Jesus Christ Superstar

74%
Jesus Christ Superstar
Plakát traileru
Legendární filmové zpracování světoznámé rockové opery skladatele Andrewa Lloyda Webera a textaře Tima Riceho, které režíroval Norman Jewison, vypráví z pohledu Jidáše Iškariotského (Carl Anderson) příběh posledních sedmi dnů života Ježíše Krista (Ted Neeley) - od příchodu do Jeruzaléma až do jeho ukřižování. Ambiciózní a mimořádně finančně náročný filmový projekt vznikal v exteriérech přímo v Izraeli a mnohé z písní jako I Don't Know How to Love Him, Hosanna či Herodesův song Try It and See se staly světovými hity.



xxmartinxx
xxmartinxx
22 325 bodů
6
Dejte hipíkům do rukou pár peněz, bibli a radši utíkejte... To, co vznikne, je totiž bomba, jejíž výbuch se nedá ignorovat. Tenhle muzikál je vážně naprosto unikátní dílo, kdy Ježíš chodí a zpívá po Izraeli a honí ho římští vojáci v tílkách, Herodes se slunečními brýlemi, stíhačky, tanky a bůhví co ještě. Tenhle film má vážně neuvěřitelný náboj a buď vás bude přitahovat nebo odpuzovat. Tak i tak je to ale jedinečný film, který bych se asi bál jen tak doporučit. Jediný problém je, že se hrozně rychle okouká a napodruhé už toho moc nenabídne.
avenis
avenis
9 073 bodů
8
Překrásná hudba, zajímavá slova a neobyčejné moderní zpracování biblického příběhu s hippie prvky působí s magickou fascinací stále. Překonalo to pouze české zpracování se Střihavkou a spol.
Jana Květoňová
Jana Květoňová
7 027 bodů
9
Byl to vlastně první muzikál, s nímž jsem se potkala. Jeli jsme na něj se zájezdem olomouckého rektorátu UP do Prahy, ale už tehdy jsem si řekla, že takovéto muzikály nebudou zrovna "mým šálkem kávy", i když tam bylo několik písní, které mě skutečně zaujaly, třeba "Hosanna", nebo "Superstar". No jo, je to rockový muzikál, vlastně spíš rocková opera, takže trochu hlučnější! :-) Ale originalita, co se hudebních nápadů týče, Andrewa Lloyda Webera se popřít nedá! Je to docela bomba! Myslím že i pro ty, kterým se nelíbí děj, nebo rock.

Dodatečné informace

Původní název:
Jesus Christ Superstar (více)
  • USA Jesus Christ Superstar
  • USA Iisous Hristos, yperlabro astro
  • USA Jesucristo superstar
  • USA Jesucristo Superstar
  • USA Jesus Christ superstar
  • USA Jesus Cristo Superstar
  • USA Ježíš Kristus Superstar
  • USA Jézus Krisztus szupersztár
Premiéra v ČR:
14. 7. 2000
Distributor:
Universal
Země původu:
USA
Rozpočet:
3,5 mil. USD
Tržby:
24,59 mil. USD (celosvětově)
Čeština:
Jesus Christ Superstar je dostupný s českými titulky

Podobné


Powered byJustWatch