Místo na výsluní

74%

Komentáře a recenze 4

Dle počtu bodů
Pete69
Pete69
30 511 bodů
7.5
Veli dobrý, tajměděsivý příběh o mladém muži, který po krátkém románku přivede jednu dívku do jiného stavu a v tom potká velkou lásku. Dívka mu vyhrožuje, že vše řekne a to by mladého muže zlikvidovalo. Muž ji chce zabít, ale nedokáže to, nakonec dívka zemře nešťastnou náhodou, ale i to je vlstně sporné. Konec nekompromisní, trest smrti. Velmi hluboký snímek..
xxmartinxx
xxmartinxx
22 325 bodů
8
Poctivá bezútěšnost a bezvýchodnost. Kdo by ostatně odolal Taylorce? Chudák Clift neměl jinou možnost. Možná šlo víc přitlačit na emoce nebo gradaci, jinak ale tenhle skoro-noir nemá chybu.
Sheldon
Sheldon
16 069 bodů
10
Špičkový a možná trochu přehlédnutý film je výborné drama se skvělými herci o chuďasovi zamilovaném do bohaté krásné mladé ženy, která vypadá jako Elizabeth Taylor, aby pak nastoupil na cestu, ze které není návratu. Montgomery Clift je výborný a v celém filmu se i bez množství dialogů skvěle hraje s emocemi. Závěrečný obraz je neskutečně silný.
Petrson
Petrson
4 166 bodů
9
Vynikající scénář, charaktery a soud. Zůstal jsem u televize viset a sledoval, kam až může pravda zajít. Kdo je bez viny, ať hodí kamenem a až jim hodí, nechť se zeptá, jestli tím hodem někoho nezranil. Film skončil a stále přemýšlím o poslední půlhodince filmu. Mohlo to být ještě víc vyšperkované, ale tvorba těchto let byla příměnější, bez zbytečných dalších přídavků. Škoda jen, že to nezašlo ještě dál v porcování spravedlnosti.