Deo Eiteu Syo

66%
Deo Eiteu Syo
Deo Eiteu Syo (The 8 Show) je jihokorejský seriál na motivy webtoonu Money Game. Osm soutěžících se zapojí do nebezpečné soutěže Money Game o velkou finanční odměnu. Jejich úkolem je vydržet 100 dní v osmipatrové budově, ve které není nic než holé betonové zdi. Pokud to vydrží, mohou si rovným dílem rozdělit 44,8 miliard wonů. Jenže to má háček, cokoli, co si nakoupí, včetně naprostých životních nezbytností jako je voda nebo jídlo stojí 1000x víc než normálně a je jim to strháváno z odměny...



Scénář:

Pasadenka
Pasadenka
1 032 bodů
7
Moc hezká adaptace moderního komiksu. Netflix dobře vsadil na Koreu, která v kinematografii chytila vlnu a dodává zajímavé kousky. No rozhodně lepší, než ty chabé komiksové pokusy od Disney, které jsou spíš prefabrikáty, kde se sem tam objeví něco dobrého.

Série těží z oblíbeného třídního tématu, které z Koreji dostáváme pořád a v tomto ohledu to není nic originálního. Stejně, jako koncept hry, která se zvrhne. Tato minisérie mě ale od počátku bavila už jen tím, že zprvu se hráči drželi pravidel a hráli v zájmu skupiny. Ale nic netrvá věčně a když zjistili, jak funguje systém a hierarchie, začalo to pravé peklo.

Seriál trochu sráží nedotažení některých vysvětlení, které obdobně laděná Oliheň měla připravené. A tak nevíme, proč tvůrci vybrali právě tuto skupinu. Jak se do hry dostávají věci, proč jsou některé postavy zjevně psychicky nestabilní a celé pozadí je nám kompletně skryto.

Motivace komiksu, potažmo seriálu ale byla jasná. Zahrát si tz. „sociální hru“, jak to rádi říkají lidé produkující obsah na internetu a prozkoumat zvrhlost lidské duše. Žel ta nebyla zcela přesvědčivá, protože chování postav bylo často velice matoucí a nebylo mi jasné, nebo jednoduše mi nebylo dáno pochopit, proč se tak chovají. Když však dám stranou tyto logické a příběhové nejasnosti, tak to byla zábavná a drsná podívaná.
Tynus7
Tynus7
84 bodů
9
Nečekala jsem moc a dostala jsem velmi dobře natočenou záležitost, která nám reflektovala smutnou realitu fungování lidstva. Krátké stopáže s minimem hluchých míst. Opravdu klobouk dolů, tohle se povedlo!!
Alias
Alias
62 bodů
7
Nápad dobrý (originální), nicméně některé věci (pravidla) nejsou úplně domyšlené a samotné jednání soutěžících je mnohdy trochu mimo mísu. Kdyby se to více doladilo, mohl by z toho být hit podobný jako Squit Game.

Dodatečné informace

Původní název:
더 에이트 쇼 (více)
  • Jižní Korea Deo Eiteu Syo
  • Jižní Korea 더 에이트 쇼
  • Jižní Korea The 8 Show
Premiéra v ČR:
17. 5. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Jižní Korea
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch