Rozsviť světlo, ať je vidět

AI
73%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Komentáře a recenze 3

Dle relevance
Kinobox.cz
70%

Rozsviť světlo, ať je vidět je pro publikum, které Waneka a Velíška zná. Náhodný divák bude lehce tápat, ten zaujatější ocení řadu archivních záběrů, záznam Velíškova tvůrčího procesu nebo cestu Už jsme doma na Špicberky.

K
93%

Dokument, ve kterém zní docela dost syrově autentické punkové hudby není v našich kinech úplně běžný. Snímek Rozsviť světlo, ať je vidět je jedním z nich. Hudba ale nakonec není to nejdůležitější. Přátelství frontmana kapely Už jsme doma a výtvarníka Martina Velíška je totiž mnohovrstevné a už jen ohlédnutí se za ním dodává dokumentárnímu filmu zajímavost a poutavou dynamiku. Režisér Václav Kučera, který na filmu začal pracovat a napsal k němu scénář, vsadil na jednoduché, civilní pojetí. Nebýt tématu, mohla z toho být absolutní nuda ve stylu nejlepších tradic české dokumentární školy. Naštěstí není a vhled do alternativní scény skutečně za návštěvu kina stojí!

L
Lidovky.cz

Dokument ve výsledku poněkud kolísá mezi svými dvěma polohami – rozkošatělou kronikou legendární kapely a silným lidským příběhem. Jenomže osud vše tak propojil, že snad jiná možnost ztvárnění ani doopravdy nebyla.