Fentasy

50%
Fentasy
Snímek Fentasy je inspirován skutečnými událostmi. Ty se odehrály na Slovensku před více než dekádou. Pojednává o syntetickém opioidu fentanyl, jehož užívání vyvolalo například v USA epidemii a ročně mělo na svědomí desítky tisíc lidských životů. V hlavních rolích slovenského kriminálního dramatu se představí Sofie a Peller. Ona miluje večírky, on je amatérský chemik, který si zahrává s tím, že bude vyrábět drogy namíchané s fentanylem.



Recenze: Fentasy

Kinobox.cz
30%

Už se moc často nestává, aby dosahoval film uváděný do široké distribuce tak nízké technické úrovně, že se na něj skoro nedá koukat. To je ale u Fentasy jen špička ledovce. Sledujeme snímek, který zapomněl vyprávět jakýkoliv příběh, jak nám zas a znova vysvětluje, že vyrábět drogy (a asi je brát) se nemá. To již udělali jiní lépe.


avenis
avenis
9 073 bodů
0
Vyrůstala jsem v době, kdy slovenčina byla běžnou součástí českého rozhlasu či televize. Proto mě překvapilo, jak málo jsem rozuměla těm blbě napsaným a ještě blběji vyslovovaným dialogům. Od začátku až do konce je to nuda, která nepřináší vůbec žádný prvek oživení. Drogy, beznaděj, špína, halucinogenní stavy, barvy, skřípavé zvuky. Film pouze ukazuje, jak to je, ale ani se nenamáhá ukázat nějaké řešení kromě snahy o pochytání výrobců a distributorů drog. Trochu málo.


Dodatečné informace

Původní název:
Fentasy (více)
  • Slovenská republika Fentasy
Premiéra v ČR:
29. 5. 2024
Distributor:
Bioscop
Země původu:
Slovenská republika
Přístupnost:
15+
Ocenění:
Žádná ocenění

Powered byJustWatch