Profilový obrázek

jajsemviktor_

621

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů
    Dungeons & Dragons: Čest zlodějů (2023)
    8
    Dungeons And Dragons: Honor among thieves mě navnadilo už z prvního traileru. Má očekávání byla tedy vysoká a naštěstí se splnila. Rozhodně se nejedná o něco přelomového, či nějaký dokonalý artový zážitek. Ale plní to přesně to co to plnit má. Zabaví vás to a nejen to, dokonce se v určitých částech budete popadat za břicho. Co zde funguje skvěle jsou postavy. Jsou nám přestaveny velice rychle, bez jakékoliv dlouhé expozice, tak mimochodem funguje celý film. Konkrétně zde sledujeme partičku čtyř nesourodých hrdinů. Plánovače a hráče na loutnu, drsnou svalnatou bojovnici s tváří Michel Rodriguez, Mladého čaroděje v zácviku a mladou měňavku, která se umí změnit v jakékoliv zvíře. Každá z těchto postav má své chyby a nikdo z nich není dokonalý, každá má nějaký svůj running joke. Tahle parta funguje zkrátka skvěle, všichni mezi sebou mají úžasnou chemii a jen sledovat jak si ze všeho dělají prdel je zkrátka sranda. Humor je v tomto filmu absolutně geniální. Boří se zde klišé klasických Fantasy, jako třeba když jdou do podsvětí, ve kterém se zabydlel drak, ale nečekejte klasického stereotypního draka z každého druhého fantasy, ne. Z té jeskyně vyleze takový tlustý drak špekoun, který za našimi hrdiny válí sudy. Skvělá byla taky scéna, kde vytvořili klona, aby odvedli pozornost a tomu čaroději se zasekne noha v chodníku a celej ten klon, kterého ovládal jako loutku se začne chovat jak šílenec. Avšak za nejlepší scénu celého filmu považuji výslech mrtvol na hřbitově, kdo viděl, ten ví. Tahle scéna ždíme chemii mezi postavami a ten parodickej humor úplně maximálně. Jsou zde pasáže které křičící perfektní filmařskou prací. Jako třeba ten heist s portálem do kočáru, nebo ten dlouhej one take v závěrečné bitvě. Co mě osobně moc nebavila byla úvodní část, tam jsem zíval. Jak potkali Simona, tak tam mi to až seplo a teprve tam jsem se dokázal pořádně naladit. Co je taky občas na škodu je tempo. Občas bych byl rád, kdyby se zkrátka zpomalilo a trochu té expozice k různým gadgetům nebo kouzlům. Jinak nemůžu nic vytknout. Takhle má vypadat zábavný blockbuster. A hlavně doufám, že tahle série nezůstane jen u jednoho dílu.
    Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village
    Demon Slayer: Kimetsu No Yaiba - To the Swordsmith Village (2023)
    6
    Je to tady! Dočkali jsem se Démon Slayer filmu u nás v českých kinech! Ale i když je démon Slayer jedna z mých nejoblíbenějších manga a nejoblíbenější anime, tak ten hype musíme trochu zkrotit, protože pokud si myslíte, že si zajdete na zbrusu nový pokračování Tanjirova příběhu, tak jste vedle jak ta jedle. Tenhle film je totiž jen trapnou snahou vymilkovat značku Démon Slayera co nejvíc to jde, dokud ještě žije. Tenhle film je totiž pouze poskládán z posledních dvou dílů druhé série, která vyšla už před více jak rokem a prvního dílu třetí série, která vyjde za pár dní. Takže ne, tenhle film nemá vůbec důvod existovat a je zbytečně abyste na něj chodili. Je to prostě levná snaha tu značku milkovat. Dokonce je to tak narychlo a tak levný, že oni ani nebyli schopni vystřihnout titulky každýho toho dílu a ani opening, takže to je doopravdy jen slepenec těch dílu bez jakýchkoliv střihů. Ach jo. Ale pojďme trošku optimismu přidat do této recenze. Sledovat to na velkém plátně byla naprostá pecka a můžu s klidným srdcem říct, že to byla hned po Endgame a NoWayhome nejlepší návštěva kina, jakou jsem kdy zažil. Nejen díky té úžasné animaci od studia ufotable, která si pravdu žádá sledovat na velkém plátně a byla to naprostá pecka, tak i díky té úžasné komunitě. Sál ve kterém jsem byl byl téměř úplně plný skvělých otaku. Prostě bylo cítit že to je jedna uzavřena milá komunita, která křičela hajpem, když byla scéna s nahou Mitsuri nebo která vajbovala a zpívala u openingu na začátku. Tohle byl opravdu super zážitek, který se popisuje těžko slovy, mé fanouškovské srdce pleaslo, cítil jsem se tam prostě strašně dobře. Dokonce jedna holčina vedle nás přišla v cosplayi Tanjira. Tento film je opravdu těžké hodnotit, na jednu stranu to byl super fanouškovský zážitek, který se už nikdy nezopakuje, na stranu druhou je ten film úplně zbytečný. No a právě proto jsem se rozhodl jít zlatou střední cestou a udělit přesně průměrné hodnocení.
    Shazam! Hněv bohů
    Shazam! Hněv bohů (2023)
    10
    Miluju prvního Shazama. Ten film mě i po několikátém zhlédnutí extrémně baví, takže jsem se na dvojku dost těšil. A můžu vám s klidným srdcem říct, že dvojka je stále dobrá, i když jednička je podle mě lepší, ale já mám celkově vždycky radši origin filmy než pokračování, takže se to tak nějak dalo čekat. Co zde opět funguje jako v jedničce je ten krásný vztah Shazamovic rodinky. Shazam je zkrátka film o rodinném poutu a jsem rád že i dvojka v tom pokračuje. Srdcem toho filmu jsou postavy a i když zde měl víceméně hlavní roli Fredy, kromě Billyho samozřejmě, tak všichni členové Shazamovic rodiny měli aspoň minimální prostor. Překvapilo mě kolik prostoru zde měla Marry, za což jsem rád, protože tu herečku mám díky loňskému Fall hrozně rád. Když se vrátíme k tomu Fredymu, tak zde opravdu měl nejvíce prostoru, a já si ho fakt oblíbil, je to postava se kterou jsem se dokázal dobře ztotožnit. Je to nerdský teenager, který má bordel v hlavě, díky čemuž na něho ani nepůsobilo zaklínadlo na guláš v hlavě, to mě docela pobavilo, a na kterého nikdy nepromluvila holka. Každopádně ještě k té Marry, asi v půlce filmu mě vlastně trklo, proč se sakra Marry při přeměně na Shazama, nezmění vyuzálně, jako zbytek rodiny, jako nedává my to smysl. Humor je v tomto filmu opět skvělý jako v jedničce, je to přesně můj humor. Celé to boření těch superhrdinský klišé, fakt super. Btw pro ty kdo viděly, Steve je frajer xd. Záporáci byli lepší než v jedničce, protože Doktor Sivana z jedničky mě nikdy nějak nenadchnul. Tady jsou to tři dcery boha Atlase a ty byli o dost zajímavější. Nejdelší byla podle mě Helen Miren, která z nich hrála nejlíp, ale celkově to byly zajímavý záporačky. Konec filmu byl fakt zvláštní, protože jsem si fakt chvíli myslel, že by to fakt udělali, kdo viděl ten ví, ale nakonec zase nic. Btw na konci se objeví jedna postava jako Cameo, a to bylo podle mě dost levný. Přestože nejsem nějaký perfekcionista na efekty a CGI, ale tady to občas fakt bolelo a Lucy Liu letící na drakovi mě bude ještě dlouho strašit ve snech. Celkově je druhej Shazam pořád skvělým rodinným filmem s velkými srdcem a postavy, které musíte milovat.
    Cyberpunk: Edgerunners
    Cyberpunk: Edgerunners (2022)
    10
    wow, Cyberpunk Edgerunners mě dostal. Animace od studia trigger je naprosto bravůrní, jsou to mistři ve svém stylu a každý frame je animační porno. Příběh mě už od zaćátku extrémě bavil, hlavně díky skvělému svétu, ve kterém se to odehrává a samozřejmě díky skvělým postavám. Nemyslím úplně Davida, ten mě tak extrémě nebavil, jako Rebeca nebo snad dokonce Lucy. Lucy to celé tahala a já ji miluju. Konec fungoval emočně hrozně silně. I Really want to stay at your house si budu pouštět ještě hodně dlouho. Jen je škoda, že se to nezaměřilo víc na romanci Davida a Lucy, protože scény jako ta na měsíci z druhého dílu, nebo konec tŕetího dílu, kdy se vykousli, to jsou pro mě ty nejsilnější scény a přesně s tímto mám tu songu I Really Want to Stay at your house emočné navždy spojenou, takže díky tomu, když zazněla ta písička v posledním díle při letu z Mrakodrapu, to bylo hrozně silný. Stejně jako to kdy si David stoupnul v KyberSkeletonu na samotný vrchol toho Mrakodrapu přeně jak mu to máma kdysi říkávala. Fakt emoční granát, který rozhodně neskončí u jednoho zhlédnutí.
    V síti
    V síti (2020)
    10
    Od české produkce bych to fakt nečekal, ale dokument V síti mě fakt překvapil. Všechno vyšperkované do detailů, vybudovaná atmosféra se dala krájet. Co bylo ovšem zklamáním byli naše ústřední postavy. Tereza Těžká byla naprosto výborná a její herecký výkon byl opravdu přesvědčivý, taky proto zde měla nejvíce, no vlastně skoro všechen prostor, protože třeba taková Sabina Dlouhá fakt neuměla a nedivím se že tam skoro nebyla, vlastně jsem skoro zapoměl že tam vůbec je. Všichni ti predátoři. wow, bylo fakt zajímavý to sledovat a kolikrát to bylo i nepřijemný, hlavně se mi líbil sestřih pér do hudby. O to víc potom potěšila přítomnost jediného hodného borce, kterej jako jedinej nechtěl ošukat malou holku a místo toho se s ní bavil o škole a tak. To patřilo k těm nejsilnějším momentům pro mě. Celkově to na české poměry byl fakt skvělý a vypiplaný dokument, který nemá obdoby. Jo a ten konec, jak přepadli toho botce z ústí přímo před barákem byl fakt Top

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci