Profilový obrázek

JanaM9

101

Uživatel o sobě nic nenapsal.

Uživatel nevyplnil svou lokalitu.



    Taxi Teherán
    Taxi Teherán (2015)
    7
    Film není dokumenty, jedná se o hraný film. Film se točí s náměty v kruhu, což ale vůbec nevadí, důvtipně témata do sebe zapadají.
    Není to dokument, jedná se o hraný film. Taxikář se skutečnými i neskutečnými denními událostmi veze lidi povídá si s nimi nenuceně o životě a režimu.
    Děj se skrytě vtipný.
    Zajímavý film je to.
    Ledové ostří 3: Splněný sen
    Ledové ostří 3: Splněný sen (2008)
    8
    Oproti druhému dílu série je tenhle o mnoho lepší. Logická návaznost a dialogy jsou plynulé, většinou chápete proč jsou postavy takové a proč dělají, co dělají, celkově příběh dává smysl a spolu s ním film výrazně lépe plyne, zvláště pokud ho sledujete krátce po druhém dílu.
    Hlavní postavy mezi sebou mají chemii, jejich vývoj je logický a lze se s nimi ztotožnit. Detaily jsou odlišné, ale samozřejmě jde o další vzorové pokračování série. O mnoho kvalitnější díl než druhý a objeví se i oblíbená Jackie z druhého dílu, i když ji scénáristé napsali trochu zlejší (nebo si to o ní aspoň hlavní krasobruslařka myslí).
    Protivný sprostý holky
    Protivný sprostý holky (2024)
    9
    Jako milovnici originálního filmu mě tento film nezklamal a neurazil. Písně se mi líbily, některé mi utkvěly i v hlavě a titulky v kině byly květnatější oproti jednodušším textům v angličtině. Je fajn, že si film udržel kvalitu a že se na něm podílela Tina Fey.
    Jádro příběhu bylo stejné, ovšem očekávala jsem horší stav. Některé dialogy byly na chlup stejné, ale to přičítám vzpomínce na ikonickou jedničku. Detaily byly jiné - dialogy, vtipy, kulisy, narážky, částečně děj, tempo příběhu, některé části byly vynechány, což vůbec nevadilo.
    Obsazení se mi celkově líbilo, až na Karen a Gretchen. Jejich příběhy se mi zdály laciné, při jejich zamyšlení mi v této verzi nedávalo smysl, proč by s nimi taková Regina byla. Herečky ani nejsou tak pohledné jako původní představitelky. Navíc z nich udělaly jen dost hloupé holky, což mě prostě nezaujalo. Tyto linky byly dost laciné.
    Ostatní linky hodnotím kladně, škoda, že nebylo víc scén s novými učiteli. Líbil se mi zpěv hlavně představitelky Reginy. Ostatní role jako Cady, Damiana, Janice vlastně dobře souzněly s originálem. A slavné cameo mě velice potěšilo.
    Co se mi zdálo, že Aaron ve filmu měl menší prostor. Asi způsobeno hlavně tím, že nezpíval, tak byl jeho podíl menší, což je škoda. Líbilo, že zvolili lehce jiný typ.
    Verzi z Broadwaye neznám, tak neumím posoudit, jak se tento film povedl oproti divadlu. Ale je fajn, že jsme tento film dostali a mohli tak poznat prý tak úspěšné písně. Příběh je hlavně zasazený do originálu, ale myslím, že i kdyby byl výrazně pozměněn, tak by se ozývaly hlasy, že stejně není tak skvělý, jako originál.
    Film bude mít především přidanou hodnotu pro milovníky originálu a dle mého se povedl, žádné zklamání se nekoná.

    Oblíbená díla

    Oblíbení tvůrci

    • Plakát 1
    • Plakát 2
    • Plakát 3
    • Plakát 4