Kafka

68%
Kafka

Příběh spisovatele Franze Kafky v podání režiséra Stevena Soderbergha. Kafkův přítel a kolega z pojišťovny Eduard Raban je mrtev. Kafkovi je anarchistickou organizací podsouváno, že za činem stojí policie. Spisovatel se přestane této teorii smát ve chvíli, kdy zmizí jeho další kolegyně a členka organizace Gabriela. Najde slavný spisovatel odpověď v tajuplném zámku?




xxmartinxx
xxmartinxx
22 284 bodů
8
Bizarní. Na jednu stranu mi trochu vadí, že ten film moc nevystihuje Kafku ani rané Československo; dalo by se říct, že Kafkova postava a Praha by zde vlastně vůbec nemusely být, protože příběh je stejně moc přetváří. Na druhou stranu je to ale zajímavý film sám o sobě, což se taky počítá.
Klajnik
Klajnik
8 615 bodů
0
Nuda, žádnej odvaz, žádná atmosféra. Zdá se mi však, že některým stačí černobílá Praha. Obsah takového Procesu je poměrně citlivou záležitostí nad níž lze přemítat. Tento film však nezanechal zhola nic. Naopak mi přijde, že je film zbytečnou záležitostí, protože tvůrci nenabídli ni vlastního, co by stálo za to a současně znehodnocují Kafkovo dílo tímto nepochopením. Hlavně, že je film pojmenován po něm. Pokud by byl tvůrce rozuměl Kafkovo dílu a byl jím opravdu inspirován, mohl by natočit něco vlastního. Zrovna u Kafky k tomu prostor je. Smysl této impotentní vykrádačky ale nechápu.

Dodatečné informace

Původní název:
Kafka (více)
  • Francie Kafka
  • Francie Delitti e segreti
  • Francie Kafka, la verdad oculta
  • Francie Кафка
Země původu:
Francie, USA
Rozpočet:
11 mil. USD
Ocenění:
Žádná ocenění