Pohádka pohádek

63%
Pohádka pohádek
Režisér slavné Gomorry (2008) tentokrát opustil současnou realitu a vydal se do světa pohádek, jak je na počátku 17. století zapsal neapolský básník Giambattista Basile, z jehož díla Lo cunto de li cunti později čerpali všichni slavní pohádkáři. V jeho filmu, natočeném v angličtině, panují ve třech sousedících říších v nádherných hradech a zámcích králové a královny, kteří mají různé slabosti, touhy a trápení. Vedle princů a princezen se tu vyskytují divní živočichové a obludy, obři a draci, ale také kejklíři a pradleny, protože všední si tu podává ruku s nadpřirozeným, vznešené s vulgárním, surovost s něhou, dramatické s komickým. Imaginace režiséra a jeho spolupracovníků vytvořila až barokně opulentní dílo s výraznými odkazy na dějiny umění a hudby, ale také s potutelnými postřehy o neměnných vlastnostech a chování lidí...



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
5.5
Co toto jako mělo být? Komu jsou vlastně tyto pohádky určeny? Dospělé publikum bude zívat nudou a děti budou nechápavě kroutit hlavou. Vizuální stránka je sice zajímavá a herci kvalitní,ale to je tak všechno co se dá na snímku ocenit. Navíc je to všechno příšerně zdlouhavé a nudné.
avenis
avenis
9 067 bodů
9
Velice neobvyklá pohádka prolínající tři dějové roviny. Každopádně mne zaujala svou neukecaností, pestrostí a náznakovostí. Předpokládá se myšlenková součinnost divákova a proto film rozhodně nenudí. Rozhodně to není pohádka před usnutím... trochu moc drsná a krvavá. Přesto stojí za vidění, klidně i vícekrát. (19.3.2016)
p.a.douch
p.a.douch
8 411 bodů
1
Doopravdy jsem se chtěl dodívat, ale 30 minut absolutní nudy jsem nedokázal dále tolerovat. Při představě další hodiny a půl takový sra.ky, půjdu radši na půlroční kontrolu k zubaři. Nuda, hrůza, nuda. Jestli se to zlepšilo tak se omlouvám, ale víc jak 30 minut svého času jsem tomu nedal a ani víc obětovat nehodlám. Hrůůůza. 10 procent za výpravu a Salmu Hayek (ta snad nestárne), ale jinak je to nekoukatelný (alespoň pro mě).

Dodatečné informace

Původní název:
Il racconto dei racconti (více)
  • Itálie Pohádka pohádek
  • Itálie Il racconto dei racconti
  • Itálie Das Märchen der Märchen
  • Itálie El cuento de los cuentos
  • Itálie Il racconto dei racconti - Tale of Tales
  • Itálie Tale of Tales
  • Itálie The Tale of Tales
Země původu:
Itálie, Francie, Velká Británie
Rozpočet:
12 mil. USD
Tržby:
5,5 mil. USD (celosvětově)
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné