Obchodníci s bolestí

67%

Komentáře a recenze 6

Dle počtu bodů
Pasadenka
Pasadenka
1 032 bodů
6
Emily Blunt nám naservíruje už po milionté brečení nad americkým problémem s opiovou závislostí, za kterou máme proklínat chamtivé farma firmy a jejich lékařské přisluhovače. Kdyby se nejednalo o tolikrát opakované téma za poslední rok, byla by to solidní 8ka, jako rychlý, zábavný film s vážnějším přesahem. Bohužel přichází už docela pozdě a ani jeho stylizace do Vlka z Wallstreet z Wishe to nezachránila. Nějaké emoce zafungovali, ale ta látka je již vyčpělá a chtělo by to větší časový odstup.

PS: Docela by se mi teď líbila francouzská komedie/parodie, která by si utahovala z Američanů a jejich zneužívání léků. :)
divad
divad
645 bodů
8
Skvělé drama o prodeji léků. Skvělé herecké výkony a režie. Yates prokázal že umí dělat nejen dobré adaptace knih, ale dovede natočit i povedené drama.
javor6
javor6
531 bodů
6
Chybel mi tam nejaky master zaver. ale jinak moc slusna sonda do noveho zakouti neustale zkazene Ameriky
Bublaga
Bublaga
252 bodů
6
Když jsou peníze tou jedinou mantrou... Systém zdravotnické péče a pojištění v USA moc nefunguje. O tom už kdysi Michael Moore natočil výborný dokument Sicko. Situaci o něco zlepšil tzv. Obamacare, federální zákon z roku 2010. Ale to, že se ve Státech často neřeší příčina bolesti, ale jen se tlumí projevy, tomu zákon až tolik nepomohl. Prevence, rehabilitace, dlouhodobá léčba stojí peníze. Tedy skvělé podhoubí pro pořádný byznys ve farmaceutickém odvětví. Šup sem s pár všespásnými medikamenty! Ostatně Obchodníci s bolestí začínají v roce 2011. Trochu se s těmi ohlédnutími za analgetiky, která rozvrací americkou společnost, v posledních pár letech roztrhnul. pytel. A tohle není zrovna ten nejvyvedenější počin. Celé je to takový jeden velký, nablýskaný podvod (na diváctvo). Doporučuji výborný seriál Absťák věnovaný epidemii závislosti na opiátech a rozvratu mnoha rodin a komunit. O něco méně povedený, ale také koukatelný seriál na stejné téma, jen vyprávěný z pohledu bad guys z Purdue Pharma, Zabiják bolesti.
retbox
retbox
62 bodů
7
Pěkně natočené a poutavé koukání.