One Red Nose Day and a Wedding

60%

Zajímavosti 6

  • Alicia Vikander si již dříve zahrála s Hughem Grantem ve filmu The Man from U.N.C.L.E. (2015).
  • Na fotografiích, které se objevují v titulcích filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb, je Matthew zachycen, jak šťastně slaví s novým přítelem. Ve filmu Jeden červený nos a jedna svatba představuje svého manžela Anthonyho (Raza Jaffrey), který zjevně není tím samým mužem, s nímž Matthew chodil na fotografii ze závěrečných titulků. Muže na této fotografii hrál Duncan Kenworthy, který byl producentem původního filmu. "USA Today" uvedl, že protože Kenworthy není profesionální herec, nechtěl v tomto speciálu mluvenou roli, a tak do role Matthewovy lásky obsadili Jaffreyho.
  • Faith při slibu žertuje, že je ráda, že s Mirandou nejsou příbuzné jako všechny kamarádky její matky. To je narážka na to, že Fionin nejlepší přítel je její bratr Tom a Tomova manželka Deirdre je dcerou jejich bratrance z druhého kolena.
  • Od událostí prvního filmu se Bernardovi a Lydii narodilo šest dětí, Laura nadále nosí prsten vypůjčený od Scarlett, Tom a Deirdre jsou stále spolu, stejně jako David a Serena. Henrietta má třetího manžela a Matthew je nyní ženatý s mužem jménem Anthony.
  • V dialogu je naznačeno, že Scarlett zemřela nebo že se nemohla dostavit na svatbu, protože žije v Americe. Důvodem byl předčasný odchod herečky Charlotte Colemanové v listopadu 2001.
  • Na fotografiích, které se objevují v titulcích filmu Čtyři svatby a jeden pohřeb, je Fiona zachycena se svým novým přítelem: Princem Charlesem. Richard Curtis však pro deník "USA Today" uvedl, že ve filmu Jeden červený nos a jedna svatba nemá být princ Charles chápán jako otec Fioniny dcery Faith a že Fionin vztah s princem byl spíše "flirtem než dlouhodobým vztahem". Fiona si myslela, že mu nepřišel na výši".