Klaunka

?

Komentáře a recenze 4

Dle relevance
i
iDNES.cz
55%

Novodobá tradice divácky vděčných celovečerních portrétů na sobotní ČT 1 pokračuje premiérovým snímkem Olgy Sommerové Klaunka, věnovaným zpěvačce a herečce Jitce Molavcové. Lyriky je v něm více než nových faktů. Na jevišti je Molavcová prostě živel, jak předvede hned úvodní ukázka ze semaforského představení. Mimo scénu jí však dokument dává podobu křehké víly, kolem níž tvůrci ohleduplně našlapují.

N
Novinky.cz
90%

Jitka Molavcová je pro většinu diváků především herečkou a zpěvačkou pražského Divadla Semafor, dlouholetou jevištní partnerkou Jiřího Suchého, jemuž nahradila ztrátu Jiřího Šlitra a po jeho boku vytvořila osobitou podobu ženského klauna. Jenže to je jen jedno z mnoha vtělení této pozoruhodné bytosti. Její další tváře úspěšně odhaluje dokument Olgy Sommerové nazvaný Klaunka, který v premiéře 22. dubna uvedla Česká televize.

Č
75%

Žena mnoha talentů. To je přesně Jitka Molavcová, o které vypráví Klaunka, nejnovější dokument režisérky Olgy Sommerové. Ta se ve svém snímku zaměřuje na život a bohatou profesní dráhu slavné herečky, komičky a hudebnice. Sommerová zobrazuje Molavcovou autenticky a takovou jaká přesně je – plná optimismu a hravosti.

L
Lidovky.cz

Na úvod dokumentu Klaunka o Jitce Molavcové zazní slova hudebního publicisty Jiřího Černého. Trefně a s nadsázkou líčí Jitčinu neuvěřitelnou všestrannost a proměnlivost jejího pěveckého a hereckého naturelu, což si divák souběžně může ověřit i ve filmu. Nejen to však vystihla Olga Sommerová, podařilo se jí zachytit i její něžnou a empatickou duši, která nikdy nikoho nezarmoutí.