Anděl Páně 2

75%

Komentáře a recenze 79

Dle počtu bodů
Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Takhle má vypadat pohádka hodná štědrého dne. Už se těším,až jí Čt 1 o vánocích uvede. Na druhém dílu jde hodně poznat,že je určený pro kina,protože efekty jsou konečně na velmi dobré úrovní,né jako v prvním dílu. Obsazení je opět skvělé a Dvořák s Trojanem se pro tyto role narodili. Příběhově,ale u mne vyhrává díl první. Anděl páně 2 spoléhá hlavně na dvojici Petronel - Uriáš a jejich vzájemné pošťuchování.
Pete69
Pete69
30 511 bodů
8
Pěkná pohádka. Po dlouhé době by snad něco mohlo vystrnadit z hlavního vysílacího času na vánoce Popelku :) Anděl Páně 2 je dobrým příkladem, že i pokračování úspěšného mlže být stejně úspěšné, za mě i o trošku lepší. Krásná čertovsko andělská pohádka s osvědčenou dvojicí.
  • Vtip
  • Trošku si člověk připomene svaté a náboženství.
  • Občasné šuvlování ( nesrozumitelná mluva ) Ivana Trojana.
xxmartinxx
xxmartinxx
22 325 bodů
4
Filmy jako Anděl páně 2 jsou podle mě překonané, dělají víc škody než užitku, protože nepřipravují děti na život (což je smysl pohádek), ale spíš rozněžňují jejich rodiče vzpomínkami na jejich dětství tak, jak se nikdy neudálo... Ale v rámci toho, o co se Strach pokouší, to je snesitelné na úrovni hereckých výkonů a audiovizuálu. Ocenil bych jiný než ten úplně nejprimitivnější scénář (překvapuje mě, že ve filmu oddaného katolíka není místo třeba pro nápravu padouchů), ale jinak to asi dopadlo dobře. Nevim.
hanys_
hanys_
18 771 bodů
2
Dodívat se to dalo, ale dal jsem to na 3x. Fakt nevím, čím si tahle pohádka získala srdce milionu diváků, protože mě tady vadilo věcí dost. Od trapných fórků v první 1/4 "na nebi", laciný look, až po podivného záporáka Polívku. Strachova schopnost dostat i do sebemenších rolí kvalitní herce (Hádek a spol) je sice obdivuhodná, ale i to dokáže zabít dalšíma koninama (Bohdalová, Bílá).
sabule
14 227 bodů
7
Moc hezká a povedená pohádka,která se povedla stejně jako jednička a z kterése asi časem stane taková předvánoční klasika.Je dobře,že herecké osazenstvo se moc neměnilo a že ve filmu hrají hlavně neseriálový rádoby herci.Dobrý byl i výběr lokality,protože Krumlov je krásný.
bayern
13 716 bodů
7.5
Málokdy se stane,že se pokračování úspěšné předvánoční pohádky povede lépe nežli jeho jednička.Příběh je zajímavější a hlavní předtavitelé jsou povedení i když maďarsko-slovenská Vica není zrovna můj šálek kávy,ale i to se dá nakonec překousnout.Moc se mi to líbilo!!
filmfanouch6
filmfanouch6
12 644 bodů
6
Strach je sympaťák a jeho adaptaci Sedmikostelí mu hrozně přeju, Anděl páně 2 je lepší než jeho předchůdce. K spokojenosti furt chybí dost, Michal Horáček je i na tom malým prostoru na přes držku, ale furt je to dost fajn.
JosefTomas
JosefTomas
9 035 bodů
9
40% za příběh, 20% za duo Trojan/Dvořák, 10% za skvělý casting, 15% za výborné prostředí, 10% za výbornou režii a 5% za to, že tu konečně vzniklo něco, co dosahuje kvality. Strach vytvořil mistrovské dílo, které (na rozdíl od těch ostatních p*čovin, které se tu točí) má hlavu, patu, ponaučení a zábavu, jakou si dítě i rodič může přát.
Matli
Matli
8 300 bodů
4
Že by další česká blbost s rádoby efektama? Trojan je samozřejmě výbornej, ale je ho tu škoda. Jednička dobrý, dvojka néééé. Film o spadnutým jabku, no to je teda térno! :-) 30%
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 027 bodů
4.5
Takhle že má vypadat pohádka hodna Štědrého dne?! No nevím teda! Leda tak pro dítka z nedělní školy, aby si zopakovala učení náboženství. Velmi chabý scénář, řekla bych! VELMI!!!