Jan Rejžek

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Články 2

Thor počtvrté už nepřipomíná ani vlastní parodii, ale cosplay sraz
Recenze7. 7. 2022
Thor počtvrté už nepřipomíná ani vlastní parodii, ale cosplay sraz

V rámci všech marvelovských superhrdinů je Thor nejspíš největší pohodář. Předčí v tom i Iron Mana alias Tonyho Starka, který přece jenom může snadněji umřít a má větší strach o lidi okolo sebe. Thor si umí užít boj a umí si užít i oslavnou pařbu poté. Tuto bezstarostnou povahu u něj oceňuje i publikum, a proto tu máme čtvrtý díl, což se zatím nepovedlo nikomu z marvelovského univerza.

Fanoušci Úžasňákových čekají na pokračování. V čem vězí kouzlo animovaného hitu?
Téma10. 7. 2018
Fanoušci Úžasňákových čekají na pokračování. V čem vězí kouzlo animovaného hitu?

Když se řekne komiksová adaptace, naprosté většině se vybaví blockbusterový seriál studia Marvel. To dopomohlo zpopularizovat komiksy i v naší předpojaté kotlině, ve které se jinak po několik desetiletí i díky hanebným výrokům spisovatele Jana Drdy objevovaly v časopiseckých stáncích nanejvýš tuzemští lidoví hrdinové jako Čtyřlístek či Rychlé Šípy. Před vznikem všeobjímající supervelmoci Marvelu vznikaly osamocené enklávy pokoušející se prorazit s na první pohled nepříliš rentabilní tematikou, které v 90. letech teprve rozpoznávaly svůj potenciál (Blade, Spawn, Vrána), aby pak na přelomu milénia mohly plně rozkrýt své nemalé pole působnosti (X-Men, Spider-Man). V roce 2004 navíc došlo k animované senzaci Úžasňákovi, kteří se po 14 letém martyriu dočkají již za méně než měsíc pokračování.