Profilový obrázek

jokohana

Komentáře 25

Od nejnovějších
  1. Sociální síť
    Sociální síť (2010)
    6
    Nejradši bych dala jenom dvě, jak je možný že hodnotíte tak vysoko?! Dáváte hvězdy filmu anebo příběhu bodujících weirdo-teenagerů? Protože filmově to neni absolutně nic zvláštního ani novýho, je to sice bezvadně zrychlený - aby to bylo moderní, ale co to komu říká? Film má naprosto primitivní výpověď /peníze versus kamarádi ehm/ , kromě nerda-autisty Zuckerberga ostatní neuměj ani hrát, a fakt, ženský sou tu jenom matrace. Like: Subjetktiv & kiddo
  2. Zběsilý útěk
    Zběsilý útěk (2006)
    4
    Moc pěkně natočená debilita. Pan scénárista asi upad, když to psal. Hlavně ten správňáckej konec!!! No jaký ruský dítě by si nepřálo mít takhle hustýho náhradního USA tátu. Dvě hvězdičky tak akorát na Rodena.
  3. Miluj mě, prosím
    Miluj mě, prosím (2004)
    4
    Remake, nebo spíš trapná vykrádačka --- http://www.csfd.cz/film/32305-byt-appartement-l --- Navíc nám režisér jako bonus nadělí happy end, který se v původní verzi nekoná... Herci sou jenom studeně pěkný a moc jim ty obsese nevěřim.
  4. Nudos
    Nudos (2003)
    6
    Bohužel, i když se herci opravdu snaží, film je naprostou utopií, postavy v něm jednají hodně nereálně. Režisér ukazuje zdravé vztahy mezi obyčejnými lidmi /dokonce neváhá začlenit do téhle idyly arabského imigranta/ a kritizuje ubohost lidí, co se ženou pouze za penězi a profesionálním uznáním. *Katalánský režisér Lluís Maria Güell točí seriály pro Španělskou televizi, film Nudos /Uzly/ je jeho debutem.
  5. Tetro
    Tetro (2009)
    6
    Film se pěkně rozjíždí, Vincent Gallo slibuje... ale pak se příběh rozdrolí, (když se seznamujeme s postavami ze čtvrti La Boca). Dost nesourodá a divně poslepovaná záležitost s pěknou fotografií a celkem charizmatickými herci, která se mnou ani trochu nepohnula. Kdyby se nejednalo o Coppolu, ale o začínajícího režiséra, hodnotila bych zřejmě líp.
  6. Un air de famille
    Un air de famille (1996)
    8
    Skvělá komedie /s komplikovaným a všem dobře známým tématem rodinných vztahů/, která stojí hlavně na perfektních hereckých výkonech a scénáři. Od začátku až do konce se film odehrává vpodstatě na jednom místě, nemění se ani herci, a přesto jsem se nepřetržitě bavila a soucítila skoro s každou z postav.
  7. Alas de mariposa
    Alas de mariposa (1991)
    8
    Velmi temný, syrový a téměř depresivní film, drama, které se zaměřuje na vztah matky a dcery. Na neschopnost matky vyjádřit svou lásku. Velkou roli hraje tradiční pojetí rodiny a zažitý machismus. FIlm získal ocenění na festivalu v San Sebastian: "Concha de Oro" a 4 ceny "Goya".
  8. Soledad, La
    Soledad, La (2007)
    6
    Kromě efektu s rozdělením obrazovky nic zajímavýho. Viz můj komentář "En la ciudad" - furt to samý dokola, bože jak depresivní život maj ty chudáci Španělé - NEVĚŘTE TOMU! :)
  9. Zeitgeist: The Movie
    Zeitgeist: The Movie (2007)
    4
    Kromě nesnesitelné formy (vizuálních efektů a hudby) je problém především v obsahu. Autoři se dopouští přesně toho, co nejvíc kritizují - překrucování a lží. Hlavně v první části /nikdo nepopírá vzájemnou inspiraci a prolínání náboženství, ale zas tak jednoduché to rozhodně není/. V druhé a třetí se v něčem určitě treflii, realita je možná ještě horší, ale styl jakým to prezentují je nepřijatelný, trapný a echt americký - proti tomu je Michael Moore naprosto korektní a objektivní dokumentarista. Celkově hodně ubohá záležitost. Kdo potřebuje k probuzení a otevření očí tohle, tak ať radši v klidu spí dál...
  10. Tiger's Tail, The
    Tiger's Tail, The (2006)
    8
    Hlavní postava Liam je klasický zbohatlík, má cynickou a rozkošně snobskou ženu (kterou skvěle hraje Kim Cattrall), rebelujícího syna, neustále čtoucího Marxe. Jednoho dne mu ale vstoupí do života dvojník, a změní od základu jeho dosavadní život. Příjemná "skoro" komedie.
  11. DARYL
    DARYL (1985)
    6
    Musim ohodnotit a okomentovat, jelikož DARYL je můj první film, shlednutý v kině!!! Bohužel si ho moc nepamatuju, každopádně dávám tři hvězdicky, i když mám chuť dát víc - ale za to může asi jen nostalgický zážitek z kina MORAVA na náměsti Bratří Synků...
  12. Kmen
    Kmen (1998)
    2
    Miluju anglický filmy, jsem schopná se za ně porvat, dám za ně ruku do ohně etc. . . ale timhle ste mě fakt namíchli. Šílená blbost, ubohý argumentování "kmenových lidí", a žádná pointa!!!
  13. Carreteras secundarias
    Carreteras secundarias (1997)
    6
    Sedmdesátá léta ve Španělsku, otec a syn, neustále na cestách za lepší příležitostí... Tatínek je trochu levej, má prapodivný vekslácký nápady a kvůli tomu je neustále jednou nohou v kriminále. Synáček je v pubertě. Není to komedie, ale film k pousmání.
  14. Bison (et sa voisine Dorine), Le
    Bison (et sa voisine Dorine), Le (2003)
    8
    Naprosto ujetá ale dost vtipná francouzská komedie, o dvou úplně rozdílných lidech - sousedech. Ona opuštěná manželka /a domovnice/ se čtyřmi dětmi a on věčně se poflakující, bez závazků, nakonec přeci jen najdou společnou řeč. . . Isabelle Nanty je nehorázně legrační, její výkon opravdu stojí zato.
  15. Hluboká touha po božstvu
    Hluboká touha po božstvu (1968)
    8
    Obraz střetu civilizace a primitivní kultury, odehrávající se v jedné japonské vesnici v šedesátých letech. Film je sledem šílených zvyků, krutosti a primitivismu, ubíhá dost pomalu a tížívě, za hudebního doprovodu nesnesitelného hmyzu /ten cvrkot už z hlavy nikdy nedostanu/, a připomíná nekonečnou halucinaci. To co sem ve filmu viděla, se mi vůbec nelíbilo, ale má to sílu, hodně psycho film.
  16. En la ciudad
    En la ciudad (2003)
    6
    Zásadním tématem filmu je neschopnost komunikace mezi lidmi, smůla ve vztazích, stereotypní život. Film je sice natočený rádoby reálně a suše, ale nepřesvědčivě. Já mám teda rozhodně zajímavější a plnější život - a to taky chodim do práce a mám různý povinnosti a starosti. Španělé se zjevně snaží předvést světu, že taky trpí, že nejsou samá fiesta, ale výsledek trochu křeč.
  17. Bola, El
    Bola, El (2000)
    8
    Jeden ze zdařilých španělských filmů o chlapci ze sociálně slabší vrstvy, který má problémy v rodině, stydí se za svoje okolí, a nedokáže si najít ani kamarády /což pochopitelně jednoho krásného dne prolomí díky novému splužákovi ze třídy/. Film je natočený stručně, bez zbytečných melodramatických scén, ale o to víc výstižně. + výborný výkon hlavního protagonisty.
  18. Anglický pacient
    Anglický pacient (1996)
    4
    Hodně nervydrásajících citů, taky romantika, ale naprosto zcestná a hloupě použitá. Postavy se chovají nevěrohodně, skoro všechno mě na tom filmu iritovalo!
  19. Nevěsta dřevěného muže
    Nevěsta dřevěného muže (1994)
    10
    Dívka je podle domluvy přivedena do domu budoucího manžela, ale ten ještě před svatbou nešťastnou náhodou zemře. Jeho matka se však postará, aby všechno proběhlo podle tradice, a donutí dívku sdílet místnost s dřevěným panákem coby manželem...Dojde k dost nepěkným scénám /nějaké to lámání kostí apod.../, z důvodu neposlušnosti nevěsty, a konec by se dal nazvat šťastným, ovšem mrtvol je dost. Skvěle natočený film s dusnou atmosférou, zajímavou zápletkou, a hlavně, příběh, kterému se dá i přes jeho bizarnost uvěřit.
  20. Vůně zelené papaje
    Vůně zelené papaje (1993)
    10
    Příběh o vietnamské dívce, která slouží od malička v bohatší rodině, a je jakýmsi filtrem pro všechny události v domě. Majitelům domu jistým způsobem také nahrazuje mrtvou dceru, která by byla v jejím věku. Film má nádhernou fotografii, je rozvláčný, ale ne nudný.