Peter Krištúfek

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 6

Recenze: Viditelný svět
Recenze19. 8. 2011
Recenze: Viditelný svět

Ivan Trojan hraje českého leteckého dispečera, žijícího delší dobu na slovenském sídlišti. Nemá to v hlavě úplně v pořádku a jednoho dne ho posedne pohledná slovenka, žijící se svou rodinou v protějším paneláku. Rozhodne se, že pomůže zničit její současný vztah a získá ji.

Recenze: Viditelný svět
Téma18. 8. 2011
Recenze: Viditelný svět

Do českých kin právě vstoupil slovenský film Viditelný svět, ve kterém hlavní roli hraje český herec Ivan Trojan. Autorem scénáře a hudby a zároveň režisérem je Peter Krištúfek, který ve svém díle zpracovává závažné téma sledování a voyeurství. Ivan Trojan hraje osamělého čtyřicátníka, letového dispečera, jenž svůj prázdný život naplňuje televizí a pozorováním rodiny z domu naproti, která pro něj představuje ideál štěstí. Nejprve se jen dívá, postupně však začne překračovat hranice jejího soukromí.

Ivan Trojan: Hraju podivíny, jinak jsem ale normální
Téma15. 8. 2011
Ivan Trojan: Hraju podivíny, jinak jsem ale normální

Praha /ROZHOVOR/ – Ve středu má v Praze premiéru slovenský snímek Petera Krištúfka Viditelný svět, v němž si zahrál hlavní roli citově oslabeného Olivera parazitujícího na cizích životech Ivan Trojan. Pro režiséra a jeho debut v kinech to byla výhra. S hercem Ivanem Trojanem jsme si povídali o natáčení Viditelného světa na slovenském sídlišti, pokračování Ďáblovy lsti a detektivce z 50. let...

Viditelný svět: Nejpodivnější podivín Ivana Trojana
Téma11. 8. 2011
Viditelný svět: Nejpodivnější podivín Ivana Trojana

Praha – Nikdy nevíte, kdo se zrovna dívá. To je motto filmu Viditelný svět, který natočil jako svůj debut pro kina osmatřicetiletý slovenský filmař Peter Krištúfek a který uvidíme už příští týden v kinech. Hlavní roli v něm přijal Ivan Trojan. „Je to neobvyklý projekt, takový, jaký jsem ještě nedělal. To mě lákalo,“ říká herec o příběhu Olivera, muže, jenž není schopen navazovat normální vztahy a parazituje na životech druhých. „Ze všech podivínů, které jsem kdy hrál, je tohle můj nejpodivnější. Dotáhl to jednoznačně nejdál…“

Co se navařilo ve Varech aneb ozvěny začaly
Festivaly a ceny15. 7. 2011
Co se navařilo ve Varech aneb ozvěny začaly

Karlovarský Thermal konečně vydechl, ale mysl filmového fanouška stále zpracovává čerstvě nabyté zážitky. Co nám tedy filmový festival letos naservíroval?

Zvažovali jsme i Lidice, říká umělecký ředitel MFF Karlovy Vary Karel Och
Téma17. 6. 2011
Zvažovali jsme i Lidice, říká umělecký ředitel MFF Karlovy Vary Karel Och

Umělecký ředitel karlovarského festivalu Karel Och dal se svým týmem dohromady program, v němž nechybí hvězdné filmy ani české stopy. Novinkám sdělil mnohé z toho, jak bude letošní ročník vypadat.