Profilový obrázek

nunupajik

378

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Zlínský, Vsetín, Česká republika



    The Green Inferno
    The Green Inferno (2013)
    Všechny postavy se chovaly tak tupě a naivně, až to bolí (nejen obrazně řečeno), a zasloužily si být požírány hned od začátku filmu. Jinak je to správná nechuťárna… vydloubané oči, děti cucající střeva jak špagety, prostě vše, co si kanibalové představují pod slušnou večeří. Nelze než doporučit těm, kteří mají chuť na horor bez infarktem zavánějících lekacích scén, a nebojí se trpět nad marností dějové linky.
    American Ultra
    American Ultra (2015)
    Ústřední dvojka mi přišla už na začátku dost nesympatická a do konce se to ještě zhoršilo. Přiznám se, že chvílemi jsem měl docela problém rozlišit je o sebe. Těžko říct, jestli to bylo těmi jejich stále stejně křivými obličeji nebo mastnýma vlasama. Ostatní postavy můj dojem také nevylepšily. Dva neschopní agenti a parta špičkově vycvičených ultradrsňáků (nějak tak se v tom filmu opravdu jmenovali), kteří ani pohromadě nic kloudného nezvládnou. Ačkoli má být hlavní postava zhulenou verzí Jasona Bournea, k Bournovi má celý film zhruba stejně daleko jako ke komedii. Hodně daleko. Na druhou stranu teď aspoň chápu, proč na některých projekcích rozdávali tvůrci marihuanu.
    Povídky ze Stockholmu
    Povídky ze Stockholmu (2013)
    Provázané příběhy pěti podivínů (jak jsem zaslechl po projekci: „Tam snad nebyl nikdo normální… leda tak ten nakladatel.“) a návod, jak jednoduše vypnout proud celému Stockholmu. Naštěstí pro obyvatele švédské metropole je tento návod rafinovaně skrytý až za táhnoucími se prvními dvěma třetinami filmu, které potenciální padouši určitě nedokoukají. Za zmínku stojí alespoň sice dost předvídatelný avšak i tak pěkný závěr a titulkový song Stronger Than Jesus, který nahodí správnou náladu na odchod z kina:)
    Čarovný les
    Čarovný les (2014)
    Opět někdo nepoznal, že v dobrém se má skončit, a tak jsme se místo konce, kdy všichni žijí šťastně až do smrti, dočkali pochybné druhé poloviny filmu, která se nedá odpustit a málem ani dokoukat. Pohádkovou atmosféru na začátku můžu pochválit a sem tam jsem se i pousmál, ale v po "prvním konci" doporučuju odejít a nekazit si zážitek:)
    Kapitán Phillips
    Kapitán Phillips (2013)
    Skvělé drama, kterému navíc přidává na atraktivnosti skutečnost, že je podle skutečnosti. Šlo by o ještě lepší film, kdyby se v něm nevyskytovaly rádoby dojímavé momenty, jako psaní vzkazu manželce nebo ten strašný šok kapitána na konci, kterému se pořád zdráhám uvěřit, protože do té doby se mi unesený Tom zdál dost nad věcí... jako pravý zkušený kapitán tušící co čekat;) Tyhle momenty jsou o to smutnější, protože se prý ve skutečnosti ani nestaly a byly do filmu přidány pro diváka. Já bych byl pro nový sestřih:)

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci