Profilový obrázek

Lydie

Lydie Boráková
255

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Milionář z chatrče
    Milionář z chatrče (2008)
    8.5
    Životní příběh chudého indického chlapce ze slumu. Celý příběh je hodně založený na náhodě, díky které všechny odpovědi na otázky znal. Je to díky tomu spíš neveselá pohádka, než příběh kterému se dá plně věřit. To jak je natočený a jak působí z něj ale dělá víc než to a viděla jsem ho kvůli tomu už několikrát. Oscary si to plně zasloužilo.
    Tenet
    Tenet (2020)
    9
    Precizně vystavená zápletka, kde muselo být velmi pracné dbát na detaily. Je to film, který budu muset vidět ještě jednou, abych všechno pochopila. Nolan je jeden z mála režisérů, který předpokladá inteligentního diváka. Film mě velice mile překvapil, neuvěřitelně mě bavil.
    Bez jištění na El Capitan
    Bez jištění na El Capitan (2018)
    9
    Dokument celý stojí na působivém sportovním výkonu Alexe Honnolda. Je neuvěřitelný co dokáže. Bylo velmi zajímavé sledovat jeho život a co ho vede k tomu překonávat nemožné. Vyvrcholilo to výlezem na El cap, na který nebylo snadné se koukat, jak napínavé to bylo. Vážně působivý film.
    Velká hra
    Velká hra (2017)
    7.5
    Moc dobře natočený životopisný film o inteligentní ženě, která se nevzdává. I když o pokeru nevím nic, tak mě bavil. Film má slušné tempo, děj byl zajímavý od začátku až do konce a k tomu ještě výborné herecké výkony Jessicy Chastain a Idrise Elby, byla jsem spokojená.
    Marťan
    Marťan (2015)
    9
    Marťan je výborný a realistický sci-fi film plný humoru i napětí se skvělými herci. Četla jsem samozřejmě knihu a příjemně mě překvapilo její filmové zpracování. Hlavní hrdina nepropadá beznaději, ale dokáže využít své znalosti, aby dokázal přežít. Celkově je to krásně natočené dobrodružství, působí velice pozitivně.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci