Mzda za strach

47%
Mzda za strach
Mzda za strach je francouzský akční film na motivy stejnojmenného románu. Uprostřed pouště, nedaleko uprchlického tábora dojde k požáru ropného vrtu. Aby nedošlo ke ztrátám na životech, rozhodne ropná společnost, že musí vrt vyhodit do vzduchu 200 kilogramy nitroglycerinu během čtyřiadvaceti hodin. Výbušniny obsažené ve dvou náklaďácích musí v omezeném čase ujet vzdálenost 800 kilometrů přes území kontrolované ozbrojenými rebely, minovými poli a přes těžký terén.



Recenze: Mzda za strach

Kinobox.cz
40%

Mzda za strach si půjčuje strhující námět spojující survival dobrodružství s psychologickou exkurzí do křehké i nekonečně odhodlané lidské duše, který louhuje v tuctovém akčňáku s archetypálními postavami bez života. Na sto minut dokáže zabavit, ale všechny lepší scény jsou jen přímočarý výtažek z předchozích verzí a moderní nadstavba je videoherního rázu, jen bez subjektivního a fyzického prožitku. Ztráta času a energie.


DavidHajek
162 bodů
2
Prvni minuty urcuji cely film. Toyota Landcruiser ktere se dela jedinne ve 4x4 a kdyby ne, tak do pouste by si dvoukolku koupil fakt jen nejaky idiotsky scenarista brakovych sracek na Netflix, tak zapadne zadnim kolem doslova na babovce pisku. Doslova jedna babovky pisku. Zadna duna, presyp, kopec, nic. Rovny kamennity povrch a jedna babovka pisku, kde zapadne 4 kolka. No a tak nejak je hloupy cely film a postavy. Kdyby to bylo Asylum, tak fajn, ale je to radoby Netflix akcni film...

Dodatečné informace

Původní název:
Le salaire de la peur (více)
  • Francie Mzda za strach
  • Francie Le salaire de la peur
  • Francie Le Salaire De La Peur
  • Francie The Wages of Fear
  • Francie Vite vendute
Premiéra v ČR:
29. 3. 2024
Distributor:
Netflix
Země původu:
Francie
Ocenění:
Žádná ocenění

Podobné


Powered byJustWatch