Opravdová kuráž

76%
Opravdová kuráž
Plakát traileru
Film Opravdová kuráž je temný western od bratrů Coenů, ve kterém čtrnáctiletá Mattie Ross hledá pomstu za vraždu svého otce. V roli Mattie exceluje Hailee Steinfeld, která se na krvavé cestě spojí s jednookým šerifem Roosterem Cogburnem (Jeff Bridges) a Texas Rangerem LaBoeufem (Matt Damon). Přestože film čerpá z románu Charlese Portise, není to remake jeho dřívější filmové adaptace, ale spíše věrné ztvárnění literární předlohy. Příběh nabízí mix drsné reality, černého humoru a napínavé akce, v níž se hrdinové musí spojit, aby přežili v nebezpečném prostředí Divokého západu.



Brenan88
Brenan88
47 089 bodů
8
Kvalitní western z pera bratrů Coenů. Místy až příliš ukecané,ale stále velmi surové a nekompromisní. Chtělo to vážně opravdovou kuráž natočit snímek o 14 leté dívce jenž chce pomstít smrt svého otce. Jenže,když patříte mezi režisérskou špičku,tak to není takový problém. Casting na jedničku!
Pete69
Pete69
30 291 bodů
7
Pěkný a drsný novodobý western. Nejvíce mi byla sympatická postava pomstychtivé drzé a nekompromisní mladé holky. Když se přidal jednooký lovec hlav, tak to mělo opravdu šťávu. že bych byl z tohoto westernu u vytržení, se říct nedá, ale je to kvalitní snímek s osobitou režií a pěknou atmosférou.
martin-mickey-stusak
martin-mickey-stusak
28 483 bodů
10
Jedná se o velmi povedený remake klasického snímku 'Maršál' z roku 1969, kde Johna Waynea vystřídal Jeff Bridges. Příběh malé Mattie Rossové toužící po pomstě za smrt svého otce rozehrává drsnou cestu neobvyklé dvojice za spravedlností. Přesvědčivá kamera zobrazuje skutečnou krajinu plného nebezpečí, kterou navíc zvýrazňuje povedený a hlavně trefný soundtrack. Herecké výkony na takovém stádiu, že herci své role nehráli, ale vyloženě žili. Tento dobrodružný western v mnohém překvapil a žánr opět posunul zase o něco dál. S onou klasikou se srovnávat nedá, neboť je každý hlavně vizuálně naprosto jiný. Dá se tedy říci, že snímek předčil veškerá očekávání.

Dodatečné informace

Původní název:
True Grit (více)
  • USA Opravdová kuráž
  • USA True Grit
  • USA Il Grinta
  • USA Skutočná guráž
  • USA Valor de ley
Premiéra v ČR:
17. 2. 2011
Distributor:
Bontonfilm
Země původu:
USA
Čeština:
Opravdová kuráž je dostupný s českými titulky a českým dabingem

Podobné


Powered byJustWatch