Profilový obrázek

Vlastní názor

Jirka Pokorný

Komentáře 33

Od nejnovějších
  1. Kód 8: Část 2
    Kód 8: Část 2 (2022)
    6
    Já prostě očekával úplně něco jiného. Rozhodně jsem čekal více akce, více efektů, lepší zápletku (zkorumpovaný policajt je ohraná písnička). Připadá mi to jako jeden díl nějakého dlouhého seriálu.
  2. Jiný život
    Jiný život (2019)
    0.5
    Před hodnocením "C" uchránilo seriál pouze to, že kulisy byly obstojné. Jednoznačně tedy béčková kategorie. Netflix však nezapomněl obsadit seriál postavami z LGBTQ+. Kdyby to byli(y) alespoň herci/herečky (neumím zde použít střední rod). Pravdou však je, že hodnotím pouze po nedokoukaném druhém díle první série. Víc jsem prostě nedal.
  3. Špunti na cestě
    Špunti na cestě (2022)
    9
    Za mě naprosto v pohodě. Relax, trošku nostalgie a herci mě bavili.
    • obsazení
    • jednoduchost
    • zábava
    • v jenom díle bere Karel telefon a mluví s Nelou - telefon má mikrofonem u ucha
    • pro tísňové volání není třeba signálu - poslední díl s porodem
  4. Úniková hra: Turnaj šampiónů
    Úniková hra: Turnaj šampiónů (2020)
    4.5
    Film jsem viděl s českým dabingem. Musím proto hned podotknout, abyste se zaměřili na originál zvuk, český dabing je béčkový, možná až céčkový. Film sám o sobě nijak nezaujal. V podstatě tam není nic, pro co bych se k němu vracel. Povšimněte si jedné chyby, kterou jsem zaregistroval. V metru dojde k výboji a hodinky hlavní hrdinky jsou od něj zničené, upozorní na to. V dalších záběrech chvíli potom, jsou zcela v pořádku. :-)
  5. Moonfall
    Moonfall (2022)
    2
    Jako, těžko se mi hodnotí, opravdu těžko. Sci-fi ano, ale z hlediska nám známým fyzikálním zákonům je to prostě na štíru. Jsem z toho filmu silně v rozpacích.
    • vizuální efekty
    • ani nedokáží všechny zápory popsat, je jich opravdu mnoho.
  6. Paul
    Paul (2011)
    7.5
    Jo, byl jsem spokojený, přesně na tenhle film jsem měl dnes chuť. :-) Mimochodem, v závěru Clive urve rukojeť u meče, v dalších záběrech je však meč vcelku. :-)
  7. 7 gwanggu
    7 gwanggu (2011)
    2
    Bohužel, byl jsem vcelku natěšený na další, korejský film, ale tohle bylo opravdu velké zklamání.
    • Ji-won Ha
  8. Admirál
    Admirál (2008)
    4.5
    Celkově je to klasický, vlastenecký film, u kterého musíme přehlédnout chování některých postav. To však k takovýmto filmům patří, ať je natočí kdokoli.
    • vizuální stránka je kvalitní
    • detaily bitev jsou velice zdařilé
    • historická fakta ohledně československých legií neodpovídají skutečnosti
    • vlajka USA, zobrazená ve filmu neodpovídá té době
  9. Půlnoční nebe
    Půlnoční nebe (2020)
    1.5
    Děs. Film naprosto bez akce, nezáživný, vizuální efekty (sci-fi) polovičaté - především "záběry" z měsíce Jupitera. Když si pustíte deset minut začátku a přetočíte na 10 minut před koncem, o
    • nic
    • celý film
  10. O vánoční hvězdě
    O vánoční hvězdě (2020)
    9
    Naprosto povedená pohádka a Terezka Voříšková opět excelovala. :-) Četl jsem kritiku kritika na centrum.cz a zeptal jsem se po ní sám sebe, kde že kritici studují, školí se, nebo jak vlastně vznikají? Odpovědět jsem si do teď nedokázal. Myslím si však, že hodnotí jen dle své momentální nálady a stavu.
    • Tereza Voříšková :-)
    • výborné obsazení
    • oddechovka
    • hudba
  11. Konec zločinu v Americe
    Konec zločinu v Americe (2020)
    1.5
    K tomu není co dodat. Myšlenka filmu je jedna věc, ale nekonečný zásobníky, prostřelený břicha bez postižení funkčnosti těla, výstřely u hlavy bez zranění, střelba z metru a ze samopalu bez trefy, zdrogování, které během vteřiny vyprchá, atd atd. 15% jsem dal za myšlenku, nic víc však ten film nemá.
  12. Trhlina
    Trhlina (2019)
    9
    Za mě jednoznačně velmi kvalitní podívaná. Celý film jsem shlédl s napětím a musím říci, že se mi opravdu líbil. Doporučuji se na něj podívat.
  13. Případ mrtvého nebožtíka
    Případ mrtvého nebožtíka (2020)
    0
    Nedokoukal jsem. Vydržel jsem cca 30 minut. Nešlo se přenést přes to, že tak kvalitní herci vzali takovou slátaninu. Postrádalo to úplně vše. V tomto filmu ve mně vzbuzoval každý pokus o vtip prostě odpor. Nešlo to vstřebat a že vydržím opravdu hodně.
  14. Párty Hárd
    Párty Hárd (2019)
    0
    Neuvěřitelný odpad. Kritici chválí jen kvůli rozpočtu, ale herci stáli za vyliž ***** a to ostatní rovněž.
    • celý film
  15. Vlastníci
    Vlastníci (2019)
    10
    Brečel jsem smíchy od začátku do konce. Možná pro někoho divné, ale ten film trefil přesnou skutečnost. :-) Novotný samozřejmě bomba, Terezka rovněž a vizitky luxus. :-) No a co si budeme povídat, Lábus je Lábus. :-)
  16. Pražské orgie
    Pražské orgie (2019)
    0.5
    Na tuhle recenzi jsem se těšil, protože nemám sebemenší potuchy, jak film popsat. 5% mnou daných procent to snad vystihuje. Jediné, co jsem si odnesl bylo, že se vlastně jednalo celou dobu o ku*du jedné disidentky. :-)
  17. Obhájce nevinných
    Obhájce nevinných (2019)
    7.5
    Je to film spíše pro Američany. My můžeme posoudit herecké výkony a děj. Film jsem shlédnul celý bez toho, aniž by se mi chtělo spát a s tím, že jsem se bavil. Film je postavený na rasismu v USA. Když se však na konci zamyslíte, tak je tak nějak rasistický sám o sobě.
  18. Vlak do Pusanu
    Vlak do Pusanu (2016)
    8.5
    To je zombie jak má být. Super film, tedy alespoň za mě. Celý děj je chytlavý, i když je velice jednoduchý. Pro někoho bude možná těžké si ze začátku zvyknout na chování korejských herců. Ale jde to. :-)
  19. Vyproštění
    Vyproštění (2020)
    9
    Jednoduše, film se mi hodně líbil.
    • akce
    • kvalitní obsazení
    • výborné scény i triky
    • nenechá vás vydechnout
    • konec není happy end v plném slova smyslu
    • nemohu si vzpomenout na nic, co bych zde uvedl
  20. Ženská na vrcholu
    Ženská na vrcholu (2019)
    0.5
    Neuvěřitelný počin. Zvládl jsem 10 minut. Přitom, herecké obsazení velice kvalitní. Třešinka - mezi 4 a 5 minutou filmu (nevím přesně) se zaměřte na scénku v nějaké provozovně, tuším, že je to kadeřnictví. Zvoní telefon, asistentkou je přinesen růžový iPhone, předán adresátce a ona mluví do sluchátka, přičemž mikrofon má u ucha.:-) Jak tohle mohl někdo přehlédnout? Myslel jsem si, že je to záměr, že je to kvůli ději, ale ne, je to holá chyba "výrobce". Kolem desáté minuty je tam další průšvih, nepamatuji si již přesně jaký, protože mi věřte, že na tenhle film chci co nejrychleji zapomenout.