Django

?

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
i
iDNES.cz
50%

K 80. narozeninám a zároveň 60 letům kariéry kapely Olympic se Petr Janda dočkal roztříštěného a zřetelnější linkou neukotveného dokumentárního filmu Django v režii Olgy Malířové Špátové.

Kinobox.cz
70%

Django splňuje nároky kladené na běžný dokumentární portrét, díky svižnějšímu střihu kombinujícímu nové a archivní záběry se navíc vyhýbá nudě. Oproti Karlovi je zakázková povaha této práce méně čitelná díky otevřenějšímu protagonistovi a vzpomínání na předčasné odchody jeho rodinných příslušníků i kolegů zdárně balancuje na hraně patosu. Výsledkem je tedy zdařilý medailonek nejen pro příznivce Jandovy tvorby.

N
Novinky.cz
70%

Hudba je skvělá, nicméně koncerty působí skoro jeden jako druhý. Stálo by za to víc vypíchnout třeba slavných dvacet let Olympiku v pražské Lucerně v roce 1983, který vysílala Československá televize a dodnes je k vidění na YouTube. I tak je ale příjemné se v archivních záběrech vracet k historii nejpopulárnější české rockové kapely a poznávat třeba mladičkého Františka Ringo Čecha nebo Jiřího Korna.