Profilový obrázek

Marator

Marek Chudáček
269

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Česká republika



    Odpad
    Odpad (2014)
    7.5
    V roce 2014 pořádala Brazílie MS ve fotbale a vynaložili na rekonstrukci stadiónů (včetně Ria) a infrastruktury miliardy penízů. O dva roky později bude v Riu de Janeiru nejnákladnější sportovní událost, která se dá pořádat, a to letní olympijské hry. Naproti tomu lidé nemají v Brazílii vůbec žádné sociální jistoty, životní úroveň je na bodu mrazu a do Ria by se nevydal ani můj brazilský přítel, protože by se bál o život. Ano, přeji sportovním fanouškům (sám jím jsem) nezapomenutelné zážitky, ale nesmí tím trpět základní věci. Film Odpad je veřejným protestem a ukázkou toho, že Rio není jen Copacabana, karneval, samba, socha Krista na hoře Corcovado, ale i vysoká kriminalita, drogové gangy a zkorumpovaní policisté a politici. Nejen za tohle dávám tvůrcům vysoké hodnocení, ale i za to, jak svůj postoj vyjádřili. Skvělým dobrodružným příběhem mladých kluků žijících na skládce ve strhující honičce s těmi zlými pány, kteří budou 5. srpna 2016 sedět v pozlaceném křesle při slavnostním zahájení letních olympijských her na stadióně Maracana.
    Chlapectví
    Chlapectví (2014)
    8
    edokáži si představit, jak muselo být nesmírně těžké sestříhat materiál točený 12 let. Byla by škoda udělat devadesátiminutový film i tak to mohlo být o něco kratší, a nebo jinak provedené. Byla tam občas hluchá místa v dialozích, která jsou Linklaterovi tak vlastní. Co bylo však zajímavé sledovat, v tomto triviálním příběhu ze života, jak protagonisti stárli. U dětských rolí mně to tak nepřišlo, jak u těch dospělých což se může jevit jako paradox. Každopádně se jedná o ojedinělý projekt, kdy se nejen herci zavázali na několik let tomuto filmu a to z něj dělá něco vyjímečného v historii kinematografie.
    Expendables: Postradatelní 2
    Expendables: Postradatelní 2 (2012)
    6.5
    Mám rád tuhle partu akčních důchodců. Natočit film plný těchto bardů jsem vřele vítal a také jsem se u něj výborně bavil, ale z tohoto pokračování se vytratilo kouzlo. Bylo tlačeno hodně na pilu a celé to bylo takové kostrbaté. Vtipy hodně laciné a hlášky chabé. Arnoldovo "já se vrátím" by bohatě stačilo jednou. U čeho jsem se pobavil? Když přišel na scénu Čenda Noříš a parodoval sám sebe.Suma sumárum: Ačkoliv začátek vypadal hodně slibně postupem času dědouškům slábl dech.
    Hodinový manžel
    Hodinový manžel (2014)
    5
    U tohoto filmu jsem se mohl ujistit, jak je silná a důležitá reklama a propagace. Takže ač se jednalo o jednoduchou šaškárnu, svůj ekonomický účel film splnil a po strop zaplnil sál našeho kina. Díky, teď mohu naprogarmovat nějaké kvalitnější dílo, na které tolik lidí rozhodně nedojde.
    Špinavý trik
    Špinavý trik (2013)
    6
    Špinavý trik neproměnil ani jednu z deseti sošek nažloutlého maníka. A není se čemu divit. Snad jen za hadry bych mu ho dal, ale Velký Gatsby byl velký soupeř a akademici žádné špinavé triky nemají v krvi.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci