Stanislaw Mikulski

?

Pro výpočet aktuálního kariérního skóre využíváme uživatelské hodnocení u filmů a seriálů skrz celou kariéru tvůrce. Největší váhu pro výpočet mají poslední díla kariéry. Výsledné číslo ovlivňuje také popularita, oblíbenost a získání filmového ocenění.

Pro výpočet kariérního skóre nebyly splněny podmínky.

Stanislaw Mikulski
Stanislaw Mikulski

Mikulski, který začal s herectvím v lublinském divadle Juliusze Osterwy, se stal kultovní díky roli v seriálu S nasazením života. Ten se vysílal i v tehdejším Československu. Mikulski zde ztvárnil důstojníka polské výzvědné služby Stanislava Kolického alias Julku, který byl vyslán do nacistického Německa jako tajný agent J-23 namísto zajatého důstojníka Abwehru Hanse Klosse. Šlo o fenomén, který kromě televizní série přinesl i komiksovou edici Kapitán Kloss. Ta v Československu vyšla ve 20 svazcích. Kapitán Kloss byl překřtěn na "polského" Jamese Bonda.

Kromě seriálu, spjatého s tehdejším režimem, ovšem Stanislaw Mikulski spolupracoval například s kultovním polským režisérem Andrzejem Wajdou, působil v Lidovém divadle, Národním divadle ve Varšavě a na přelomu 90. let minulého století vedl Polské kulturní a informační centrum v Moskvě. (Lukáš Král, Kinobox.cz)

Narození:
1. 5. 1929
Úmrtí:
27. 11. 2014
Varšava

Znáte z


Stanislaw Mikulski: Filmy a pořady 49