žádný film, ale po té určité pauze jsem si nemohl přát lepší film. Za tip na tento film děkuji uživateli KGB alias Honzovi Ryšánkovi. Hodně podobné filmu The Words, který jsem žral. A tak zákonitě moje sympatie směřují i k tomuto dílu. Herecké obsazení nemohlo být lepší. Velmi šikovně propletené děje, které by i samostatně stačily na plnohodnotný film, dokázaly udržet v napětí po celou dobu představení. Na konci si s námi režisér trochu pohrál, chvilku jsem myslel, že jsem se v tom ztratil. Ale nakonec si myslím, že jsem to nějak pobral. Radši ani nebudu číst rozbory od rádoby expertů a budu si žít v domnění, že jsem dostatečně inteligentní. 80%.
  37. Očista: Anarchie
    Očista: Anarchie (2014)
    6
    Myslím, že se to ani moc nedá srovnávat s předcházejícím, prvním dílem. Pokračování Očisty je už o něčem jiném. V jedničce to bylo bráno hodně z pasivního hlediska. Kdežto zde už je to pojato lehce aktivně, ani ne v čtvrtině filmu se nastřílelo více než za celou prvotinu. Bylo tu více akce, Frank Grillo je můj oblíbený zabiják, a tak mě to celkově bavilo. Dějově už to nebylo tak jednoduché a přímočaré, to bych nebral jako klad, ani jako zápor. Prostě nějak mezi, ale už to ztratilo originalitu jedničky, proto dávám o jednu hvězdu méně. 60%.
  38. Divergence
    Divergence (2014)
    6
    Průměr z průměru. Nijak mě to nenadchlo, ale musím uznat, že to nenudilo. Akce tu bylo celkem slušně, děj to mělo při přimhouřených očkách taky slušný. Scénář bez větších výtek, se spousty napětí a samozřejmě velká love story. Klasický film pro teenagery, vždycky se musím divit, že v celé populaci lidstva ve filmu je vždycky tak 90% mladistvých, dospělá populace se tam vyskytuje pomálu. Ale proč se v tom rýpat, když takových filmů je hodně, a hodně jich ještě bude. Nejsem zastánce, ale ani odpůrce tohoto stylu. Peníze to vydělává, lidé na to chodí a tak je to zákonitě často se vyskytující dílo. 60%.