Cizinci: Kapitola 1

AI
59%

K výpočtu AI hodnocení na Kinoboxu využíváme nejmodernější technologie a pokročilé algoritmy. Odhadované hodnocení odráží poslední kvalitativní trendy v kariérách zúčastněných tvůrců a kombinuje je s nejnovějšími dostupnými informacemi. Oproti hodnocení uživatelů a uživatelek se obvykle liší jen o několik procentních bodů.

Zajímavosti 9

  • Americká produkce v komparzu a na nejrůznějších technických i uměleckých pozicích ve filmovém štábu zaměstnala více než 150 Slováků.
  • Natáčelo se v lesích Malých Karpat, v Bratislavě a okolí a také v logistickém parku P3 v obci Lozorno.
  • Práce na filmu Cizinci trvaly tři měsíce.
  • Tamara není doma, protože tam ve skutečnosti nebydlí.
  • "Když se sejdou dva hororoví nadšenci jako Courtney Solomon a Renny Harlin, máte vše, co potřebujete k vytvoření neuvěřitelně chytré, napínavé a strhující zábavy," řekl Mark Canton. "Fanoušci původního filmu budou ohromeni, noví diváci objeví intenzivně zneklidňující svět Cizinců." "Cizinci se dotýkají tak primárních obav, že budou vždy aktuální," dodala Eda Kowanová, EVP oddělení akvizic a koprodukcí společnosti Lionsgate. "Ale to, co tento projekt skutečně odlišuje, je způsob, jakým tvůrci rozšířili příběh a vdechli těmto postavám nový život."
  • "Když jsme se pustili do remaku Cizinců, cítili jsme, že je třeba vyprávět větší příběh, který by mohl být stejně silný, mrazivý a děsivý jako originál a mohl by tento svět skutečně rozšířit," uvedl producent Courtney Solomon. "Natočit tento příběh jako trilogii nám umožňuje vytvořit hyperrealistickou a děsivou studii postav. Máme to štěstí, že jsme spojili síly s Madelaine Petschovou, úžasným talentem, jejíž postava je hnací silou tohoto příběhu."
  • Režisér Renny Harlin řekl: "Moje matka mi vštípila lásku k filmu prostřednictvím světa Hitchcocka a dalších mistrů napětí a hororu. Můj průlom do Hollywoodu nastal s úspěchem filmu 'Noční můra v Elm Street 4'. Je jen dobře, že se mohu vrátit ke svému oblíbenému žánru s neuvěřitelně dobře napsanou trilogií 'Cizinci'. Postavy i děj jsou založeny na realitě a při oživování těchto filmů mi nabízejí nekonečnou tapiserii strašidelných vizuálních efektů."
  • Třetí film série a první film nové trilogie. Všechny filmy trilogie režíroval Renny Harlin.
  • Nový film Strangers bude sledovat Petschovou, která jede se svým dlouholetým přítelem (Gutierrez) přes celou zemi, aby začala nový život na severozápadě Pacifiku. Když se jim ve Venusu v Oregonu porouchá auto, jsou nuceni strávit noc v odlehlém Airbnb, kde je od soumraku do úsvitu terorizují tři maskovaní cizinci. Odtud plánuje společnost Lionsgate rozšířit příběh novými a nečekanými způsoby o další pokračování.