vlastimil.v

Vlastimil Valdman

Komentáře 18

Od nejnovějších
  1. Osm hrozných
    Osm hrozných (2015)
    7
    Nejsem fanouškem Tarantina, ale přesto některé jeho filmy mají něco do sebe. Westerny nejsou moje oblíbené žánry, ale přesto jsem byl zvědav, jak se Tarantino opět chopí svoji role jako režisér.
  2. Miami Vice
    Miami Vice (2006)
    7
    Průměrná akční kriminálka, od které jsem čekal trochu více. Prostředí tajných agentů je jistě přitažlivé, ale taky značně nepřehledné (někdy včetně vizuální stránky), zejména ze začátku. Příběh v první půlce rozvleklý, v druhé je to již lepší, chtělo to trochu zkrátit. Vyzdvihl bych několik výjimečných momentů, ve kterých hudba, zvuky i dění na obrazovce/plátně vytvářejí mrazivou atmosféru.
  3. Lítám v tom
    Lítám v tom (2009)
    6
    Trochu vyspělejší filmová tématika, která je na solidní úrovni v rozumu a jednání lidí v současnosti na vyšší pracovní úrovni. Působí dost chytře s obsazením na jedničku a naprosto přirozené hraní skutečných lidí. Jako komediální drama působící opravdu pravě a drama na úrovni.
  4. Z pekla
    Z pekla (2001)
    10
    Výborný film s pekla je z řady mystických a temných filmů, ve kterých figuruje Johnny Depp, co by hlavní postava/hrdina řešící vraždy lehkých holek, na kterých se pachatel řádně vyřádil. Nejlepší je kulisy s Prahy. To mě pobavilo
  5. Království
    Království (2007)
    9.5
    Výborný thriller s naprosto skvostnou závěrečnou půl hodinou (přibližně). Výborná a věrohodná atmosféra, která se jen tak nevidí…
  6. Gympl
    Gympl (2007)
    5
    Nenáročný, pohodový, oddychový a vtipný film na večer. Příběh ze studentského prostředí, kde mládež je problémoví všude na školách. Vorel dobře vystihnul dnešní svět.
  7. Medvídek
    Medvídek (2007)
    7
    Skvěle jsem se bavil. Možná jsem ovlivněn tím, že spojení Macháček a Trojan mi doopravdy sedí. Vřele doporučuji shlédnout.
  8. Sinister
    Sinister (2012)
    10
    Prvních pár minut snímku s naprosto neznámými (neokoukanými) herci vyvolá dojem, že se bude jednat nejspíš o horrorový béčkový pokus. Kdepak. Už po pěti, deseti minutách vás nic nenechá na pochybách, že jste navštívili největší horrorovou pecku roku 2012! O ději zde již bylo hovořeno až až. Chci jen zdůraznit, že tvůrci snímku si nanejvýš profesionálně hrají s obrazem a zvukem, takže scény, kde očekávají leknutí diváků jim vycházejí více než úspěšně. Atmosféra strachu a očekávání dalšího průběhu je naprosto uchvacující, a opět zdůrazňuji, v kombinaci s obrazem, ruchů a hudebního doprovodu vám doslova a do písmene běhá mráz po zádech. Díky za to, že si tento horror "zachoval svou tvář" tím, že krvavé scény divák jen odtuší, nebo zahlédne jen mimochodem (odraz v brýlích). Naprosto doporučuji všem milovníkům klasických horrorů.
  9. Dluh
    Dluh (2010)
    4
    Docela slušný film, kdy jsem byl trochu napnuty. Jenom mi nejvíc zklamal ten závěr. Takhle už dlouho jsem neviděl nedotažený film.
  10. Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce
    Transformers 3: Odvrácená strana Měsíce (2011)
    6
    Pro mě je to typický americky film. Kdy hlavní hrdina je nesmrtelný. Bay se naprosto vyžívá v každém filmu. Monstrózní akce kde lítá snad všechno co může. I šrouby od robotů. Trikově je to na prosté špičce a je vidět že se opět posunul dále než ve dvojce.