Maturita

16%
Maturita

Geek Martin se vsadí se kamarády, že se nabourá do ministerského serveru a stáhne zadání maturitních otázek. Jeho snahy usměrňuje především přítelkyně Markéta, ovšem i „šéf“ Radek, blondýna Alena a ostatní členové partičky Schola nostra jsou ochotní udělat cokoliv, aby dosáhli svého a státní maturity zvládli. Představy maturantů dokresluje jejich fantazie, která leckdy nepřekoná absurditu skutečných okolností. Nejsou totiž jediní, kteří se snaží server nabourat. Resort vzdělání pevně ovládá ministr, anebo spíše jeho prodloužená ruka. Třídní Michal při pokusu zjistit víc informací o souvislostech naráží na byrokracií nadřízených orgánů a jeho kritický přístup nejen k postoji ministerstva sdílí i začínající učitelka Kamila, která tak ráda uteče od svých soukromých problémů s povedeným přítelem Láďou. Film má svébytnou poetiku, humor ve stylu crazy a odkazuje k řadě akčních PC her. Reálné situace se prolínají se sny a představami hlavních hrdinů. I když to někdy nevypadá, jsou příběhy i postavy Maturity inspirovány životem, jejich hrdinové nejsou plakátově černobílí, dialogy jsou oposlouchané z reality. Nesnaží se přímo komentovat situaci v naší společnosti, ale bere si z ní obecně platné prvky, které mění v komediální příběh.




Psisko59
Psisko59
32 834 bodů
1.5
Pěkná trapárna, nemělo to v kině co dělat ... Á, distributor Magnusfilm, to se nám asi pan Magnusek schoval za pseudonym :-( Dost se divím, co tam herečka jako Doubravová vůbec dělá a že neutekla včas. Nedalo se to dokoukat, sorry.
  • všechno špatně
Kinghome
Kinghome
5 293 bodů
0
Každej, kdo se na tomhle "filmu" podílel by měl dostat kulku do hlavy, nebo by se měl odstěhovat do cikánskýho gheta, aby zažil peklo, tohle je dokonce horší než Babovřesky a to jsem nevěděl, že to ještě jde. Nejhorší je, že to pořád probíhá, pořád mi tady ten film běží a ovladač je kurevsky daleko a já to nemůžu přepnout, hard lajf.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
Nelze hodnotit, vypadá to jako interní středoškolský film plný dobrovolných herců, který je točen pro pár přátel za pár korun.

Dodatečné informace

Původní název:
Final Exam, The (více)
  • Česká republika Maturita
  • Česká republika Final Exam, The
Premiéra v ČR:
21. 11. 2013
Distributor:
Magnusfilm
Země původu:
Česká republika, Česká republika
Přístupnost:
12+
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné