Profilový obrázek

Krunýř

Želvíř Říční
27

Filmový labužník. Milovník karaoke, šachu a pivečka.

Plzeňský, Plzeň-sever, Česká republika



    Míjení
    Míjení (2023)
    3
    Kdybych ve mě film vzbudil alespoň negativní emoci, bylo by to aspoň něco. Jediné, s čím však odcházím z promítání je: "Proč tenhle film vlastně existuje?". Za mě totálně povrchní pohled na rozpor člověka se sexuální přitažlivostí obou pohlaví. Bez otázek, pak samozřejmě bez odpovědí. Věci se dějí, postavy se nechovají logicky, absolutně bez nápadu. Vyzdvihnout snad můžu jen herecký projev představitelé Martina. Start se snaží představit prostředí, snaha ale zanikne, prostředí se stane fándím a já odcházím z kina ve stejném rozpoložení, s jakým jsem přišel a to za mě u podobných snímků není cílem.
    Sisu
    Sisu (2022)
    7
    Vypni hlavu, pár náckům jí prostřel a na nic se neptej. Nic víc v tom není, ale nic víc to ani nepotřebuje. Účel to plní. Originalitě poprav pánů s páskama s indickým znakem štěstí se meze nekladou.
    Ohnivý oceán
    Ohnivý oceán (2004)
    5
    Je libo epický příběh o koních, poušti, zachování odkazů původních obyvatel Ameriky. Tak tady ho máte. A měl bych z něj mnohem lepší pocit, kdyby si nehrál na adaptaci skutečných událostí. Není nic na tom říct "Máme respekt k zvoleným tématům, takže jsme vymysleli pěkný filmeček". Ale nedělejte z toho něco, co to není. Jen pak zkazíte dobrý dobrej z celkem obstojného filmu a nutíte mě nejméně dva bodíky strhnout.
    Říše zvířat
    Říše zvířat (2023)
    9
    Velmi silný zážitek, který spojil silné téma s oku libím vizuálem. Dobře provedené CGI se jim ke konci sice vymkne z ruky kvůli horší kombinaci s nasvícením, ale i tak se na evropské končiny jedná o ojedinělé efekty. Každá scéna ale má svůj smysl, myšlenky které jsou skryty za zvířecí proměnou jsou silné a uchopené tak bravurně, že se jedná o nevšední filmový zážitek. Když jsem si řekl, teď chci uvolnit, zvolnili. Když jsem si řek, teď to chce rozpálit krev, rozpálili. Když to chtělo chytit za srdíčko, stisk byl tak silný, až mi málem puklo. Chemie mezi všemi postavami funguje na jedničku. Kdyby minutáž ukrojila 10 minut, konec by byl mnohem údernější, ale přišlo mi, že tvůrci sami neví, kdy skončit.
    Svatý občan
    Svatý občan (2023)
    5
    Pro Českou zemi těšce pochopitelné zamyšlení nad modlami. Jednak kvůli převládajícímu ateismu, i ustupujícímu hornictví, které zde vytváří prostředí. A to je ke konci tak zkorumpované lidskou podstatou že by svatá Barborka měla sestoupit a skopat všechny na svatou hromadu. Motivy, zvolená černobílá paleta, ponurá atmosféra zbídačených existencí. Hezké že. Bohužel když film nemá příběh, jsou dvě hodiny v kině útrpné, plus absentující dynamika kvůli absolutně statické kameře (jako vážně, celý film měla produkce kameru na stolku na svačinu nebo já nevím). A když se začne něco DÍT (posledních 15 min filmu) je konec. Připadám si nenaplněný, ale stejně budu k našim svatým pronášet motlitby, protože máme díky tomu dva dny volna a já můžu jít na KVIFF. No jo... Typický češko
    • Kamera
    • Děj
    • Herci

    Oblíbená díla

    • Plakát 1

    Oblíbení tvůrci