Profilový obrázek

snek3

Nela Koliášová
82

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Vražda v Orient expresu
    Vražda v Orient expresu (2017)
    8
    Snaha skloubit nejklasičtější z klasických detektivek s moderními filmařskými postupy je chvályhodná, ale ne úplně zvládnutá. Oceňuji Branaghovu jasnou vizi, odvahu přijít s vlastními nápady a konečně i absolutní oddanost příběhu a hlavní postavě, jenže ve výsledku schází jediná pamětihodná pasáž a hlavně ve druhé polovině se najede na monotónní staromilnou notu, která příliš neladí s úmysly natočit energickou verzi případu rozvážného intelektuála. Kouká se na to sice moc moc hezky a hvězdné obsazení potěší, ale pořád je to víc předvídatelné a míň cool, než by bylo optimální...
    Kozí příběh - Pověsti staré Prahy
    Kozí příběh - Pověsti staré Prahy (2008)
    0
    Už jen první věta v obsahu je trochu lež. Protože tzv."Veselý příběh" v tomto animovaným filmu chyběl. Alespoň mně to tak připadalo. Když pomyslím jaká kolem toho byla reklama a jak to měl být hit roku, tady tvůrci trochu přestřelili. Veselých příhod tam moc nebylo, vtipné hlášky také chyběly, k tomu nudný příběh, nebo spíše příběh mohl býti dobrý, ale chtělo by to více oživit. Na druhou stranu moc pěkná animace postav tak i okolí. Skvělý dabing některých postav, ale to je tak vše co se týče pozitivní stránky. Pro mně absolutní zklamání, neboť vím že umíme udělat veselejší snímky. Dvě hvězdičky dávám jen za hezkou animaci, jinak příběhově by to byl naprostý odpad. Nejhorší je, že se u toho ani nebavili děti. Sice už je to docela dávno co jsem to viděl, ale atmosféru v kině mám v živé paměti.
    Kozí příběh se sýrem
    Kozí příběh se sýrem (2012)
    0
    Na rozdíl od prvního dílu to mělo jakýsi děj. Sice kostrbatý jako naše silnice po zimě, ale přeci jen. Co se ovšem od jedničky nezměnilo, to jsou dialogy. Často zbytečné a často jaksi podivně odmumlané. A opět se nepodařilo stvořit komickou vedlejší postavu. V jedničce se o to snažila Koza, ta tentokrát už na začátku hodila ručník do ringu. Snažila se to napravit "povedená" trojice Dlouhého, Širokého a Bystrozrakého, ale už dlouho jsem neviděl tak protivné postavy. Podtrženo, sečteno, jedna hvězda je pro tenhle film ještě dobrá
    Harry Potter a Tajemná komnata
    Harry Potter a Tajemná komnata (2002)
    8
    Když jsem mluvil o prvním díle jako o fantasy pohádce, ve druhém pokračování přituhuje. Ale pořád na něj můžete nechat koukat děti. Nicméně film má větší spád a běží docela rychle. Je to prosté, kniha zkrátka byla obsáhlejší než Kámen mudrců a vše se do filmu vlézt nemohlo. Tím spí, že i tak má snímek přes dvě a půl hodiny. A trochu tím tedy trpí. Neboť milovníci knihy přijdou o některé scény, dost věcí je poněkud pozměněno. To nejdůležitější ale zůstává. Pro mě je to ale chyba, neboť pokud jste knihu četli, úbytek je pro vás značně citelný. Také se mi nelíbí výkon představitelky Ginny, která není zase tak přesvědčivá. Film značně potemněl, ale na kvalitě neubral. Stále vidíme zajímavý příběh a další souboj Pottera a (tentokrát) mladého Voldemorta. Zůstává kvalitní hudba a hlavní představitelé jsou si podstatně jistější ve svých rolích. Dal bych o hvězdu navíc nebýt dvou věcí, které jsem popsal výš. I tak se mi ale Tajemná komnata líbí.
    Noc v Roxbury
    Noc v Roxbury (1998)
    8
    Pro někoho nehorázná blbost, pro někoho geniální komedie. Hlásím se k té druhé partě, i když chápu tu první. Prostě Noc v Roxbury je taková blbost, až je to vlastně geniální. Tenhle filmek se stal součástí mého pubertálního dětství a ještě dneska se na něj ráda čas od času podívám. Má to úplně jednoduchý děj, ale ty hlášky! Na těch to stojí. „Šaháš mi na zadek? – Ne! – A chtěl bys? – Ne! Měl bych?" Připočtěte k tomu přiblblé výrazy Douga a Steva plus super soundtrack. Will Ferrell a Chris Kattan jako dva debilové, kteří si chtějí rozjet vlastní noční klub? Proč ne. Výborná komedie.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci