Problém tří těles

75%

Zajímavosti 4

  • Tvůrci seriálu, producenti a scenáristé Benioff a Weiss uvedli, že v roce 2024 hodlají adaptovat knižní trilogii Cixin Liu "Vzpomínka na minulost Země" do celkem čtyř sezón.
  • David Benioff a D.B. Weiss první velký televizní projekt od ukončení seriálu Hra o trůny v roce 2019. Po skončení GoT podepsali Benioff a Weiss celkovou smlouvu s Netflixem na několik milionů dolarů a od té doby pracovali na seriálu. V rámci této dohody se jedná o jejich první televizní seriál ve streamovací službě.
  • Píseň v první upoutávce na první sérii je coververze skladby "Everything in its right place" od Scala & Kolacny Brothers (originál je od Radiohead).
  • Seriál měl být uveden v roce 2023, ale tvůrci Benioff a Weiss trvali na natočení ještě jedné scény, která původně nebyla ve scénáři. Právě v té době začala stávka v Hollywoodu v roce 2023, která natáčení této scény o několik měsíců zpozdila, přesto Benioff a Weiss trvali na tom, že tato scéna musí být přidána. Nakonec byla scéna natočena až po stávce a uvedení seriálu se přesunulo na březen 2024 jen kvůli této jedné scéně.