Vždycky budeš moje možná

64%

Zajímavosti 22

  • Název filmu vychází z písně Mariah Carey "Always Be My Baby".
  • Tričko, které má Saša na oslavě narozenin osmiletého chlapce, pochází z luxusní kolekce Play značky Comme des Garçon.
  • Nahnatchka Khan, Randall Park, Susan Park a Ashley Liao se podíleli na filmu Fresh Off the Boat (2015).
  • Sasha a Marcus jsou kamarádi z dětství, kteří jsou přibližně stejně staří. Ve skutečném životě je Randall Park o osm let starší než Ali Wong.
  • Scény v apartmá Keanu Reevese se natáčely v sanfranciském hotelu Fairmont.
  • Produkce původně počítala s tím, že se bude natáčet výhradně v San Franciscu, ale kvůli rozpočtovým omezením se produkční společnost rozhodla natáčet zhruba 6 týdnů ve Vancouveru a poté dokončit 2 týdny natáčení v San Franciscu.
  • Susan Park a Randall Park (bez příbuzenského vztahu) hrají ve filmu Fresh Off the Boat (2015) jako sestra a švagr. Zde hrají matku a syna.
  • Název Marcusovy kapely Hello Peril je slovní hříčkou a komickým převzetím termínu "Yellow Peril", což je fráze z konce 19. století, která popisuje xenofobní fanatismus bělochů vůči Asiatům a rasistickou propagandu, která se snaží v běloších vyvolat takový strach. Ve Spojených státech byl strach z asijských přistěhovalců kodifikován rasistickými zákony, jako byl například Chinese Exclusion Act z roku 1882, federální zákon, který zakazoval imigraci všech čínských dělníků. V rozhovoru pro Pitchfork v červnu 2019 Randall Park přiznal, že název kapely je hříčkou s touto myšlenkou: "Chtěl jsem, aby to byla asijsko-americká kapela, a název vychází z historického termínu 'žluté nebezpečí', což je v podstatě strach Západu z ovládnutí Dálného východu. Pojem žluté nebezpečí se opakoval v historii a připadalo mi, že by to bylo něco, co by Marcus pojmenoval, protože je to člověk z komunity a zná historii. Oba s Alim máme vzdělání v oboru asijsko-amerických studií, ale nesedli jsme si a neřekli si: "Pojďme mít pro kapelu název typu asijsko-amerických studií." A taky jsme si řekli, že to není jen tak. Přirozeně se to do příběhu zapracovalo samo."
  • Keanu Reeves hraje arogantní verzi sebe sama. Ve skutečném životě je Reeves známý jako jeden z nejpřízemnějších, nejskromnějších a nejvelkorysejších herců v Hollywoodu.
  • Když jdou Sasha, Keanu, Jenny a Marcus na společnou večeři, restaurace (ve filmu známá jako "maximal") je ve skutečnosti sanfranciské Současné židovské muzeum.
  • Nosit ve filmu brýle bez čoček byl nápad Keanu Reevese, který řekl, že je to kvůli roli.
  • Ali Wong začal vystupovat na UCLA jako člen univerzitního divadelního souboru LCC, největšího a nejdéle působícího asijsko-amerického divadelního souboru na univerzitě, jehož spoluzakladatelem byl v době svého působení na UCLA Randall Park.
  • Keanu Reeves má z otcovy strany čínské a havajské předky.
  • Ali Wong řekl časopisu New York Magazine, že když se zdálo, že Keanu Reeves nebude k dispozici, uvažovalo se o několika dalších mužích, včetně hongkongského herce Tonyho Leunga, filipínsko-amerického herce a mistra bojových umění Marka Dacascose, indicko-amerického režiséra M. Night Shyamalana a Paula Giamattiho (ne Asiata). Poslední možnost byl nápad Randalla Parka (myslel si, že Giamatti by byl vtipnou volbou), ale Wong ji vetoval s vysvětlením: "Bylo pro mě velmi důležité, aby to byl někdo, kdo je asijský Američan a zároveň by byl Marcusovou nejhorší noční můrou. Protože kdyby se tam objevil Daniel Dae Kim [který na začátku filmu hraje Sashina snoubence], tak byste si na místě Marcuse řekli: 'Áááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááááá! Musí to být ještě horší. Takže to musí být někdo, kdo je mezinárodní ikonou, a někdo, kdo do těchto dvou Vennových diagramů zapadá, je v podstatě Keanu Reeves..... Vždycky pro mě bylo důležité, abych vyjádřila svou touhu a přitažlivost vůči asijským Američanům. Od chvíle, kdy jsem poprvé viděla Speed, jsem si velmi dobře uvědomovala, že Keanu je asijský Američan, protože moje rodina a komunita o tom nechtěla mlčet. Možná to ostatní nevěděli, ale já jsem na to nikdy nezapomněla."
  • Keanu Reeves některé své scény improvizoval. Byl to jeho nápad vyjmenovat všechny čínské hodnostáře ve scéně noční hry. Reeves také improvizoval hlášky "Chybělo mi tvé světlo"/"Chyběla mi tvá duše" a "Nemám problém, Sašo. Co máš za problém?" spolu s karatistickými gesty.
  • V rozhovoru pro pořad National Public Radio "Weekend Edition Sunday" Ali Wong řekla, že jedním ze způsobů, jak se chtěla odlišit od jiných, konvenčnějších romantických komedií, bylo vynechat tradiční "proměnu" hlavní ženské postavy: "Lidé si všimli, že od začátku do konce nosí brýle..... Což je v romantických komediích extrémně vzácné.... Ale obvykle je tam nějaká proměna, která zahrnuje..... kde se zbaví brýlí. A já se těch brýlí nezbavím."
  • Keanu Reeves natočil všechny své scény za 4 dny mezi natáčením filmu John Wick: Kapitola 3 - Parabellum (2019). Všechny jeho scény se natáčely v San Franciscu místo ve Vancouveru, aby se přizpůsobily jeho časovému rozvrhu.
  • Ali Wong a Randall Park uvedli, že jejich první volbou pro tento film byl Keanu Reeves. Scénář mu byl poslán, ale Wong a Park si nikdy nemysleli, že ho získají. Reeves se díval na Wongův netflixovský speciál "Baby Cobra", přečetl si scénář k filmu "Always Be My Maybe" a řekl ano. Wong řekl, že napsal: "Bylo by mi ctí být součástí tvého milostného příběhu." Revees mu odpověděl, že je to pro něj velká čest. Park uvedl, že Reeves citoval věty z Wongova speciálu.
  • Sasha má v některých řezech rovnátka na horních zubech a v jiných ne, když je v autě s Marcusem.
  • Několik případů dabování dialogů v postprodukci v momentech, kdy postavy zjevně nemluví, například Sašiny repliky o rozpočtu na tampony a Ellenina komedie z 80. let.
  • Když Saša a Marcus procházejí kolem 50:00 po ulici, autobusy v pozadí mají modrou barvu (San Francisco). Další scéně předchází autobus v červené livreji (Vancouver).
  • V čase 14:00 se mezi záběry objeví a zmizí Sašin bezpečnostní pás.