Legendární Avatar míří na Netflix. Trailer láká na jednu z největších fantasy roku

Legendární Avatar míří na Netflix. Trailer láká na jednu z největších fantasy roku
Avatar: Legenda o Aangovi | Netflix
Avatar: Legenda o Aangovi
Avatar: Legenda o Aangovi
  • Netflix
73%
Čtyři národy světa kdysi žily v míru, o který se staral pán všech čtyř živlů Avatar. Všechno se však změnilo, když národ ohně zaútočil na vzdušné nomády, které zničil. Byl to první krok ohnivců k ovládnutí světa... Seriál je součástí animované fantasy-akční franšízy vytvořené Michaelem Dantem DiMartinem a Bryanem Konietzkem z produkce studia Nickelodeon Animation. V hrané podobě ho letos na jaře uvede Netflix.
Avatar: Legenda o Aangovi: trailer | Netflix
Avatar se odehrává v asijsko-arktickém světě, kde někteří lidé dokážou telekineticky manipulovat s některým ze čtyř živlů. Jde o praxi označovanou jako „ohýbání“ (bending), která má svůj původ v čínském bojovém umění. Jediný, kdo umí opanovat všechny čtyři živly, je právě Avatar. To ho činí zodpovědným za život v souladu mezi zástupci všech čtyř národů, což musí zajistit teprve dvanáctiletý Aang, původem vzdušný nomád. Naštěstí na to nebude sám. Proti rozpínavému národu ohně mu pomůžou Katara, Sokka a Toph. Musí se postavit vládci ohnivého národa Ozaiovi, snažícímu se dobýt svět.
Avatar: Legenda o Aangovi je evidentně inspirován čínskou kulturou, kombinuje prvky anime s americkými komiksy. Původní animovaný seriál, z něhož nová adaptace vychází pak patří mezi kultovní počiny, jenž se následně dočkal i neméně povedeného pokračovatele s názvem Legenda Korry a bohužel i tragické filmové adaptace Poslední vládce větru. Hraný seriál bude chtít tyto dojmy napravit, představuje se v poměrně velkolepém epickém podání a na Netflix dorazí už za měsíc, přesně 22. února.
zdroj: Netflix, IMDb
Podívejte se na nejlepší akční seriály na Netflixu podle hodnocení uživatelek a uživatelů Kinoboxu.